به گزارش ایسنا، دکتر «مصطفی سهرابپور» - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف در مهرماه گذشته در جلسه شورای همگانی گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با موضوع «محیط زیست و ریز گرد و غبار» اظهار کرد: در نیمه دوم قرن بیستم کشورهای منطقه در راستای مدیریت منابع آب اقدام به سدسازی کردند. مثلاً ترکیه با ایجاد سد آتاتورک بر سرچشمه رود فرات، حجمی معادل 30 تا 40 درصد آبی را که از طریق رود فرات به سمت سوریه و عراق میرود در پشت این سد جمع کرد. ضمن آنکه سد دیگری نیز بر روی سرچشمه رود دجله نیز در ترکیه ایجاد شد.
وی با بیان این که منابع آبی نیزار عراق از طریق این آب رودهای دجله و فرات تأمین میشد، افزود: با این سدسازیها منابع آب این نیزار از بین رفت و با از خشک شدن این نیزار، ریزگردها از سمت عراق از طریق بادهای محلی به ایران وارد شد.
«احمد کرمی» - مدیرکل بحران استانداری ایلام نیز با اشاره به تأثیر مستقیم سد آتاتورک در ایجاد کانونهای گرد و غبار در عراق گفت: منشاء ریزگردهایی که بر استان حاکم است شمال غرب عراق و جنوب شرق سوریه است.
وی گفت: حجم آب سد آتاتورک موجب شده است تا کانونهای گرد و غبار در منطقه شکل گیرد.
«یوسف شیخالملوکی» - مدیرکل هواشناسی استان اظهار کرد: انتظار داریم از بعدازظهر فردا چهارشنبه 16 تیر، شاهد رقیق شدن هوا باشیم. دمای استان تا روز جمعه 2 تا 3 درجه کاهش پیدا خواهد کرد و از روز جمعه دوباره هوا گرمتر خواهد شد.
انتهای پیام