معاون میراث فرهنگی:

پیگیری جدی الواح هخامنشی از دوشنبه شروع می‌شود

«چون خبر دادگاه استیناف الواح هخامنشی از یک مجله حقوقی منتشر شده است، باید تا روز دوشنبه و اعلام این خبر از سوی یک کانال رسمی منتظر بمانیم.»

به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره بررسی روند وضعیت «الواح هخامنشی» اظهار کرد: نخست باید این خبر و اطلاعات آن را از طریق کانال رسمی یعنی معاونت ریاست جمهوری پیگیری کنیم،‌ آن‌ها اطلاعات مورد نیاز را به ما بدهند و ما در ادامه پیگیر روند بازپس‌گیری الواح شویم و بتوانیم در این زمینه تصمیم مناسب را بگیریم.

او گفت: سازمان میراث فرهنگی منتظر رسیدن روز دوشنبه به عنوان روز کاری کشورهای دیگر است تا درباره موارد دیگر و همچنین تأیید این بحث صحبت و اظهار نظر شود.

تلاش‌مان را برای دیگر آثار تاریخی می‌کنیم

طالبیان که امروز شنبه (دوم مرداد ماه) در نشست خبری ثبت جهانی «قنات ایرانی» و «بیابان لوت» در سازمان میراث فرهنگی سخن می‌گفت، در پاسخ به سوالی درباره‌ی وضعیت قلعه جهانی شوش و ایجاد پل "نظام مافی" اظهار کرد: پل نظام‌مافی قبل از ثبت جهانی نیز همین وضعیت و این صحبت‌ها را داشت. تنها کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم، گفت‌وگو بین مردم و مسئولان است. تعداد زیادی جلسه برگزار کرده‌ایم و باز هم خواهیم کرد تا به گفت‌وگوهای کارشناسی و تلاش برای مهار آنچه که ثبت جهانی شوش را به خطر می‌اندازد، برسیم.

او گفت: یادمان باشد بسیاری از این وضعیت‌های ناگوار قبل از ثبت جهانی محوطه‌های تاریخی نیز وجود داشته‌اند و ما توانسته‌ایم آن‌ها را به سرانجام برسانیم. در واقع بسیاری از آثار را یک شبه تخریب می‌کنند و ما باید تلاش کنیم برای استقرارها، بودجه‌های کارشناسی و حتی استخدام کارشناسان پایگاه‌های میراث فرهنگی همه توان خود را به کار ببریم.

نخستین پایگاه میراث ناملموس ایجاد می‌شود

فرهاد نظری، مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی نیز از تأسیس پایگاه میراث فرهنگی لنج‌سازی در بندر کنگ خبر داد و گفت: ‌در حال تهیه مقدمات ایجاد این پایگاه هستیم که با اجرایی شدن آن نخستین پایگاه میراث ناملموس کشور را برپا می‌کنیم.

وی افزود: از اول فروردین ۹۲ تا ۲۵ شهریورماه همان سال و زمانی که من به دفتر ثبت آمدم، حتی یک اثر طبیعی ثبت نشده بود. ولی از سال ۹۳ تا امروز، هزار اثر تاریخی در فهرست منقول، ناملموس و طبیعی ثبت شده است. حتی برای اولین بار فهرست آثار منقول ایجاد شد. ما می‌دانستیم که چه تعداد آثار ثبتی در کشور داریم اما نمی‌دانستیم چه تعداد آثار ما ارزشمند هستند و قابلیت ثبت دارند.

وی اضافه کرد: به همین دلیل، از اداره‌های میراث فرهنگی استان‌ها خواستیم در حد دو برگه آثار ارزشمند خود را معرفی کنند. به این ترتیب در مدت یک سال و نیم ۵ هزار نفر اثر شناسایی شد تا در فهرست میراث در حال انتظار قرار گیرند.

اعتبارات‌مان 10 برابر شده‌ است

فرهاد عزیزی، مدیر کل دفتر پایگاه‌های جهانی نیز گفت: شاید ما تنها حوزه‌ای هستیم که ‌ ۱۰ برابر شده، اما با توجه به اینکه این اعتبارات از محل اعتبارات عمرانی تامین می‌شود و چون تخصیص‌ها را دیر می‌دهند، با مشکل روبرو هستیم.

وی ادامه داد: حتی برخی از مواقع ۹ ماه طول می‌کشد که کارکنان پایگاه‌ها، حقوق نگرفته‌اند. متاسفانه مشکل اعتبارات همیشه وجود دارد ولی راه حل کلی باید برای پایگاه‌های میراث جهانی وجود داشته باشد تا یا اعتبارات آنها مستقل شود و یا درآمدشان به خودشان تخصیص یابد.

در حاشیه این نشست، «احمد جلالی»، نماینده ایران در سازمان یونسکو پس از درخواست یکی از خبرنگاران برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی تهیه پرونده‌های جهانی آثار تاریخی توسط یونسکو برای خبرنگاران اظهار کرد: معتقدم نخست باید یک کارگاه آموزشی برای مجلس شورای اسلامی گذاشت تا حساس‌تر شوند و بتوانند مشکلات را برطرف کنند.

همچنین برای نخستین بار بود که مسئولان سازمان میراث فرهنگی در ابتدای نشست، منتظر حضور خبرنگاران برای آغاز نشست خبری خود بودند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95050100921
  • خبرنگار : 71191