به گزارش ایسنا، قربانعلی سعادت در مراسم گرامیداشت قربانیان بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت در بیست و نهمین سالگرد این فاجعه سخن میگفت،افزود: استکبار با بمباران شیمیایی شهر قهرمان سردشت قصد داشت تا مقاومت ملت ایران را درهم بشکند ولی متوجه شد که ملت قهرمان ایران با جانفشانی و رشادتهای مثال زدنی خود به دژی تسخیرناپذیر تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه دشمنان ایران اسلامی باید به این نکته توجه داشته باشند که ایران اسلامی، افغانستان یا عراق نیست، اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران بر خلاف تصورغلط دشمنان، قومیت و مذهب تهدید به شمار نمیرود بلکه یک نوع فرصت ارزشمند است که تاکنون در کشور ما در راستای وحدت و توسعه از آن استفاده شده است.
وی با بیان برخی مشکلات جانبازان شیمیایی این شهرستان گفت: پرونده مصدومان شیمیایی این شهرستان هم اکنون در دست بررسی است و مسئولان تمامی سعی خود را به کار خواهند بست تا در این زمینه حقی از کسی ضایع نشود.
استاندار آذربایجانغربی با تاکید بر توجه دولت به آبادانی و عمران و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی از جمله شهرستان سردشت افزود: پس از ماه مبارک رمضان عملیات احداث جاده سردشت به بوکان آغاز خواهد شد که اجرای این طرح نقش مهمی در توسعه و پیشرفت این شهرستان خواهد داشت.برای ساماندهی مبادلات مرزی نیز برنامهریزیهای لازم انجام گرفته تا ضمن حفظ عزت مرزنشینان، زمینه اشتغال پایدار آنها نیز فراهم شود.
سعادت همچنین از ایجاد موزه شیمیایی در سردشت خبر داد و گفت: با احداث این موزه سعی خواهد شد مظلومیت مردم بیدفاع شهرستان سردشت به جهانیان نشان داده شود.
در ادامه این مراسم،رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز باز شدن مرزهای این شهرستان و تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی را اولویت شهرستان سردشت عنوان کرد و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بمباران شیمیایی سردشت گفت: اگر جنایت صدام در بمباران شیمیایی سردشت از سوی مجامع بینالمللی محکوم میشد، حادثه حلبچه هرگز روی نمیداد.
وی همچنین اظهار کرد: اعتبارات تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی سردشت از محل اعتبارات نهاد رهبری تامین شده است که این اعتبار در صورت خروج اداره بنیاد شهید از ساختمان کلینیک قابل تخصیص خواهد بود.
در ادامه این مراسم، محمود حاجی صالح وزیر انفال و شهیدان اقلیم کردستان عراق نیز گفت: بمباران شیمیایی سردشت در ادامه سلسله نسل کشی کردهای عراق بود.
محمود حاجی صالح اظهار کرد: تلاش زیادی کردیم تا پروسه شکایت قربانیان بمباران شیمیایی سردشت در دادگاه سران رژیم بعث به ویژه صدام و علی حسن مجید وزیر دفاع وقت صدام به نتیجه برسد که با توجه به اینکه سردشت در کشور عراق قرار ندارد، این مهم به نتیجه نرسید.
هفتم تیر 1366 رژیم بعثی عراق با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از 8000 نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نامیده شد.
شهرستان سردشت با 111 هزار نفر جمعیت در 250 کیلومتری مرکز استان آذربایجانغربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است.
انتهای پیام