کاهش یک‌سومی تولید پسته در استان

سرما و تگرگ؛ خنده را از پسته استان سمنان گرفت

مسئول انجمن پسته استان سمنان گفت: امسال میزان تولید پسته در استان سمنان حداقل یک‌سوم کاهش می‌یابد.

منصور عباسیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: وقوع چندین بار تگرگ در منطقه و سرمازدگی و باران‌های بهاری در این استان آسیب جدی به میزان تولید پسته در این استان زده است.

وی با بیان این‌که هنوز هم عمده تولید پسته استان سمنان، خام‌فروشی و تازه‌خوری می‌شود، تصریح کرد: نبود واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی، قرار گرفتن دامغان بر سر مسیر پرتردد مشهد-تهران و هم‌چنین عدم بسترسازی مناسب برای صادرات این محصول ارزشمند از عمده‌ترین دلایل خام‌فروشی پسته در استان سمنان و خصوصا شهرستان دامغان است.

این باغدار پسته، با اشاره به ارزآوری بالای پسته، خاطرنشان کرد: پسته ایران و از جمله پسته دامغان بازار بسیار خوبی در دنیا دارد و لذا باید زمینه برای صادرات این محصول مهم صادراتی فراهم شود تا از طریق خشک‌کردن و صادرات آن سود بیشتری نصیب کشور و باغداران شود.

مسئول انجمن پسته استان سمنان ادامه داد: کیفیت بالا و حجم تولید بالای پسته دراستان سمنان و بویژه دامغان فرصت یگانه‌ای برای تجارت و صادرات پسته در استان سمنان فراهم کرده که متاسفانه از آن استفاده نمی‌شود.

عباسیان در پاسخ به پرسشی در خصوص زمان برداشت پسته از باغ‌های این استان خاطرنشان کرد: برداشت برخی ارقام پسته زودرس این استان و از جمله ارقام شاه‌پسند و بومی از مردادماه آغاز می‌شود. ضمن این‌که برداشت برخی ارقام دیررس حتی تا اوایل آبان ماه نیز ادامه دارد.

این فعال اقتصادی و عضو اتاق استان سمنان از وجود نزدیک به 18 هزار هکتار باغ پسته در این استان خبر داد و افزود: بخش عمده این باغ‌ها در شهرستان دامغان واقع شده‌اند.

وی از پسته دامغان، به‌عنوان مرغوب‌ترین پسته جهان نام برد و گفت: شاه پسند، عباسعلی، اکبری،  خنجری، احمد آقایی، کله قوچی و... از مهم‌ترین ارقام پسته در استان سمنان هستند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 95040116214
  • خبرنگار :

برچسب‌ها