به گزارش ایسنا، الهیار ملکشاهی در جلسه اقتصاد مقاومتی استان بیان کرد: پایلوت قرار گرفتن لرستان برای اقتصاد مقاومتی ظرفیت ارزشمندی است که با تشخیص فرصتها میتوان گام موثری برای توسعه استان برداشت.
وی اضافه کرد: اولین شرط نیز این است ک یک حرکت معقولانه و به دور از احساس داشت تا از این موقعیت بهرهمند شویم.
ملکشاهی ادامه داد: باید از فرصتها استفاده کرد و با کار واقع بینانه و کارشناسی شده پیش رفت و بلند پروازانه نباشد. اگر قرار است تولید گندم در رومشکان به 20 هزار تن برسد، باید توجیه دقیقی داشته باشد و دید که آیا آنجا آبرسانی شده است؟
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس اظهار کرد: طرحهای اجرایی باید اولویت داشته باشند و به فراخور هر منطقه با مطالعات و آمایشی که وجود دارد انجام شوند تا موجب توازن منطقهای در توسعه استان شود.
وی گفت: خیلی از شاخصها ممکن است سرانههای مناسبی نداشته باشد و یا بعضی از آسیبها به لحاظ میانگین مناسب نباشند. با این طرحها که اجرایی میشوند، باید توازن ایجاد شود.
ملکشاهی افزود: شهرستان کوهدشت و رومشکان74 درصد اراضی کشاورزی استان را دارند، یعنی به ازای هر نفر یک هکتار زمین وجود دارد. مهمترین عنصری که در این منطقه به روی آن پافشاری میکنیم، موضوع آب است و در این زمینه باید اقداماتی انجام شود.
رییس کمیسیون قضایی مجلس بیان کرد: دو شهرستان کوهدشت و رومشکان بینالنهرین بین سیمره و کشکان هستند که در سالهای قبل 250 میلیارد مترمکعب آب به آنها اختصاص داده شد که حال با موانعی روبرو شده است. در این راستا توقفی در آن ایجاد شد، اما تعطیل نشد.
وی تصریح کرد: در بحث آب گله مندی زیادی داریم، متولیان آب باید بیشتر تلاش کنند. استان از 52 و کوهدشت 25 درصد آب موجود بهرهمند میشوند. به همین تخصیصی هم که داریم طمع کردهاند و قصد دارند آن را به نصف و یک چهارم برسانند.
ملکشاهی یادآور شد: سفرههای زیرزمینی کوهدشت رو به اتمام هستند و از آنها نفت و گاز به بیرون میزند، لذا مردم در آستانه رسیدن به مشکل زیادی هستند.
این نماینده مجلس گفت: توجیه وزارت نیرو چیست که این تخصیص را میخواهند کاهش دهند؟ مسئولین استانی باید این موضوع را پیگیری کنند چراکه این پستهای ما جاودانه نیستند و خدمت به مردم ما را ماندگار میکند.
وی با بیان اینکه از یک مترمکعب کسری آب معشوره نمیگذریم، افزود: این ظلم را نباید بپذیریم، تخصیص داده شده باید اجرایی شود.
ملکشاهی یادآور شد: در استان سدهای کوچک زیادی داریم که در حد مطالعه مانده و متوقف شدهاند. اگر به دنبال اقتصاد متفاوتی هستیم باید این پروژهها را پیگیری کنیم.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس گفت: در مصوبه دولت قرار بود از سیمره 200 میلیون مترمکعب آب برداشت کنیم که این مصوبه مکتوب نشد. این تخصیص به اندازه دو برابر شهرستان کوهدشت و رومشکان است که باید برای گرفتن آن پیگیریهای لازم انجام شود.
وی با اشاره به طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری این شهرستانها بیان کرد: سالهای طولانی است که این طرحها انجام نمیشود، به همین دلیل سفرههای زیرزمینی ما خالی شدهاند.
ملکشاهی ادامه داد: مهمترین کاری که میتوانیم در کوهدشت و رومشکان انجام داریم در حوزه کشاورزی و آب است، در این زمینه باید در مردم ایجاد انگیزه کرد.
وی اظهار کرد: در بخش سیلو نیز باید مساعدتی به این شهرستانها شود و در حوزه صنعت هم کارگاههای نیمه کاره زیادی داریم. تکمیل خوراک پتروشیمی نیز باید با سرعت بیشتری پیگیری شود.
وی با اشاره به اجرایی شدن چهارخطه کوهدشت گفت: این پروژه بیش از 7 الی 8 سال است که در آن کار میشود، اما به سرانجام نرسیده است. این مسیر به قتلگاه تبدیل شده و چه افراد ارزشمندی که در این جاده کشته شدند؛ ما به اندازه یک جنگ کوچک در این مسیر تلفات داشتهایم.
رییس کمیسیون قضایی مجلس بیان کرد: پایلوت قرار گرفتن استان را برای اقتصاد مقاومتی باید به فال نیک گرفت و از این فرصت استفاده کرد.
انتهای پیام