584 هکتار جنگل و مرتع کهگیلویه و بویراحمد طی سال جاری در آتش سوخت

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی سال جاری 584 هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی این استان در آتش سوخت.

عزت‌الله بهشتی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 39 فقره آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان رخ داده است.

وی تاکید کرد: این آتش سوزی‌ها در 584 هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان رخ داده است که تقریبا 290 هکتار از این میزان مرتع و 294 هکتار جنگل بوده است البته آتش‌سوزی در جنگل‌ها به صورت سطحی بوده و کمتر از 15 درصد به جنگل‌ها خسارت وارد شد.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این میزان آتش سوزی نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 20 درصد افزایش داشت.

بهشتی تصریح کرد: 20 مورد از این آتش سوزی‌ها در شهرستان بویراحمد رخ داده است، اما در این شهرستان سریع‌تر اقدام شده و آتش سوزی‌ها سریع‌تر کنترل شد و در شهرستان باشت با وجود کم بودن سطح نسبت به سایر شهرستان‌ها، کنترل دیرتر صورت گرفت و مراتع بیشتری در آتش سوخت.

وی در خصوص میزان خسارات وارده به جنگل‌ها و مراتع استان ناشی از آتش‌سوزی‌ها ادامه داد: میزان خسارت وارد شده به جنگل‌ها و مراتع استان در سال جاری تقریبا 19 میلیارد تومان بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: منعقد کردن قراردادهای محلی با مردم، کشیک شبانه‌روزی حداقل یک سوم از پرسنل در اداره کل، شهرستان‌ها و بخش‌ها، انعقاد قرارداد با نیروهای مردمی در خصوص مناطق بحرانی، احداث خط "آتش بر" در کنار جاده‌ها، هماهنگی با صدا و سیما برای ترویج فرهنگ صحیح استفاده از منابع طبیعی، انجام کارهای فرهنگی مانند شعار نویسی، هشدار، و غیره، دایر کردن گشت سیار و اکیپ گشت مداوم در روزهای تعطیل و مستقر کردن افراد دیده بان در ارتفاعات بالا از اقدامات انجام شده اداره منابع طبیعی استان برای جلوگیری و مهار کردن آتش‌سوزی‌هاست.

بهشتی‌فرد تاکید کرد: با توجه به این‌که استان کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های گردشگرپذیر است و سالانه شاهد حضور تعداد زیادی گردشگر و مسافر در استان هستیم بیشترین آتش سوزی‌ها در روزهای تعطیل اتفاق می‌افتد و می‌توان گفت بیش از 60 درصد آتش سوزی‌های جنگل‌های استان در روزهای تعطیل سال رخ می‌دهد.

وی درابطه با علت آتش‌سوزی‌ها گفت: عامل آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان تمامأ انسانی است و بیش از 90 درصد به علت سهل‌انگاری مردم رخ می‌دهد. خاموش نکردن آتش و رها کردن ته مانده سیگار در مراتع  از جمله این عوامل هستند.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به این‌که برخی از آتش‌سوزی‌ها نیز از پسماندهای مزارع کشاورزی شروع می‌شود، گفت: کشاورزان بعد از برداشت محصول اقدام به سوزاندن باقیمانده ریشه محصولات خود در زمین‌های کشاورزی می‌کنند که با سهل‌انگاری، آتش‌سوزی به جنگل‌ها و مراتع سرایت می‌کند و منجر به حریق در این عرصه‌ها می‌شود.

بهشتی‌فرد تصریح کرد: باتوجه به این‌که بیشتر آتش سوزی‌ها در روزهای تعطیل رخ می‌دهد و نیروی انسانی ما نیز کم و بیش حق استفاده از تعطیلات را دارند اداره به نیروی انسانی بیشتری برای مهار کردن و جلوگیری از آتش سوزی در این ایام نیاز دارد. هم‌چنین صعب العبور بودن مناطق استان تجهیزات بیشتری را برای کاهش آتش سوزی‌ها می‌طلبد.

وی افزود: با توجه به این‌که طبق قانون خاموش کردن و کنترل آتش سوزی وظیفه تمام نیروهای لشکری و کشوری است از اعضای ستاد بحران و ادارات عضو این ستاد انتظار همکاری بیشتر و تقاضای ایجاد حداقل دو کشیک و اکیپ در مرکز استان و در هر شهرستان حداقل یک کشیک و اکیپ را برای روزهای تعطیل خواستاریم.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: مشکل عمده منابع طبیعی استان در مواقع آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع نبود بالگرد مداوم در استان است، اگرچه ما انتظار نداریم برای اداره منابع طبیعی بالگرد در نظر گرفته شود اما برای استان یک نیاز ضروری است، چرا که در صورت وقوع آتش‌سوزی تا رسیدن نیروها، بدون بالگرد حداقل 8 ساعت پیاده روی طول می‌کشد تا به محل آتش سوزی برسند که با این وضع خسارات جبران ناپذیری به جنگل‌ها و مراتع وارد می‌شود و برای رزور بالگرد تا طی کردن مراحل قانونی و هماهنگی با مرکز کشور کار از کار گذشته و زمان زیادی به طول می‌انجامد.   

بهشتی‌فرد گفت: کمبود امکانات خودرویی و نیاز بیشتر به خودرو با توجه به فرسوده بودن خودروها، کمبود اعتبارات لازم برای پرداخت حقوق و فراهم کردن تجهیزات نیروهای حفاظتی که اکنون 4 ماه است حقوق دریافت نکردند، کم بودن نیروی حفاظتی، کمبود نیروی آموزشی لازم و نبود بودجه کافی از دیگر مشکلات اداره منابع طبیعی به خصوص برای مهار و خاموش کردن آتش‌سوزی‌هاست.

وی ضمن تشکر و قددرانی از اصحاب رسانه و مطبوعات، خبرگزاری‌ها و صدا و سیما استان در حفاظت و صیانت از منابع طبیعی استان اضافه کرد: از این قشر زحمت کش خواهشمندیم هشدارهای لازم و اطلاعات ضروری در خصوص این امر را در اختیار عموم مردم و شماره تلفن 1504 که بدون پیش شماره و هزینه است را در اختیار مردم قرار دهند تا در صورت مشاهده دود و آتش‌سوزی به اداره منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 95040113328
  • خبرنگار :