به گزارش ایسنا به نقل از «شهروند»، مدتی بود که پلیس درجریان قاچاق موادمخدر به صورت هوایی از مرز افغانستان قرار گرفته بود. درپی کسب این اطلاعات مبنی بر قاچاق موادمخدر صنعتی به ایران از طریق پرواز هوایی در مرز افغانستان تحقیقات پلیسی با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع دستورات لازم برای پیگیری و برخورد قاطعانه با قاچاقچیان موادمخدر به فرمانده انتظامی شهرستان تربتجام محمد یزدانی دستورات لازم ابلاغ و وی هدایت این عملیات را برعهده گرفت.
تیمهای پلیسی در یک کار سخت و پیچیده با کنترل و مراقبتهای نامحسوس عاملان این قاچاق هوایی موادمخدر صنعتی را شناسایی و در عملیات مشترک با سربازان گمنام امام زمان (عج) سوداگران مرگ را بهطور کاملا نامحسوس تحتنظر قرار دادند.
تحقیقات نشان میداد که عامل اصلی باند قاچاق موادمخدر سهشنبه گذشته به وسیله دستگاه پاراگلایدر شبانه به آنسوی مرز کشور افغانستان پرواز کرده است. درحالی که تیمهای مبارزه با موادمخدر در آماده باش به سر میبرند، اطلاعات نشان میداد که متهمان قرار است شامگاه جمعه به ایران برگردند.
مأموران پلیسی در کمین این گروه از قاچاقچیان بودند که مشخص شد یکی از تبهکاران پروازی ساعت ٢٣ یازدهم تیرماه مجددا در پرواز شبانه با پاراگلایدر همراه با موادمخدر به ایران بازگشته و در محل جنگلی فرود آمد. با فرود متهم پرونده تیمهای عملیاتی وارد منطقه جنگلی شدند. عملیات تعقیب و گریز برای دستگیری متهم اصلی و همدستانش آغاز شد که قاچاقچیان موادمخدر با سوءاستفاده از ناهمواریهای طبیعی از منطقه فراری شدند.
مأموران مبارزه با موادمخدر با تیراندازی متهم اصلی پرونده را دستگیر کردند و تحقیقات ادامه یافت تا اینکه موفق شدند ٦ تن از اعضای این باند قاچاق موادمخدر هوایی را دستگیر کنند. مأموران مبارزه با موادمخدر از این باند قاچاق موادمخدر ۵۲کیلو و ۲۰۰گرم هرویین فشرده، ۳۷کیلو و ۷۰۰گرم هرویین پودری و ۱۹کیلو و ۶۰۰گرم شیشه به همراه سه دستگاه خودروی سواری پژو پارس، پژو ۴۰۵ و پراید و یک دستگاه موتورسیکلت و یک دستگاه پاراگلایدر کشف و ضبط کردند. تحقیقات برای افشای زوایای پنهان پرونده ادامه دارد.
شگردهای عجیب قاچاقچیان در حمل موادمخدر
از سالیان دور در ایران استانهای خراسان و سیستانوبلوچستان محل ورود موادمخدر به ایران بودهاند و نزدیک به یک قرن است که کشورهای پاکستان و افغانستان موادمخدر مصرفی ایران را تأمین میکنند. شرایط و ویژگیهای قومی، ارتباط نزدیک و مبادلات مرزی که سالهاست بین اقوام ساکنان دو سوی مرز وجود دارد، چنین زمینهای را فراهم کرده است. به هر حال نزدیکی مناطق تولید با ایران و وجود دهها آزمایشگاه در چند کیلومتری مرز، تولیدکنندگان را وا میدارد تا برای رسیدن سریعتر به پول، موادمخدر را به درون ایران بفرستند.
امروزه قاچاق موادمخدر در دنیا با درآمدی بالغ بر ۴۰۰میلیارد دلار، دومین فعالیت پرسود اقتصادی بعد از صنعت اسلحهسازی است. این پدیده شوم که نه مرز و نه ملیت خاصی میشناسد، در تمام دنیا به چشم میخورد. در این میان قاچاقچیان و مافیای مواد مخدر برای رسیدن به هدف اصلی خود معمولا از روشهای عجیب استفاده میکنند. گاهی قاچاقچیان برای انتقال موادمخدر دست به ابتکاراتی میزنند که مأموران پلیس نیز حیرت میکنند. اگر از جاسازیهای عجیب موادمخدر در پلوپز، بیسکویت وانیلی، تاروپود فرش، بسته شکلات، سیرترشیها، لاستیک یدکی خودرو، بسته قهوه، بستههای گوشت منجمد بگذریم، قاچاقچیان هر روز روش نوینی برای حمل مواد مخدر اختراع میکنند.
پرتاب مواد مخدر با منجنیق
اردیبهشت ماه بود که با بسته شدن مرزهای سیستانوبلوچستان قاچاقچیان به روش سنتی منجنیق (فلاخن) که به نوبه خود فکر بدیعی است روی آورده و موادمخدر را با این وسیله پرتاپکننده از آن سوی مرز به داخل ایران انتقال میدادند.
مرزهای سیستانوبلوچستان از طریق ایجاد دیوار مرزی، حفر گودال و سیم خاردار بسته شدهاند و در جاهایی که امکان وجود هیچ یک از این موارد نیست، گشتهای ٢٤ ساعته به صورت شیفتی فعالیت دارند. با وجود تمام تدابیر، یکی از روشهای جدید قاچاقچیان برای انتقال موادمخدر پرتاپ کردن آنها از روی موانع ایجاد شده، است. آنها با استفاده از آهنهای نبشی و تیوپ تایر خودرو نوعی منجنیق ساختهاند که برای پرتاپ ١٠ کیلو موادمخدر تا فاصله یک یا ٢ کیلومتری کاربرد دارد که بسیاری از این منجنیقها توسط مرزبانی کشف و ضبط شده است. عمده کار قاچاقچیان از غروب آفتاب آغاز شده و تا صبحگاه ادامه دارد.
گوسفندها قاچاقچیان موادمخدر
پیش از قاچاق موادمخدر با پاراگلایدر و منجنیق پرونده جدیدی از قاچاقچیان موادمخدر در استانهای شرقی کشور پیشروی مسئولان مبارزه با موادمخدر باز شد که نشان میداد اینبار قاچاقچیان با استفاده از گوسفند مواد مخدر را به کشور وارد میکنند.
انتهای پیام