به گزارش ایسنا، چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو در حالی از دو روز پیش (یکشنبه 20 تیر) آغاز شده که کشورهای گوناگون از سراسر جهان در تلاشاند به تعداد آثار خود در فهرست میراث جهانی یونسکو بیفزایند.
در این نشست که از تاریخ 10 جولای آغاز شده و تا 20 جولای (30 تیر) ادامه خواهد داشت، اعضای کمیته علاوه بر بررسی شرایط اضافه شدن 27 اثر طبیعی، فرهنگی و ترکیبی جدید به فهرست میراث جهانی یونسکو، شرایط حفظ و نگهداری 108 اثر از پیش ثبت شده و همچنین 28 اثر موجود در فهرست آثار در معرض خطر یونسکو را نیز مورد بررسی قرار میدهند.
دشت لوت ایران یکی از محوطههای طبیعی است که به همراه 8 محوطه دیگر از کشورهای چین، کانادا، فرانسه، مکزیک، تایلند، ترکمنستان، سودان و یک محوطه مشترک بین کشورهای قرقیزستان، قزاقستان و ازبکستان برای ثبت در فهرست میراث طبیعی جهانی مورد بررسی قرار میگیرند.
بررسی قناتهای ایرانی نیز به عنوان یک اثر فرهنگی برای ثبت جهانی در کنار 13 اثر دیگر از کشورهایی چون برزیل، یونان، ترکیه، اسپانیا، پاناما، هند، .. در دستور کار چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
کشورهای کانادا، چاد، هند و عراق نیز هر کدام یک اثر ترکیبی (طبیعی، فرهنگی) برای ثبت جهانی ارائه دادهاند.
به گفتهی محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری احتمالا 24 و 25 تیرماه پروندههای ایران در یونسکو بررسی میشوند که در صورت بروز این اتفاق، تعداد آثار ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی به 20 اثر در فهرست میراث فرهنگی و تاریخی و یک اثر در فهرست میراث طبیعی میرسد.
انتهای پیام