به گزارش ایسنا، دکتر محمداسماعیل خیامی امروز 19 تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در شهرک سلامت مشهد برگزار شد، با بیان اینکه گردشگری یکی از منابع پردرآمد در دنیا به شمار میرود، اظهار کرد: هر گردشگر خارجی بین 3 تا 4 هزار دلار در کشور ما هزینه میکند، در حالی که انجمن بینالمللی گردشگری اعلام کرده است که گردشگر درمانی خارجی در یک کشور بین 7 هزار و 475 دلار تا 15 هزار و 832 دلار در کشور هزینه میکند. همچنین به ازای هر 7 هزار دلار یک شغل در کشور ایجاد میشود، بنابراین گردشگری سلامت یک ظرفیت بسیار بالا و مناسب در ایجاد اشتغال به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه استان ما سرشار از جاذبههای فرهنگی و تفریحی است، ادامه داد: همچنین باید به وجود امکانات مختلف از جمله راهها و فرودگاه بینالمللی مشهد اشاره کرد و مهمتر از همه ظرفیت مناسب خراسان رضوی در حوزه تشخیص و درمان بیماران و وجود تجهیزات قوی در مراکز درمانی است. ضمن اینکه خدمات گردشگری سلامت در مشهد و ایران به نسبت سایر کشورها بسیار ارزانتر است.
خیامی درباره میزان پذیرش بیماران بینالمللی در بیمارستانهای مشهد گفت: سال 87، 3 هزار بیمار خارجی تحت درمان، به ثبت رسید. تعداد بیماران پذیرش شده در سال 94 به 5 هزار و 679 نفر رسید، در حالی که این رقم در سال 93 به حدود 6 هزار 776 نفر رسیده بود که سال گذشته با کاهش 17 درصدی مواجه شدیم، علت این امر هم به تیرگی روابط بین ایران و عربستان بر میگردد.
وی اضافه کرد: در سال 94 بالغ بر 25 میلیارد تومان گردشگران سلامت در مشهد هزینه درمان انجام دادند، این مبلغ جدا از هزینههای غیردرمانی آنان است و با احتساب 25 میلیارد تومان برای هزینههای غیر درمانی میتوان گفت که سال گذشته گردشگران سلامت در مشهد 50 میلیارد تومان هزینه کردند.
مسئول گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بالغ بر 11 هزار گردشگر به صورت سرپایی به کلینیکها و مراکز درمانی مشهد مراجعه کردند، این مراجعات بیشتر در حوزه چشمپزشکی، دندانپزشکی، پوست و زیبایی و چکاپ بوده است.
وی اضافه کرد: باید همه شرایط و سیاستگذاریها را در زمینه گردشگری سلامت به کار گرفت، زیرا کشورهای رقیب با برنامهریزی، امکانات و شرایط بسیار خوبی را برای جذب گردشگر سلامت فراهم کردند، کشورهایی همچون اردن، ترکیه، سنگاپور، مالزی و فیلیپین کشورهای پیشگام در حوزه گردشگری سلامت هستند که با حمایتهایی که از صنعت گردشگری در کشور خود میکنند باعث جذب بیماران شدند.
مسئول گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره تشکیل کارگروه گردشگری سلامت استان طی سالهای اخیر، تصریح کرد: این کارگروه با محوریت سازمانهای میراث فرهنگی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وزارت خارجه و بخش خصوصی که شامل دفاتر هتلداری و آژانسها هستند، میشود و اهداف سند بالادستی در حوزه گردشگری سلامت را دنبال میکند.
خیامی با اشاره به اینکه 16 شرکت در استان در حوزه گردشگری سلامت به صورت رسمی فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: درصدد هستیم این شرکتها را جایگزین دلالبازیهایی کنیم که در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد، این شرکتها متشکل از پزشک و آژانسهای مسافرتی هستند.
وی به تشکیل دپارتمان پذیرش بیماران بینالمللی اشاره کرد و افزود: بیمارستانهای استان که قصد دارند بیماران خارجی را پذیرش کنند باید این مجوز را اخذ کنند، تاکنون از مجموع 36 بیمارستانی که در زمینه چگونگی اجرای دستورالعمل پذیرش بیماران بینالمللی آموزش دیدند، 7 بیمارستان گواهی پذیرش را اخذ کردند.
خیامی ادامه داد: بیمارستانهای جواد الائمه(ع)، رضوی، سینا، بنتالهدی، طالقانی و پاستور از طرف وزارت بهداشت گواهی پذیرش بیماران بینالمللی را گرفتند که سایر بیمارستانها هم در صدد اخذ گواهی هستند.
خیامی اظهار کرد: بیشتر گردشگران سلامت از کشورهای همسایه و کشورهای عربی، آسیای میانه، ترکمنستان و افغانستان هستند، حتی از کشورهای آمریکایی و اروپایی نیز مراجعاتی در خصوص درمان صورت میگیرد.
انتهاي پیام