توجه به درختان باغ جهانی "فین" پس از سال‌ها فراموشی

در نشست هم‌اندیشی آسیب‌شناسی درختان باغ جهانی فین کاشان که با حضور معاون میراث فرهنگی و متخصصان باغات کشور انجام شد، در دستورالعملی پایش و رسیدگی به درختان باغ فین در اولویت جدی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، مجموعه باغ فین‌کاشان از جمله باغ‌های جهانی و میراث جهانی ایران که حمام فین در آن قرار دارد، ۵۷۹ اصله درخت سرو و ۱۱ اصله درخت چنار  دارد، با این وجود اغلب درختان این باغ که بین ۱۰۰ تا ۴۷۰ سال سن دارند، در 15 سال گذشته به دلیل کوتاهی و اشتباهاتی که در نگهداری آنان صورت گرفته دچار خشکی و بیماری شده‌اند.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه در حفاظت از درختان فین با چالش بزرگی مواجه هستیم و لازم است که هر چه سریع‌تر اقدامات مربوط به حفاظت از این درختان در دستور کار قرار گیرد، گفت: باغ فین یکی از باغ‌های جهانی کشور محسوب می‌شود که در دوره‌های گذشته به ویژه ده سال اخیر به دلیل اشتباهات که در نحوه حفاظت از این درختان صورت گرفت، با آسیب‌های جدی مواجه شده‌اند، به طوری که تعدادی از این درختان خشک و تعدادی دیگر قطع شدند.

او با بیان این‌که در نشست هم‌اندیشی که با متخصصان باغات کشور انجام شد و همچنین با همکاری موسسه تحقیقات و منابع جهاد کشاورزی در مجموعه باغ فین تعداد زیادی نهال کاشته شد، ادامه داد: با اینکه تعداد زیادی نهال جایگزین درختان خشک و قطع شده است، اما اقدامات پژوهشی و اجرایی در رابطه با این درختان باید به طور مستمر انجام شود. از همین رو با مسئولان استان اصفهان و کاشان و تعدادی از متخصصان طبیعی و جهاد کشاورزی جلسه‌ای برگزار کردیم تا یک کارگروه مشترک در کارگاه باغات شکل گیرد.

به گفته طالبیان، تفاهم‌نامه‌ای نیز با موسسه منابع و تحقیقات جهادکشاورزی منعقد شده است تا براساس این تفاهم‌نامه همزمان با فعالیت‌های اجرایی پایش و رسیدگی به درختان خشک شده انجام شود. همچنین دستورالعملی برای حفاظت از باغات تدوین شده که پس از تصویب در شورای فنی سازمان میراث فرهنگی به باغات ملی و جهانی ابلاغ می‌شود.

معاون میراث فرهنگی کشور همچنین تاکید کرد: با توجه به مشکلاتی که در اثر کهولت سن برای برخی از درختان باغ فین بوجود آمده دستورالعملی تدوین شده است تا با اعتبار ویژه‌ای که برای این درختان در نظر گرفته شده، بحث حفاظت از آنها با جدیت دنبال شود.

طالبیان تاکید کرد: برای حفاظت و نگهداری باغات لازم است که از تجربیات باغبانان سنتی بهره گرفته شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۵ تیر ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95040102800
  • خبرنگار : 71191