«عبدالناصر میرچی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: علیرغم اینکه بیش از پنج سال از استانی شدن البرز میگذرد، اما هنوز یک نماد مشخص و مطرحی که بتواند این استان را به خوبی معرفی کند انتخاب نشده است.
وی ادامه داد: تپه ازبکی بهعنوان یکی از کهنترین آثار تاریخی البرز که قدیمیترین خشت دستساز بشر را درخود جا داده است میتواند به عنوان نماد البرز معرفی شود.
میرچی خاطرنشان کرد: واقعیت این است در همه کشور مکانهای تاریخی با ویژگیهای تپه ازبکی بسیار کم هستند بنابراین باید قرار گرفتن این تپه تاریخی دردل ایران کوچک را فرصتی مغتنم تلقی کنیم.
این مسئول توضیح داد: در سفر بعدی رئیس سازمان میراثفرهنگی کشور به البرز این پیشنهاد مطرح میشود و در صورت موافقت البرز نیز همانند سایر استانهای کشور صاحب نماد مشخصی میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی البرز در بخش دیگری از صحبتهای خود به فراهم بودن زمینههای ثبت جهانی تپه ازبکی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه این اثر تاریخی بسیاری از ویژگیهای لازم برای این که به ثبت جهانی برسد را دارد.
میرچی تصریح کرد: پیش فاکتورهایی مثل پیشینه تاریخی، دست نخورده بودن، داشتن لایههای مختلف تاریخی و ... تنها بخشی از پیش فاکتورهای لازم برای ثبت جهانی یک اثر تاریخی است.
وی یادآور شد: اگر با ثبت جهانی این تپه تاریخی موافقت شد، بیستمین اثر تاریخی ایران در فهرست آثار تاریخی یونسکو به ثبت میرسد.
انتهای پیام