به گزارش ایسنا، حسین فضلی چهارشنبه 9 تیر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در حال حاضر 503 تن انواع بذر کلزا در دفتر مرکزی شرکت خدمات حمایتی موجود است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بذر آفتابگردان رقم لاکونتا که رقمی جدید با نیاز آبی پایین و دوره رشد سریع است، وارد استان شده تا کشاورزان بتوانند به عنوان کشت دوم پس از غلات نیز کشت کنند.
وی از راهاندازی باشگاه کشاورزان در استان خبر داد و افزود: طرح راهاندازی باشگاه کشاورزان در استان همدان آغاز شده و تا پایان سال عملیاتی خواهد شد.
فضلی هدف از راهاندازی باشگاه کشاورزان را ایجاد ارتباط نزدیک و دوسویه با کشاورزان دانست و گفت: در این راستا خط ارتباطی 1559 راهاندازی میشود که زیرساختهای مخابراتی آن هفته آینده نصب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان عنوان کرد: کشاورزان با عضویت در این باشگاه میتوانند از خدماتی همچون خدمات آموزشی، ثبت سفارشات، اطلاع از تغییرات اقلیمی و آزمون خاک به صورت رایگان بهرهمند شوند.
وی صدور کارت اعتباری برای کشاورزان را از دیگر مزایای عضویت در باشگاه کشاورزان عنوان کرد و افزود: کشاورزان در زمان تهیه نهادهها گاهی با مشکلات مالی مواجه میشوند که نیازمند دریافت تسهیلات از بانکها هستند براین اساس و به منظور تسهیل روند تهیه نهادهها با بانک کشاورزی استان رایزنیهایی صورت گرفته تا این تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری به کشاورزان داده شود.
فضلی با اشاره به اینکه هر نوع نهادهای که از کانال شرکت خدمات حمایتی توزیع میشود، نهاده اصل و باکیفیت است، بیان کرد: کودهایی که خارج از شبکه قانونی، توزیع میشوند مورد تایید نبوده و از کشاورزان درخواست داریم نهاده و کودهای مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.
وی یادآور شد: شرکت خدمات حمایتی از سال گذشته برای تهیه 19 نوع کود از تولیدکنندههای داخلی که با رعایت شرایط استاندارد تولید دارند، قراردادی منعقد کرده و این 19قلم کود را در سبد کودی سال 95 قرار داده است.
وی ادامه داد: این شرکت سالیانه 100 هزار تن انواع کودشیمیایی کشاورزی را تهیه و تدارک میبیند و به طور مرتب پایش و کنترل کیفی میکند.
فضلی با بیان اینکه مصرف کودهای شیمیایی در سالهای اخیر روند کاهشی داشته است، گفت: میزان مصرف کودهای شیمیایی در سال 87 در استان چیزی حدود 140 هزار تن بود که این عدد به 74 هزار تن در سال گذشته رسیده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه تکلیفی استان تولید 3600 تن انواع بذور آبی و دیم است، افزود: برنامه تولید 2600 تن گندم و 1000 تن جو در سالجاری در استان هدفگذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای تولید این میزان بذر، با 100 کشاورز شاخص قراردادی منعقد کرده و بازدیدهای لازم از مراحل تولید صورت گرفته است.
فضلی بیان کرد: برداشت بذور گندم از سه روز گذشته آغاز شده و تا کنون 350 تن خریداری شده است و پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت میزان تولید بذر گندم به 5 هزار تن هم برسد.
انتهای پیام