مهدی فرشیدیسپهر که همزمان مشغول تهیه و تدارک چندین برنامه نمایشی در شهرهای مختلف ایران است به ایسنا گفت: این روزها در شهر بوشهر مشغول ساخت نمایشی با عنوان «نادیدنیها» هستم که توسط مسیحا ابوعلی و خودم نوشته شده است، در این نمایش ۲۵ بازیگر به ایفای نقش میپردازند که تمامی آنها از والدین، معلمها، نوجوانان و کودکانی هستند که برای نخستین بار به صحنه میروند. آنها همگی نزدیک به سه ماه آموزش دیدند تا بتوانند بر روی بدن و بیانشان مسلط شوند و به درکی از حرکت و سکون برسند.
او در مورد این این نمایش اضافه کرد: اصلیترین پیام «نادیدنیها» خاستگاه اجتماعیاش است که علاوه بر بازیگرانش، تهیهکنندهاش مردم شهر هستند؛ این نمایش هشت داستان جداگانه را روایت میکند که اشتراکشان تازهکار بودن بازیگرانشان است. در هر کدام از آن داستانها که به مسائل پرورشی، رسانهای و اجتماعی پرداخته میشود از ۳۰ تیرماه به مدت ۱۰ شب در سالن استاد صغیری در مجتمع ۹دی بوشهر به صحنه میرود.
این کارگردان ادامه داد: قصد ما در این کار، نمایش کمدی تلویزیونی نیست؛ داستانی که ما در این نمایش نشان میدهیم تاکنون در جای دیگری گفته نشده است و در آن لحظات انسانیای که از چشم ما پنهان مانده است، نمایش داده میشود.
فرشیدی سپهر در ادامه به تدارک نمایشی برای جشنواره تئاترشهر تهران اشاره کرد و گفت: برای این جشنواره نمایشنامهای اجتماعی، پرورشی، رسانهای نوشتهام که «زیر سوال» نام دارد و در مورد اطلاعات مردم از رسانهها است. اصلیترین مخاطبان این نمایش خانواده، والدین، مربیان و کودکان که جامعهگردانان آینده هستند، را شامل میشود. این نمایش ۳۰ بازیگر دارد که همگی کار اولشان را تجربه میکنند.
این کارگردان ادامه داد: همچنین به واسطه کارگاه تولید نمایشنامه، نمایشنامهنویسی که اردیبهشتماه در بهبهان برگزار کردم، متنی با عنوان «دستها بالا» به نگارش درآمد که در مورد شخصی است که اعتماد به نفس کافی ندارد تا بتواند با بالا بردن دستش رای خود را اعلام کند. این شخص طی اتفاقی، میآموزد که با بالا بردن دست و بیان نظرش میتواند چه قدرتی را بهوجود آورد. این نمایش را که هادی شجاعی کارگردانی میکند، توسط گروه کاملا حرفهای «تیرداد» از اوایل شهریورماه در این شهر به صحنه میرود.
او در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت نمایشیاش در ایرانشهرِ بلوچستان اشاره کرد و گفت: در این شهر با گروه ۵۰ نفرهای آشنا شدم که ۲۰ نفر از آنها افراد حرفهای، ۲۰ نفرشان از تئاتریهای آماتور و ۱۰ نفر از آنها هم هیچ چیزی دربارهی تئاتر و هنرهای نمایشی نمیدانستند، به واسطه کارگاه هفت روزهای که برای آنها برگزار کردیم، در حال نگارش نمایشنامهای با فضای معاصر آنها هستم که امیدوارم تا پایان تابستان بتوانیم آن را به صحنه ببریم.
این نمایشنامه در مورد یک کودک بلوچ است که در مواجهه با امواج مدرن و امروزی مانند امواج پوششی، رسانهای، اجتماعی، اخبار و ... قرار گرفته است، این کودک در این زمان مانند یک ماهی برخلاف آب شنا میکند تا خودش باقی بماند.
فرشیدی سپهر همچنین در ادامه از اجرای نمایشی با عنوان «تالار هنر» سخن گفت که پاییز امسال در تالار هنر شهر تهران به صحنه میرود.
این کارگردان در مورد داستان این نمایش اظهار کرد: «تالار هنر» داستان پسربچهای است که به سبب اشتباه نگهبانها، پشت درهای قفل شدهی این سالن میماند. شب که به تنهایی در آن تالار قدم میزند به طور ناگهانی شخصیتهایی که تا به حال در آن سالن به صحنه رفتهاند را میبیند که به بعضی از آنها انتقادهایی دارد و با برخی دیگر ارتباط برقرار میکند.
فرشیدیسپهر با بیان اینکه هدفش توسعهی تئاتر کودک و نوجوانِ خردورز است از سفرش به آلمان که 12 تیر ماه انجام شده خبر داد و گفت: قرار است تا نمایش «بیچیز» را که در سال ۹۲ در شهرهای مختلف ایران (اصفهان، همدان، شیراز و...) اجرا کردهام، در دو شهر لوودویکس هافن و فرانکفورت به مدت هفت شب به صحنه ببرم، در این سفر با آقای پییر گامینگر همکاری خواهم داشت.
انتهای پیام