به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گلستان، ابراهیم کریمی در جلسه شورای اداری گلستان اظهار کرد: سال 94 به ارزش بیش از دو میلیون دلار صادرات در بخش تولید صنایع دستی در استان داشتهایم.
وی افزود: در برنامه های این سازمان، ایجاد مراکز تخصصی و بازارچههای صنایع دستی در شهرستانهای علی آباد و کردکوی قرار دارد و امیدواریم تا پایان سال این برنامه ها را اجرایی کنیم. باید درنمایشگاه های بین المللی بیشتری حاضر باشیم که این امر لازمه ی بودجه بیشتری است و در این خصوص منابع اعتباری کمی داریم.
کریمی اظهار کرد: جنگلها، دشت و تپههای استان در معرض حفاریهای غیر مجازند و اموال فرهنگی استان غارت میشود ولی تجهیزات و امکانات لازم یگان حفاظت با 30 نیرو و یک وسیله نقلیه نیاز به توجه دارد.
وی با اشاره به اهمیت توجه مسئولین به وضعیت بیمه هنرمندان و بازارچههای صنایع دستی، خواهان تعیین تکلیف وضعیت فرش شد.
مدیر کل این دستگاه اجرایی در خصوص وضعیت میراث فرهنگی عنوان کرد: یک اثر ثبت جهانی برج جهانی قابوس در استان وجود دارد و تاکنون 677 اثر ثبت ملی شده و در سال جاری 1500 اثر در انتظار ثبت ملی هستند. دیوار دفاعی گرگان نیز در انتظار ثبت جهانی است که با ثبت شدن این اثر گردشگران بیشتری جذب شهرستان گرگان و استان میشوند.
کریمی تصریح کرد: 8 موزه در سطح استان داریم که عمدهترین موضوع، موزه روستایی قرق است. در کردکوی و بندرگز، همکاران در این حوزه ها در حال انتقال و واچینی خانههای روستایی به قرق هستند.
وی مشکلات این حوزه را تخریب ساختمانهای تاریخی دانست و ادامه داد: 230 ساختمان در معرض تخریبند. بارندگیها و شرایط آب و هوایی استان مزید بر علت بر روند تخریب آنها شده و منابع ملی و استانی کفاف حمایت از انها را نمیدهد.
این مقام مسئول، برج جهانی قابوس را در شان مردم ایران ندانست و اظهار کرد: این اثر نیاز به توجه جهانی در این حوزه دارد، ولی یونسکو تاکنون یک ریال هم قرار نیست اعتبار بدهد که این امر نیاز به توجه دارد.
وی همچنین بازدید از بافت تاریخی و بازارچه صنایع دستی را به مدیران استان توصیه کرد و افزود: بازدید گردشگران از این بافت، ثمره خوبی برای استان میتواند داشته باشد.
کریمی به راهاندازی موزه باستان شناسی شمال و شمال شرق درگنبد کاووس اشاره کرد و گفت: امسال 700 میلیون تومان اعتبار داشتیم ولی تخصیص پیدا نکرد، ولی جزو برنامه های اصلی است.
وی، ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان و احیای بخشی از آن را نیز از برنامهها عنوان کرد و از استاندار درخواست کرد، دستور تشکیل جلسه کارگروه اجرایی ان صادر شود. همچنین با مشاور جهت ایجاد دومین ژئوپارک در قلعه میران قرارداد بسته شده و مشاور در حال مطالعه است. همچنین تحقق شعار موزه برای هر شهرستان در دستور کاراست و بناست تا سال 96، 1000 اثر راثبت ملی کنیم.
کریمی تصریح کرد: با وجود ظرفیتهای گردشگری، نبود اعتبار دائم برای ستاد خدمات سفر و شناخت ناکافی از استان جهت بازاریابی و تبلیغات از مشکلات این حوزه است.
مدیر کل میراث فرهنگی گلستان در راستای معرفی استان بیان کرد: در سال گذشته فقط 200 میلیون تومان جهت معرفی استان اعتبار داشتیم که بخش عمده آن صرف جشنواره اقوام شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بناست گلستان مقصد گردشگری شود، انتظار از نمایندگان، حمایت بیش از این است.
کریمی تصریح کرد: در سال 94، 304 هزار و سال 95، 524 هزار نفر گردشگر وارد استان شدند، که این رقم مناسب نیست و اگر نجنبیم دیگر استانها جای ما را میگیرند.
وی با اشاره به اینکه باید استان را برای دنیا معرفی کنیم، در خصوص اعتبارات گردشگری گفت: اگر اعتبار ایجاد 10 کیلومتر راه شهری به سازمان گردشگری اختصاص داده شود قول می دهم در پایان سال استان گلستان یک میلیون مسافر ثابت را داشته باشد.
کریمی با طلب از شهرداران که عوارض ساخت هتل را رایگان کنند، افزود: 37 پروژه سرمایه گذاری هتلها واماکن اقامتی دراستان در دست اقدام است که اگر این پروه ها به بهره برداری برسد، 2380 تخت به ظرفیت تخت های استان اضافه خواهد شد و1137 نفر مشغول به کار می شوند.
کریمی همچنین با اشاره به اینکه 8 پروژه بوم گردی درگلستان درحال احداث است ، خاطر نشان کرد: همکاری بانک ها وصندوق کارآفرینی امید در بخش صنایع دستی و بوم گردی عملکرد خوبی بوده که جای تشکر دارد
انتهاي پیام