رونق گردشگری با بوتیک هتل‌ها

بارها گفته‌ایم و گفته‌اند که باید کاری کرد برای اقتصاد. برای وضع کنونی کشور. نام اقتصاد که به میان می‌آید نگاه‌ها می‌رود به سمت صنعت. می‌رود به سمت کشاورزی. در حالی که این راه‌ها را رفته‌ایم و صحیح نبوده است. اگر هم صحیح باشد تا یک جایی می‌تواند کارگشا باشد. آنهم با این وضعیت خشکسالی و همه آه‌هایی که از نهادمان برآورده است.

در این میان یک حوزه از فعالیت‌های اقتصادی در استان فارس هست که مهجور مانده. که می‌توان از کنارش شغل ایجاد کرد برای جوانانی که نشسته‌اند در انتظار شغلی مناسب. حوزه‌ای هست که نه‌تنها فارس که تمام استان‌های ایران، می‌توانند از آن بهره ببرند اما آن‌گونه که باید استفاده‌ای از آن نمی‌شود. حوزه مهجور گردشگری که هنوز هم اهمیت‌هایی که برای‌ آن قائل هستیم،‌ در حد شعار مانده‌اند.

گردشگری، صنعتی است بی‌نظیر در ایجاد اشتغال، درآمد، رونق اقتصادی و همراه با خود دیگر عرصه‌ها را نیز فعال می‌کند و از درآمد حاصل آن می‌توان به رونق کشاورزی و صنعت هم توجه کرد.

به گزارش ایسنا، شامگاه یک‌شنبه سوم مرداد یک بوتیک هتل دیوار به دیوار بنای تاریخی و گردشگری تخت جمشید افتتاح شد تا اولین بوتیک هتل ایرانی باشد که شروع به کار می‌کند. برای جذب گردشگران خارجی و ایرانی.

گردشگران خارجی ترجیح می‌دهند در یک بوتیک هتل اقامت داشته باشند تا به هتل‌های تجاری مراجعه کنند. بوتیک هتل، هتلی است که بنای آن تاریخی است. یعنی یک بنایی که سال‌ها از ساخت آن می‌گذرد و استفاده‌های زیادی هم داشته و حالا بهترین کاربردیش هتل است.

محمدرضا پوینده، مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور که در این مراسم حضور داشت اینگونه صحبت خود را آغاز کرد: نزدیک به 40 سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و ما هنوز به صنعت و کشاورزی نگاه می‌کنیم و آنها را مزیت می‌دانیم در حالی که مزیت اصلی ما تاریخ، تمدن و فرهنگ ما است.

وی ادامه داد:  اگر بخواهیم شاخص‌های تاریخی و گردشگری کشورمان را بررسی کنیم جزء 10 کشور برتر این زمینه هستیم در حالی که در حوزه گردشگری رتبه 46 جهان هستیم.

وی ادامه داد: 11 درصد اشتغال دنیا در حوزه گردشگری است در حالی که در ایران به آن توجهی نمی‌شود. برای ایجاد یک فرصت شغلی در کشور، دولت باید 400 میلیون تومان هزینه کند در حالی که با پیشرفت در حوزه گردشگری به راحتی می‌توان اشتغال ایجاد کرد.

پوینده گفت: روستاهایی در کشور هستند که با جذب گردشگر نه تنها از آن روستاها مهاجرت نشده بلکه مهاجرپذیر نیز شده‌اند. شهر اردبیل در اثر پیشرفت گردشگری توانست شاخص‌های اقتصادی خود را ارتقا دهد.

او با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها به موضوع گردشگری و پیشرفت این حوزه اشاره کرده‌اند گفت: این در حالی است که برخی مدیران ادارات هنوز با گردشگری مشکل دارند.

پوینده صندوق احیا را نیز اینگونه معرفی کرد: این صندوق از سال 84 برای نجات میراث فرهنگی کشور ایجاد شد. هدف این صندوق احیا همه بناهای تاریخی سراسر کشور است. تا به حال 50 بنای تاریخی در استان‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته‌اند و مانند این هتل احیا شده‌اند.

او گفت: هر بنای تاریخی که انتخاب می‌شود به مزایده گذاشته می‌شود و بخش خصوصی مسولیت این کار را بر عهده می‌گیرد. پس از آن نیز همچنان نظارت صندوق در چگونگی اداره این بنای تاریخی ادامه خواهد داشت.

پوینده خاطرنشان کرد: این بوتیک هتل توسط جامعه هتل داران استان فارس ترمیم شده و امروز به بهره برداری می‌رسد تا بتواند در جهت جذب بیشتر گردشگر عمل کند.

سیادتان، رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز در این مراسم تاریخچه هتل آپادانا تخت جمشید را به این سبک عنوان کرد: ساخت این هتل در سال 1326 در دستور کار قرار گرفته و در سال 1334 ساخته شده است. پس از انقلاب تا دهه هفتاد این مکان تعطیل شده بود و بعدها دوباره تصمیم بر این شد که به عنوان هتل به کار خود ادامه دهد.

او ادامه داد: این هتل با با مساحت 20 هزار متر مربع در یک طبقه ساخته شده و دارای 17 اتاق و یک رستوران است. در فاز دوم نیز از رستوران سنتی و کافی شاپ بهره برداری می‌شود.

دکتر مصیب امیری، مدیرکل سازمان میراث فرهنگی استان فارس نیز گفت: 203 هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر در استان وجود دارد که با توجه به افزایش تعداد گردشگران نیاز است تعداد هتل‌ها افزایش یابد.

او گفت: سالانه بیش از 1.5 میلیون نفر از تخت جمشید بازدید می‌کنند که نیاز است مکانی وجود داشته باشد تا خدماتی در شان گردشگران ارائه دهد. با ایجاد این هتل امید این امر می‌رود.

امیری عنوان کرد: تعداد گردشگران خارجی از سال 92 که 53 هزار نفر بوده است به 120 هزار نفر در سال 94 رسیده است. در سه ماهه نخست امسال نیز 48 هزار گردشگر خارجی به این استان آمده‌اند. تعداد گردشگران خارجی 30 درصد افزایش یافته است.

امیری معتقد است: برای جذب گردشگر نیاز است زیرساخت‌هایی مانند هتل و اماکن اقامتی وجود داشته باشد تا مهمانان مشکلی نداشته باشند.

او گفت: 27 باب خانه تاریخی در اختیار شهرداری قرار گرفته است تا بتوان با اعتباراتی که وجود دارد این خانه‌ها را مرمت کرده و در جهت گردشگری از آنها استفاده کرد.

امیری بیان کرد: سه پروژه باغ موزه مشاهیر، مرکز سعدی شناسی و آب رکنی نیز قرار است به بخش خصوصی واگذار شود و استفاده بهتری در جهت گردشگری از آنها شود. برای این اماکن نیز بخش خصوصی استقبال خوبی داشته است.

امیری گفت: قرار است صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی شرایطی را فراهم کند تا بتوان خانه‌های موجود در بافت تاریخی را از مردم خرید و آنها را مرمت کرد تا هم مردم مشکلی نداشته باشند و هم بتوان رونقی در ساخت و ساز بناهای تاریخی داشت.

به گزارش ایسنا گردشگری حوزه مهمی برای ارتقا وضعیت اقتصادی است و همه شهرهای ایران باید در جذب گردشگر تلاش کنند. در این میان شیراز و استان فارس جایگاه وی‌زه ای دارد چرا که یک سوم بناهای تاریخی ایران در این استان وجود دارد. استانی با این میزان ابنیه تاریخ و این قدمت و پیشینه بیش از اینها می‌تواند گردشگر جذب کند و وضعیت اقتصادی خود را ارتقا دهد. البته نیاز است برنامه و طرح جامعی در این زمینه وجود داشته باشد تا بعدها مشکلی ایجاد نشود. زیرساخت‌هایی برای گردشگران نیاز است و دقت به این زیرساخت‌ها اهمیت ویژه دارد. شاید تنها همین گردشگری بتواند مشکلاتی که بی آبی و خشکسالی برای استان فارس به ارمغان آورده است را چاره کند.

گزارش: طیبه رفیعی؛ خبرنگار ایسنا منطقه فارس

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 95050102186
  • خبرنگار :