مهندس نبیالله قائدرحمتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: در سال 1393حین تعریض جاده نورآباد، فسیلهایی در منطقه گاوکش با قدمت هفت میلیون سال کشف شدند.
وی اضافه کرد: با توجه به بررسیهای اولیه درسالهای 93 و 94 فسیلهای کشف شده از این سایت مربوط به اندامهای مختلف از جمله فک، دندان، اندامهای حرکتی و انگشتهای خانوادههای هیپاریون (اجداد اسبها)، بوویده (گاوسانان) شامل گوزنها، زرافه و غزالهای کوچک و همچنین گوشتخواران بودند.
قائدرحمتی ادامه داد: در حال حاضر ملزومات و مواد لازم برای استخراج فسیلهای مربوطه در استان تهیه و کار استخراج بر اساس ماده 38 آئیننامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست که متولی اکتشافات، مطالعه و حفاظت از نمونه فسیلهای مهرهدار را بر عهده محیط زیست گذاشته شروع شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان اظهار کرد: گونههای کشف شده موجود در این سایت مشابهاتی با گونههای مراغه دارند، گونههایی که در مراغه کشف شده، در لرستان هم زندگی میکردند، به لحاظ اکوسیستم آن زمان قابل توجیه بوده و این کاوشها در این راستا در حال انجام است.
وی گفت: فسیلهای نورآبادسایت جدیدی از فسیلهای متعلق به پستانداران خشکی(پس از 150 سال) متعلق به خانوادههای فیل، زرافه، اسبها، گاوسانان و گوشتخواران برای اولین بار در حوزه زاگرس(استان لرستان) در منطقه دره دیمه حوالی روستای گاوکش شهرستان دلفان توسط محققان داخلی کشف شده است.
قائدرحمتی افزود: در فاز اول کاوشها و استخراج بخشی از فسیلها توسط متخصصان فسیل شناسی معاونت محیط طبیعی سازمان مشخص شده که نمونههای مذکور قدمتی 7 میلیون ساله دارند.
انتهاي پیام