به گزارش ایسنا به نقل از دیلی کالر، راکتورهای جدید بسیاری طرحریزی شده تا در خاورمیانه ساخته شود و امارات متحده عربی نخستین کشور عربی است که از انرژی هستهای استقبال کرده بود .
عربستان سعودی در نظر دارد تا بیست سال آینده 16 راکتور انرژی هستهای با هزینه بالغ بر 80 میلیارد دلار بسازد که نخستین راکتور در سال 2022 به فعالیت در میآید.
امارات متحده عربی ساخت راکتور هستهای را از سال 2006 طرحریزی کرده است. نخستین راکتور هستهای امارات متحده میزبان سه راکتور هستهای دیگر نیز خواهد بود که میبایست در سال 2018، 2019 و 2020 تکمیل شوند. زمانی که این نیروگاه تکمیل شود، یک چهارم نیازهای الکترییسته این کشور را با تولید 5600 مگاوات انرژی تامین خواهد کرد.
دیلی کالر در ادامه گزارش خود مینویسد: این راکتورها پلوتونیوم در مقیاس سلاح هستهای مورد نیاز برای ساخت بمب هستهای را تولید نخواهند کرد اما مواد حاصل از این راکتورها میتواند برای ساخت یک بمب کثیف مورد استفاده قرار بگیرد.
در یک بمب کثیف مواد رادیواکتیو با مواد منفجره متعارف ترکیب میشوند که میتواند مناطق را با تشعشعات برای یک دوره طولانی آلوده کنند و باعث ایجاد رعب و وحشت بسیار شوند.
گروه داعش علاقه خود رابه دزدیدن مواد رادیواکتیو برای ساخت یک بمب کثیف نشان داده است.
امارات متحده عربی طبق استانداردهای خاورمیانه کشور نسبتا با ثباتی است اما این کشور تعدادی جنگجو به گروه داعش اعزام کرده است که نشان میدهد در معرض خطر تروریسم قرار دارد. دو تن از هواپیمارباها در حادثه یازده سپتامبر اهل این کشور بودند – عربستان سعودی حتی ناامنتر است زیرا این کشور محل رشد 15 تن از هواپیمارباها از مجموعه 19 نفر است.
دیلی کالر در ادامه به وضعیت ساخت راکتورهای جدید در جهان اشاره میکند و مینویسد: طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی، آمریکا در حال حاضر در 66 نیروگاه انرژی هستهای تجاری خود 99 راکتور انرژی فعال دارد. از مجموع 66 راکتور جدید درحال ساخت در جهان تنها چهار راکتور در ایالات متحده ساخته میشود که البته برای جایگزینی راکتورهای قدیمی خاموش کافی هستند.
دولت آمریکا به جای ساخت راکتورهای مدرنتر در نظر دارد تا به راحتی مجوز فعالیت راکتورها را تمدید کند که حتی مغایر مشاوره فنی کارکنانش است.
دیگر کشورهای جهان در استقبال از انرژی هستهای بیمیلی مشابهی مانند ایالات متحده را از خود نشان ندادهاند. هند دارای یک برنامه انرژی هستهای به سرعت رو به رشد است و این کشور در نظر دارد تا 25 درصد الکتریسته مورد نیازش را تا سال 2050 از طریق راکتورهای انرژی هستهای تامین کند.
چین نیز در نظر دارد نیروگاههای هستهای جدیدی را بسازد و میخواهد 20 راکتور هستهای شناور در دریای جنوب چین بسازد که ادعای حاکمیتش در این منطقه مورد مناقشه را بیشتر میکند.
طبق گزارش انجمن هستهای جهان چین در نظر دارد تا سال 2030 حدود 150 گیگاوات انرژی تولید کند.
انتهای پیام