به گزارش ایسنا منطقه کویر، "محمدرضا سرحدی" بابیان این مطلب گفت: بحث پروژه اسید درزمانی مطرح شد که کارخانه ذوب سرچشمه از سال 1389 تغییر تکنولوژی ذوب از ریورب به فلش را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه گاز ریورب حدود 0.7 تا یک درصد SO2 دارد اظهار داشت: ولی گاز فلش در آن زمان که تعریف شد دارای 26 درصد SO2 بود و با این مقدار گاز، تکنولوژی فلش بدون احداث کارخانه اسید مجاز به فعالیت نیست؛ بنابراین پروژه احداث کارخانه اسید هم کلید خورد.
سرحدی با بیان اینکه پروژه ذوب و اسید سرچشمه و خاتونآباد در قالب یک پروژه تعریف شده بودند اظهار داشت: بر اساس تصمیم مدیریت ارشد شرکت مس در روزهای پایانی سال 93 پروژه کارخانههای اسید از ذوب جدا شدند و پروژهای مستقل تحتعنوان کارخانههای اسید منطقه کرمان تشکیل شد.
مجری احداث کارخانههای اسید کرمان با اشاره به اتفاقاتی که در زمان تصویب شدن این پروژه رخ داد گفت: وضعیت آتی مس در دنیا، زیرساختهای مس در کشور، صنایع جنبی و پاییندستی شرکت مس را ملزم کرد که پروژههایش را در راستای کاهش ظرفیت و نوع تکنولوژی بازنگری کند.
سرحدی با تأکید بر اینکه پروژه اسید نیز تحت تأثیر این اتفاقات دستخوش تغییر و بازنگری شد اظهار داشت: کارخانه اسید سرچشمه بر اساس بازنگریهای صورت گرفته ظرفیت خود را از یکمیلیون تن در سال به ظرفیت 610 هزار تن تولید اسمی و 560 هزار تن ظرفیت واقعی کاهش داد و کارخانه اسید خاتونآباد هم با کاهش ظرفیت قرار شد تولید 600 هزار تن و ظرفیت واقعی 490 هزار تن داشته باشد.
وی تأکید کرد: بنابراین با احداث این دو کارخانه جدید و تولید یکمیلیون پنجاههزار تن اسید در سال بهعلاوه 200 هزار تن اسید تولیدی در کارخانه قدیم اسید سرچشمه، بهطور کامل آلایندگی کوره فلش در سرچشمه و خاتونآباد برطرف خواهد شد.
سرحدی در پاسخ به این پرسش که آیا این میزان تولید اسید برای رفع آلایندهها کفایت میکند گفت: یک رابطه بین تولیدات ذوب و تولید اسید وجود دارد و آن این است که به ازای هر تن آند 5.2 تا 4 تن اسید تولید میشود که بهصورت میانگین می توان تولید اسید را 5.3 تن در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: کارخانه ذوب سرچشمه بعد از بازنگری نهایی 178 هزار تن آند تولید میکند که با احتساب این میزان تولید، کارخانه اسیدی که احداث میشود 610 هزار تن ظرفیت تولید اسید دارد. در خاتونآباد هم کارخانه ذوب پس از کاهش ظرفیت از 200 هزار تن به 120 هزار تن، ظرفیت تولید اسید کارخانه 600 هزار تن در نظر گرفته شده است.
سرحدی تأکید کرد: بنابراین مشاهده میشود که با بازنگریها و درنهایت متناسبسازی میزان تولید ذوب با اسید پس از افتتاح کارخانهها، تمام آلایندگی ناشی از گاز so2 گرفته خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه احداث کارخانه های اسید تنها آلایندگی های ناشی از گاز را بر طرف می کند، یادآور شد: عمده آلایندگیهای کارخانه خاتونآباد ناشی از 2 مسئله غبار و گاز است که غبار آن مربوط به تکنولوژی فلش است که از نوع قدیمی بوده و مشعلهای آن از نوع ونچوری است و غبار زیادی تولید میکند. این میزان غبار باعث شده که عمل تصفیه غبار در الکترو فیلترها بهخوبی صورت نگیرد.
مجری احداث کارخانههای اسید کرمان ادامه داد: برای حل این موضوع و از بین بردن آلودگیهای ناشی از غبار همزمان با احداث کارخانههای اسید، پروژه اصلاحات ذوب خاتونآباد با هدف تغییراتی در ساختار کارخانه ذوب مثل تغییر مشعلها از ونچوری به جت و ارتقا الکترو فیلترها و هودهای کنورتر نیز در حال انجام است که با انجام آنها همزمان با احداث کارخانه های اسید، آلایندگی خاتونآباد به طور کامل از بین خواهد رفت و محیط زیستی سالم و پاک خواهیم داشت.
انتهای پیام