وجود 340 گونه پرنده در سیستان و بلوچستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: استان سیستان و بلوچستان از غنای زیستی بالای جانوری و گیاهی برخوردار است.

به گزارش ایسنا، محمودی افزود: وجود مناطق بکر گونه های کمیاب و منحصر به فرد نظر جانورشناسان و علاقه‌مندان به طبیعت را به خود جلب کرده است.

وی بيان کرد: تاکنون بالغ بر یک  هزار و 200 گونه گیاهی و صدها گونه جانوری شامل 340 گونه پرنده، 64 گونه پستاندار و حدود 110 گونه خزنده و دوزیست به همراه صدها گونه ماهیان آب شیرین و شور در این استان گزارش و شناسایی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر گونه های جانوری از قبیل خرس سیاه، پلنگ، گربه شنی، سگ آبی، قوچ و میش، کل و بز و جبیر به همراه پستانداران دریایی و پرندگانی همچون عقاب، شاهین ها، هوبره، پلیکان خاکستری، زاغ بور و تمساح، لاک پشت های خشکزی و آبزی به همراه بزمجه بنگال هم در گروه خزندگان جانوران حمایت شده استان هستند.

وی افزود: حفاظت از زیستگاه یکی از مهمترین اقدام ها برای حفاظت از گونه های حیات وحش است که این اداره کل علاوه بر آموزش و افزایش آگاهی عموم مردم با افزایش مناطق تحت مدیریت برای حفاظت جدی از زیستگاه ها اقدام کرده است.

محمودی  اظهار داشت: در حال حاضر وسعت مناطق تحت مدیریت این استان بیش از یک میلیون هکتار شامل چهار منطقه شکار ممنوع مک سرخ، بلبل آب، بزم و بزمان به همراه چهار منطقه حفاظت شده جنگلی بیرک، جنگلی شيله، جنگلي پوزک و گاندو به همراه پناهگاه حیات وحش هامون و چهار اثر طبیعی تفتان، گل فشان پیرگل، گل فشان تنگ و سروز بین سنگان است و برای تصویب چهار منطقه دیگر نیز اقدامات لازم صورت گرفته است.

وی در پایان گفت: از عوامل مهم کاهش جمعیت گونه های جانوری و گیاهی در این استان علاوه بر تخریب زیستگاه و شکار بی رویه، روند خشکسالی ها طی چند سال اخیر می باشد که البته این اداره کل جهت کاهش اثرات سوء خشکسالی بر حیات وحش اقداماتی از قبیل لایروبی چشمه ها، نصب تلمبه بادی، ساخت آبشخور و توزیع علوفه و دان را در زیستگاه های حساس انجام داده است و تا حدودی توانسته از اثرات زیانبار خشکسالی جلوگیری کند.


انتهاي پیام

  • سه‌شنبه/ ۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 95040104296
  • خبرنگار :