خداحافظی هنری با کارگردان زندگی

عباس کیارستمی از دنیا رفت؛ موج این اتفاق آن‌قدر وسیع بود که دو رییس‌جمهور (ایران و فرانسه) نسبت به آن واکنش نشان دادند و در میان انبوه پیام‌ها تسلیت از شخصیت‌های داخلی و خارجی، طرح‌های گرافیکی متعددی نیز با محوریت این کارگردان و آثارش خلق شدند.

به گزارش ایسنا، جایگاه عباس کیارستمی در سینمای ایران و جهان به‌گونه‌ای بود که بلافاصله پس از انتشار خبر درگذشتش، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی پر شد از طرح‌های گرافیکی و پوسترهایی با موضوع این کارگردان مؤلف که همواره از زندگی و زیبایی‌های آن گفت.
مدت‌هاست که شبکه‌های اجتماعی به‌خاطر محبوبیتی که بین کاربران پیدا کرده‌اند، به محلی برای انتشار طرح‌های گرافیکی و پوسترهایی با موضوعات اجتماعی روز و اتفاقات مهم و تأثیرگذار تبدیل شده‌اند. پیش از این نیز در مواردی مانند پیدا شدن پیکر غواصان عملیات کربلای ۴، غرق شدن یک کودک پناهنده‌ی سوری، تصادف اتوبوس حامل سربازان، شهادت محیط‌ بانان و ... شاهد خلق و انتشار چنین طرح‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بوده‌ایم.
یکی از تفاوت‌های طرح‌هایی که برای درگذشت کیارستمی زده شده‌اند با دیگر موضوع‌ها، باز بودن دست طراحان برای انتخاب سوژه‌ها بود؛ طراحان با توجه به فیلم‌هایی که کیارستمی ساخت، اسم‌های خاصی که برای آن‌ها انتخاب کرد و مفاهیمی که در آن‌ها گنجاند، این امکان را داشتند که طرح‌های متنوع‌تری را با استفاده از جنبه‌های مختلف کاری و شخصیتی او طراحی کنند.
توجه به ظاهر کیارستمی، بخصوص عینک معروفی که همیشه بر چشم داشت، از دیگر مواردی است که طراحان و هنرمندان آن را سوژه‌ی طرح‌های‌شان قرار دادند.
به‌نظر می‌رسد این‌بار در انتشار و به اشتراک گذاشتن طرح‌های گرافیکی و پوسترها، به خالق اثر و مالکیت هنری آن‌ها توجه بیشتری شده است. در بسیاری از موارد نام طراح در کنار طرح و پوستر آمده است، البته باز هم طرح‌های بودند که بدون نام طراح، بارها در صفحات مختلف به اشتراک گذاشته شدند.

عباس کیارستمی - کارگردان سرشناس سینمای ایران، عکاس و نقاش - که از اسفندماه سال ۹۴ تا اوایل اردیبهشت‌ماه ۹۵ به‌دلیل انجام چند عمل جراحی در بیمارستان بستری شده بود و در ماه‌های اخیر نیز چندبار به بیمارستان مراجعه کرده بود، درپی ناموفق بودن روند درمانی‌اش در ایران، با تصمیم خودش به پاریس رفت، اما ۱۴ تیرماه در این شهر درگذشت.

کیارستمی در کارنامه‌ی فیلم‌سازی‌اش ساخت فیلم‌های کوتاه «نان و کوچه»، «زنگ تفریح»، «تجربه»، «دو راه حل برای یک مساله» و ... و فیلم‌های بلند «گزارش» ۱۳۵۶، «اولی‌ها» ۱۳۶۲، «خانه‌ی دوست کجاست؟» ۱۳۶۵، «مشق شب» ۱۳۶۶، «کلوزآپ، نمای نزدیک» ۱۳۶۸، «زندگی و دیگر هیچ» ۱۳۷۰، «زیر درختان زیتون» ۱۳۷۳، «طعم گیلاس» ۱۳۷۶، «باد ما را خواهد برد» ۱۳۷۷، «ABC آفریقا» ۱۳۷۹ را دارد.

طرحی از ایمان خاکسار
طرحی از هادی حیدری
طرحی از بهزاد شیشه‌گران
طرحی از علیرضا مجابی
طرحی از جمال رحمتی
طرحی از رضا عابدینی
طرحی از شاهرخ حیدری
طرحی از حمیدرضا حیات روشنایی
طرحی از علیرضا لبش
طرحی از حمیدرضا بیدقی
اثری از اسرافیل شیرچی

طرحی از حبیب محمدزاده
طرحی از بهزاد خورشیدی

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95040109029
  • خبرنگار :