به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، محمدرضا محمدی با اعلام این خبر اظهار کرد: زمینی در اراضی روستای دستجرد برای تخلیه ضایعات سفال لالجین درنظر گرفته شده و پیمانکار طرح مشخص شده است.
وی افزود: برآیند برگزاری نشستهای مستمر کارگروه پسماند استان و شهرستان، درنظر گرفتن زمینی در اراضی روستای دستجرد و نزدیک شهرک سفال لالجین برای تخلیه پسماند شهرک بوده است.
محمدی با بیان اینکه با پیشبینی مکان مناسب برای دفن پسماند شهرک سفال لالجین، مشکل 18 ساله این شهر رفع شد، تصریح کرد: حاشیه رودخانه قوریچای نزدیک به شهرک سفال لالجین از سالها پیش به محله تخلیه زباله شهری و روستایی تبدیل شده بود.
وی با بیان اینکه شهرک سفال لالجین برای تجمیع و ساماندهی واحدهای سفالگری فعال در شهر لالجین ایجاد شد، ادامه داد: با گذر زمان واحدهای سفالگری فعال در شهرک سفال لالجین حرفه خود را تغییر داده و به سمت تولید چینیآلات بهداشتی پیش رفت و این در حالیست که حجم پسماند چینیآلات بهداشتی 10 ها برابر بیشتر از سفال است.
وی با بیان اینکه از قبل محل دفعی برای پسماندهای شهرک سفال پیشبینی نشده بود، اضافه کرد: تغییر کاربری واحدهای تولیدی مستقر در شهرک سفال لالجین معضل جدیدی را برای این شهر رقم زد به طوریکه افزایش پسماندهای حاشیه رودخانه قوریچای و رسیدن به طول بیش از 3 کیلومتر بهانهای برای انتقال دیگر پسماندهای شهری و روستایی و نخالههای ساختمانی به این محدوده شده است.
وی با اشاره به برگزاری چندین کارگروه مدیریت پسماند در مرکز استان و شهرستان بهار برای رفع این مشکل اظهار کرد: برآیند برگزاری نشستهای مستمر کارگروه پسماند استان و شهرستان درنظر گرفتن زمینی در اراضی روستای دستجرد و نزدیک شهرک سفال لالجین برای تخلیه پسماند شهرک بود.
وی توضیح داد: از مدتها پیش از خاکهای اطراف روستای دستجرد به عنوان معدن خاک سفال استفاده میشد و این امر موجب به وجود آمدن گودالی به مساحت پنج هکتار شده بود که طبق مصوبه این مکان برای تخلیه پسماند شهرک سفال لالجین درنظر گرفته شد و پیمانکاری این طرح نیز به مالکان این زمین سپرده شد.
محمدی خاطرنشان کرد: طبق تفاهم صورت گرفته با مالکان زمین مقرر شد این افراد پسماند شهرک سفال را جمعآوری و به محل دفع منتقل کرده سپس پسماند را به قطعات ریز تبدیل و پس از دفن اصولی، روی آن با لایهای از خاک پوشانده شود تا در آینده بتوان از این زمینها برای زراعت و کشت محصول استفاده کرد.
وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای رودخانه قوریچای طی 18 سال اخیر بیان کرد: برای ساماندهی رودخانه قوری چای درصدد ملزم کردن اداره آب منطقهای برای انتقال پسماند و ضایعات موجود در این محدوده به محل دفن جدید هستیم.
وی تصریح کرد: رودخانه قوری چای که به طول بیش از 3 کیلومتر به محل دفن زباله تبدیل شده است، باید پاکسازی شود همچنین از این پس هر فردی که اقدام به تخلیه پسماند در این مکان کند به عنوان متخلف به مراجع قضایی معرفی میشود.
وی در پایان گفت: به منظور جلوگیری از انتقال پسماند شهرک سفال توسط سایر افراد به بیرون از شهرک، ورودی و خروجی شهرک سفال لالجین توسط شرکت خدماتی کنترل شده و واحدهای مستقر در این شهرک تنها مکلف به انعقاد قرار داد حمل پسماند با پیمانکار پیشبینی شده هستند.
انتهای پیام