به گزارش سرویس «خانواده» ایسنا، محسن طلایی ماهانی گفت: در کشور ما هنوز مسئله اوقات فراغت به صورت مسئله جدی در نظر گرفته نمیشود و نگاه برخی از دستگاهها همان نگاه سنتی است و اوقات فراغت را نه یک بحث کلیدی بلکه یک مقوله در حاشیه میپندارند.
طلایی ماهانی افزود: در کشورهای پیشرفته اکنون مسئله اوقات فراعت یکی از مهمترین اولویتها و در این مهم نقش بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد بسیار پررنگ است.
وی با بیان اینکه در کشور ما هنوز بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد به اندازه کافی رشد نکردهاند و قدرت کافی ندارند،عنوان کرد: هنوز با جایگاه ایدهال در حوزه اوقات فراغت فاصله زیادی داریم و برای رسیدن به حالت مطلوب، دستگاههای دولتی باید بیشتر به نظارت و بسترسازی پرداخته و راه را برای ورود بخشهای غیردولتی هموار کنند.
مدیر کل طرح های ملی جوانان با تاکید بر اهمیت حضور سازمان های غیردولتی در رسیدن به حد مطلوب در حوزه اوقات فراغت گفت: کمیسیون اوقات فراغت که با حضور متخصصان این حوزه و چهره های دانشگاهی تشکیل شده است، در برنامه ریزیهای کلان خود به حضور سازمانهای غیر دولتی توجه ویژه داشته و تمام تلاش خود را کرده است تا دستگاهها را به استفاده از این ظرفیتها ترغیب کند.
وی در خصوص مهمترین اقدامات این کمیسیون عنوان کرد: تا کنون تمرکز اصلی کمیسیون بر تعیین اهداف بلند مدت بوده است که خوشبختانه این مهم انجام شده است و جهت تصویب به ستاد ساماندهی امور جوانان ارائه خواهد شد.
طلایی ماهانی قدم بعدی کمیسیون را تعیین اهداف یک ساله دانست و گفت: اکنون که اهداف کلان مشخص شده است سعی داریم تا اهداف و برنامههای کوتاهمدت را تعیین و در این راستا وظایف دستگاه ها نیز مشخص کنیم.
مدیر کل طرح های ملی جوانان با بیان اینکه دستگاهها گرفتاریهای زیادی دارند عنوان کرد: با این حال اوقات فراغت بویژه برای جوانان از اولویت بالایی برخوردار است و اگر به این مهم به موقع و درست توجه نشود، میتواند منشا آسیبهای بسیاری مانند اعتیاد شود بنابراین امیدواریم دستگاههای مختلف مثل شهرداری، آموزش و پرورش، آموزش عالی،بسیج وهلال احمر در این امر مهم ما را یاری کنند.
طلایی ماهانی با اشاره به رویکرد وزارت ورزش و جوانان در زمینه اوقات فراغت گفت: برنامهریزیهای وزارت ورزش و جوانان در ورزش همگانی و مسائلی از این دست نشاندهنده آن است که توجه اصلی ما به جنبه جمعی اوقات فراغت است چرا که اوقات فراغت به صورت فردی چندان نمیتواند غنی باشد و دستگاهها این مطلب را نیز مورد توجه قرار دهند.
وی تاکید کرد: دستگاهها باید بدانند که جوانان در فعالیتهای جمعی وارد نمی شوند مگر اینکه این برنامهها به لحاظ کیفی در حد مطلوب و از برنامههای تکراری فاصله داشته باشند که این امر نیز قطعا تحقق نخواهد یافت مگر با برنامه ریزی صحیح و حساب شده.
طلایی با بیان اهمیت استفاده از ظرفیت جوانان در برنامه های مربوط به خودشان عنوان کرد: ما باید از ظرفیت جوانان برای جوانان استفاده کنیم و تجربه نشان داده است هرجا از آنان استفاده کردهایم با کیفیت ترین برنامه و با کمترین هزینه انجام می شود.
به گزارش ایسنا بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت ورزش و جوانان، مدیر کل طرح های ملی جوانان همچنین توسعه گردشگری ارزان قیمت را از اولویتهای کمیسیون تخصصی اوقات فراغت دانست و گفت: هنوز در کشور ما سفر به عنوان یک فعالیت طولانی و پر هزینه شناخته میشود. اگر بتوانیم کاری کنیم که جوانان به صورت گروهی در شهر، استان و بعدها در کشور با هزینه های کم گردش کنند و محیط پیرامون خود را بهتر بشناسند قطعا گامی بزرگی در جهت غنی سازی اوقات فراغت برداشتهایم.
انتهای پیام