به گزارش ایسنا، این خودروساز ایتالیایی – آمریکایی اعلام کرد: کارخانههای این شرکت در آمریکای شمالی استفاده از بادکنندههایی که فاقد ماده شیمیایی جذب کننده رطوبت هستند را متوقف خواهند کرد.
بادکنندههایی که ماده بدون ماده جذب کننده رطوبت دارند در تستهای ایمنی مطمئنتر شناخته شدهاند. بادکنندههای تولید شرکت ژاپنی تاکاتا در معرض خطر ترکیدن و پرتاب قطعات فلزی در داخل خودرو هستند.
حداقل ۱۱ نفر در سراسر جهان براثر ترکیدن ایربگهای ساخت این شرکت جانشان را از دست دادهاند.
خودروسازان حداکثر برای ۶۹ میلیون بادکننده در آمریکا که فاقد ماده شیمیایی جذب کننده رطوبت هستند، فراخوان دادهاند با این همه حتی بادکنندههایی که چنین مادهای دارند هم در چند سال آینده ممکن است تحت فراخوان قرار بگیرند، زیرا ممکن است تاکاتا نتواند ایمنی آنها را اثبات کند.
فیات کرایسلر انتظار دارد استفاده از بادکنندههایی که فاقد این ماده شیمیایی هستند را در تولید جهانی خود تا اواسط سپتامبر متوقف کند.
ایربگهای سمت سرنشین در مدل جیپ رنگلر ۲۰۱۶ آخرین قطعاتی بودند که در تولید آنها از بادکننده ای استفاده شده که فاقد این ماده شیمیایی است.
نمایندگان مجلس آمریکا از خودروسازان بابت فروش خودروهایی که در تولید آنها از بادکنندههای فاقد ماده شیمیایی جذب کننده رطوبت استفاده شده به دلیل اینکه احتمالا تحت فراخوان قرار خواهند گرفت انتقاد کردهاند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، تاکاتا از نیترات آمونیوم برای ایجاد انفجار کوچک برای باد کردن ایربگها در زمان تصادف استفاده میکند، اما این ماده شیمیایی در صورت قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و رطوبت بالای هوا به مدت طولانی، ممکن است با سرعت زیادی منفجر شده و قوطی فلزی که محل نگهداری این ماده است را تکه تکه کند. در نتیجه باد کنندههای حاوی این ماده در صورت تصادف و باز شدن ایربگ، در خطر انفجار و پرتاب ترکش وار قطعات فلزی به سمت راننده و سرنشینان خودرو قرار دارند.
رگولاتور آمریکا قطعه ساز ژاپنی تاکاتا را به دلیل عدم ارائه اطلاعات کافی و موثق درباره این ایربگهای معیوب خطرناک که باعث کشته شدن هفت نفر و مجروح شدن ۱۰۰ نفر در این کشور شدهاند، ۲۰۰ میلیون دلار جریمه کرده است.
ژاپن استفاده از بادکننده ایربگ حاوی نیترات آمونیوم تاکاتا در تولید خودروهای جدید را ممنوع اعلام کرده و وزارت حمل و نقل این کشور دیگر به خودروسازان اجازه نخواهد داد از بادکنندههای حاوی نیترات آمونیوم در تولید خودروهای جدید استفاده کنند.
انتهای پیام