به گزارش ایسنا، وزیر امور اقتصاد و دارایی در ادامهی سفرش به مشهد مقدس با حجتالاسلام و المسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی دیدار کرد و در این دیدار ضمن اشاره به رشد 44 درصدی تسهیلات اعطایی بانکها در چهار ماه ابتدای سال 1395 نسبت به دوره مدت مشابه سال قبل، گفت: آرام آرام چرخهای تولید به حرکت درآمده، شتاب میگیرند. این روند میتواند دغدغه جدی ما که همان اجرایی کردن سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی است را برای سال پیش رو جامه عمل بپوشاند.
وی بیان کرد: باور ما این است که ورود نهادها و موسسات به فعالیتهای اقتصادی باید به گونهای باشد که محدودیتی برای رقابت بخش خصوصی ایجاد نکرده و از طرفی از ظرفیت، امکانات و منابع آنها برای توسعه ملی استفاده شود.
طیبنیا با اشاره به راهاندازی سامانه بدهیهای دولت، اظهار کرد: بدهیهای دولت به آستان قدس رضوی از طریق تهاتر قابل پرداخت است.
همچنین در این دیدار حجتالاسلام و المسلمین رئیسی با ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته در وزارت اقتصاد، گفت: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتواند منشأ ایجاد اشتغال پایدار، صادرات، تولید و در نهایت توسعه، سازندگی و گرهگشایی از فقر و محرومیت باشد.
وی در تشریح سیاستهای اقتصادی آستان قدس رضوی گفت: در فعالیتهای اقتصادی بیشتر به دنبال سود اجتماعی هستیم تا سود مالی. انتفاع عامه مردم مهمترین دغدغه ماست.
حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در ادامه افزود: فعالیتهای دانشبنیان، گرهگشایی از مشکلات مردم و مشارکت در رفاه آنها، محور فعالیتهای آستان قدس رضوی است.
همچنین طیبنیا در دیدار با مدیران استانی وزارت اقتصادی و دارایی در خراسان رضوی، اظهار کرد: وجود اشکالات اساسی در سیاستهای اقتصادی کشور در دهههای گذشته همواره موجب رکود اقتصادی کشور شده و نگرانی نسل جوان و جویای کار را در پی داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: در سه سال اخیر با وجود تداوم تحریمها و کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی، سیاستهای دولت نتیجه داده و در یک روند نزولی و مستمر نرخ تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به 7 درصد کاهش یافته است که از دهه 50 تاکنون بیسابقه بوده است.
وی همچنین اظهار کرد: بازخوانی تجربیات سالهای گذشته این نتیجه را حاصل میکند که عموماً با کاهش قیمت نفت نرخ تورم و رکود افزایش مییابد. لکن در سه سال اخیر با وجود تمامی تحریمها و کاهش قیمت نفت، شاهد کاهش تورم بودهایم و بازار سکه، طلا و ارز نیز از آرامش نسبی برخوردار بوده است.
طیبنیا با اشاره به رشد اقتصادی مثبت سال 93 اظهار کرد: در سال جاری با برداشته شدن نسبی تحریمها گشایش امور در برخی حوزهها به چشم میخورد به طوری که در حوزه فروش نفت، افزایش فروش 1 میلیون بشکهای را شاهد هستیم و در بحث نقل و انتقالات پول هم در مقایسه با زمان تحریمها مشکلات اقتصادی کشور به حداقل رسیده است. همچنین گشایشهایی در حوزه مسائل بانکی ایجاد شده و ما را برای رسیدن به رشد 8 درصدی در برنامه ششم توسعه امیدوار میکند.
وی اظهار کرد: در برنامه تهیه شده برای وزارت اقتصاد، بر مسائلی همچون رشد اقتصادی، تأمین مالی پایدار دولت، انضباط مالی، اقتصاد مقاومتی و غیره تأکید کردهایم.
وی با بیان اینکه اکنون مقطع مهمی برای تاریخ اقتصاد ایران است، گفت: اگر در این مقطع مهم و کلیدی موفق نباشیم و پروژهایی را که قول دادهایم، عملی نکنیم باید نگران آینده اقتصادی کشور باشیم.
وی فعالان اقتصادی را فرماندهان جنگ اقتصادی امروز دانست و گفت: زمانی دشمن با تحمیل جنگ هشت ساله تمامیت ارضی ما را تهدید میکرد که ملت ما با تمام وجود ایستادند و از شرف و غیرت خود دفاع کردند. اکنون ما دچار یک جنگ به مراتب سختتر در عرصه اقتصاد هستیم. دشمن وقتی از جنگ رو در رو نتیجه نگرفته باشد، از راههای اقتصادی و فرهنگی وارد شده و با تحلیل شرایط ما نقاط آسیبمان را نشانه رفته است.
طیبنیا ادامه داد: متأسفانه بعضی موضعگیریهای داخلی هم به دشمنان کمک کرد و موجب ضعف اقتصاد و وارد شدن تحریمها و ضربات بسیاری شد.
طیبنیا افزود: نباید اجازه دهیم که دچار حاشیه شده و دوباره تندرویها و افراط گریها کشور را به سمت بحران اقتصادی ببرد. باور داشته باشیم یک برنامه عملیاتی و مدبرانه ما را از روزمرگیها نجات میدهد.
وی با اشاره به اینکه سیستمهای بانکی، نفت و بیمه عملکرد موفقی در دوران تحریم داشتهاند، اظهار کرد: این که توانستیم در تحریم قدرت تابآوری مدیریتمان را افزایش دهیم و در شرایط سخت تحریم مقاومت کنیم، دستاورد ارزشمندی است.
همچنین علی طیبنیا در سفر خود به مشهد مقدس با آیتالله علمالهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد دیدار کرد و به تبیین برنامهها و اقدامات وزارت اقتصاد در دولت یازدهم پرداخت و اظهار کرد: اغلب سرمایهگذاریهای صورت گرفته در خراسان رضوی کوچک و متوسط بوده و بیشتر در حوزه گردشگری و زیارت بوده است.
وی افزود: سرمایهگذاران خارجی هم که آمدهاند تمایلشان به همین حوزهها بوده و واحدهای صنعتی بزرگ در این استان کمتر مشاهده میشود.
وی همچنین گفت: در حال حاضر تمایلاتی در خارج و داخل از کشور برای سرمایهگذاریهای گسترده در صنعت وجود دارد که در صورت فراهم بودن شرایط و تعریف پروژههای صنعتی و خدماتی بزرگ میتوانیم آنها را به این خطه گسیل کنیم.
وی افزود: دلبستگی و علاقه مدیران وزارت اقتصاد همانند همه به مشهدالرضا باعث شده، آمادگی لازم برای هدایت سرمایهگذاران به این شهر فراهم شود.
آیتالله سید احمد علمالهدی نیز در این دیدار گفت: استان خراسان رضوی با وجود نیروی کار متخصص و توانمند ظرفیتهای بالایی برای سرمایهگذاران کلان در بخشهای صنعت، تولید و فعالیتهای عمرانی و زیرساختی را داراست.
انتهای پیام