به گزارش ایسنا، سازمان ملل بزرگترین برگ برنده خود برای تحقق پیشرفت ریشهای در خصوص بحران یمن را رو کرد که همان بان کی مون بود.
مذاکرات صلح یمن در کویت از 21 آوریل گذشته تاکنون به لحظات پایانی خود نزدیک شده است در حالی که هیچ نشانهای از پیشرفت واقعی در این مذاکرات 67 روزه دیده نشده است.
منابع نزدیک به مذاکرات یمن در مصاحبه با روزنامه مستقل رای الیوم اعلام کردند که نشست بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل با هیات دولت مستعفی یمن و هیات انصارالله و هیات وابسته به علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن صرفا برای تاکید بر اهمیت موفقیت آمیز بودن رایزنیها و مسئولیت دو طرف در سایه تهدیدهای اقتصادی و انسانی و تاکید بر اهمیت دستیابی به یک راهکار سیاسی بوده است.
این منابع عنوان داشتند که بان کی مون خطاب به دو طرف صحبت کرد و به آنچه که "هیات دولت قانونی مینامند" اشاره نکرد و همچنین در مورد توقف درگیریها و سپس راه حل سیاسی صحبت کرد و خواهان تدوین نقشه راه قبل از تعطیلات عید فطر سپس بازگشت مجدد به مذاکرات شد.
در همین حال هیات یمنی شرکت کننده در رایزنیهای کویت در دیدار با بان کی مون تاکید کرد که اعتماد میان مردم یمن و سازمان ملل دچار برخی سستی شده است.
محمد عبدالسلام رئیس هیات انصارالله در رایزنیهای کویت در جریان دیدار با بان کی مون گفت: جنگندههای ائتلاف آزادانه کوچک و بزرگ را در یمن نابود میکنند و هر چیز دیگری را در یمن از بین میبرند و به ندرت بیانیههایی صادر میشود که برخی از این بیانیهها نیز پس گرفته میشوند همانند آنچه که در مورد لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان در هنگام درگیریها رخ داد.
سخنگوی انصارالله در عین حال تاکید کرد که رایزنیهای صلح یمن در کویت به راه حل فراگیر نزدیک شده است و تمایلی برای موفقیت آمیز بودن رایزنیها و تحقق صلح و ثبات در یمن وجود دارد.
عبدالسلام موضع شجاعانه دبیرکل سازمان ملل را ستود و تصریح کرد: برداشتن نام ائتلاف متجاوز از لیست سیاه به دلیل فشارها و تهدیدها مبنی بر قطع کمکها بوده است و گویی آنها با اقدامات شنیع خود میخواهند دو بار کودکان یمن را بکشند یک بار با جنگندههای ائتلاف متجاوز و بار دیگر با سکوت بینالمللی.
وی از سازمان ملل خواست تا تلاشهایش را در سازمان ملل برای اجرای منشورها و اصول انسانی خود بیشتر کند.
وی تاکید کرد که یمنیها از آغاز مرحله انتقالی خواهان توافق بودهاند و این امر با تکیه بر تمایل صادقانه هیات یمنی برای صلح و ایمان راسخش به گفتوگو و تاکید بر حل بحران از طریق گفتوگو بوده است.
محمد عبدالسلام افزود: هیات ما تمایل دارد تا در میانه راه با طرف دیگر یکی شود تا با هم این مسیر را به سمت یمنی که برای همگان باشد، تکمیل کند.
او تصریح کرد که ادامه محاصره یمن پیامدهای بسیاری در اقتصاد کشور دارد و آسیبهای بسیاری را به تمامی اقشار جامعه رسانده است و این جنگ منبع کسب مال حرام از سوی برخی به ضرر خون مردم مظلوم یمن شده است.
وی افزود که اوضاع میطلبد که محاصره هرچه سریعتر برداشته شود و تحرکات فوری برای جلوگیری از فاجعه انسانی بزرگی که احتمالا رخ میدهد، صورت بگیرد.
محمد عبدالسلام خاطرنشان کرد: انقلاب گستردهای که در 21 سپتامبر 2014 آغاز شد خواهان اصلاحات اقتصادی و اجرای خروجیهای گفتوگوی ملی است و دولتی براساس توافق صلح و شراکت تشکیل شد که تمامی جهان از آن استقبال کرد.
وی تاکید کرد: هر خلئی که ائتلاف متجاوز ایجاد کرده تنها به نفع القاعده و داعش است و این مساله به صورت آشکار در مناطق مختلف کشور نمایان شده است.
عبدالسلام تاکید کرد که تنها یک دولت دارای حاکمیت قدرتمند در داخل میتواند با القاعده و داعش برخورد کرده و آنها را از میان ببرد نه آنکه نیروهای خارجی با ادعای مبارزه با تروریسم وارد کشور شوند در حالی که از عنوان مبارزه با تروریسم برای نفوذ و گسترش حضور خود در یمن استفاده میکنند.
انتهای پیام