حسین فتاحی درگفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان اینکه در تولید این هنداونه از هیچ نوع کود شیمیایی استفاده نمیشود، اظهار کرد: هندوانه ارگانیک در دو منطقه سنبک (دشت سنبله) و چهار طاقی برداشت میشود.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود از 12 هکتار سطح زیر کشت این هندوانه در آران و بیدگل به طور میانگین 20 تن محصول برداشت شود، افزود: این هندوانهها در چالههای مخصوص که تعداد فعال آن به 103 چاله میرسد برداشت میشود.
فتاحی با اشاره به اینکه ویژگی خاص این چالهها، جمع شدن آب در داخل آنها است، گفت: به دلیل سطح بالای آب در این چالهها، میزان آب ذخیره شده در این محصولات از هندوانههای معمولی 10 درصد بیشتر است و به همین دلیل خاصیت دارویی هندوانههای تولیدی چالههای سنبک و چهار طاقی مناسب برای افراد دیابتی است.
وی تفاوت دیگر این هندوانهها با هندوانههای معمولی را در نوع کشت بیان کرد و گفت: در کشت معمولی هندوانه، آب به سمت بذر هدایت میشود، اما در کاشت هندوانه در منطقههای سنبک و چهارطاقی بذر هندوانه به سمت آب هدایت میشود.
فتاحی تصریح کرد: با وجود مراقبتهای خاص کشاورزان از این چالهها، وزش طوفانهای شدید چند ماه اخیر در اطراف این چالهها موجب شده تا میزان عملکرد محصول در برخی از چالهها حتی تا 50 درصد نیز کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، شهرستان آران و بیدگل در شمال استان اصفهان واقع شده است و با ۶۰۵۱ کیلومتر مربع وسعت، از شمال به دریاچه نمک و استانهای سمنان و قم، از غرب به شهرستان کاشان، از جنوب به نطنز و از شرق به اردستان محدود و از طریق دو جاده اصلی به کاشان و شبکه راههای اصلی کشور مرتبط میشود. در این شهرستان 14 هزار هکتار باغ و زمین زراعی وجود دارد.
انتهای پیام
مبتلایان به دیابت هندوانه "سنبک" و "چهارطاقی" بخورند
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل از آغاز برداشت هندوانه ارگانیک در مزارع کویری این شهرستان خبر داد.