اسماعیل کهرم در گفتوگو با خبرنگار محیط زیست ایسنا، با اشاره به اینکه باید هدف از انتقال آب دریای خزر به استان سمنان مشخص و روشن شود، گفت: اگر بدانم هدف از انتقال آب خزر به سمنان، تامین آب شرب استان است، حاضر هستم به عنوان کارگر برای این طرح کار کنم چون آب آشامیدنی نیاز اساسی مردم است، اما اگر هدف از انتقال آب به این استان کشاورزی است باید بگویم سمنان آمادگی برای توسعه کشاورزی ندارد.
وی اظهار کرد: به عنوان یک مهندس کشاورزی تأکید میكنم که کشاورزی تنها به آب بستگی ندارد بلکه به خاک و هوای مناسب نیز نیاز دارد. سمنان خاک مساعدی برای کشاورزی ندارد بنابراین اگر آب تمام دنیا را هم به این استان انتقال دهیم کشاورزی این منطقه رونق نمیگیرد.
افزایش یک و نیم برابری شوری خلیج فارس طی ۲۰ سال گذشته
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به ادعای استاندار سمنان مبنی بر اینکه انتقال آب خزر هیچ مشکل اکوسیستمی ایجاد نمیکند و باعث شورتر شدن آب خزر نمیشود، عنوان کرد: طی 20 سال گذشته شوری آب خلیج فارس به دلیل استقرار آبشیرینکنها یک و نیم برابر افزایش داشته که این افزایش نمک باعث از بین رفتن حیات دریای خزر میشود. همچنین در این بازه زمانی دمای آب خلیج فارس تا ۲ درجه افزایش یافته است.
با بازچرخانی پساب احتیاجی به طرح انتقال آب نیست
کهرم با تأکید بر اینکه اگر در سواحل دریای مازندران آبشیرینکنها را تعبیه کنیم شوری آب بالا میرود و تمام آبزیان از بین میروند، گفت: من دیدگاه خانم ابتکار را تأیید میکنم که انتقال آب باید آخرین تیر ترکش و آخرین راه برای تأمین آب باشد. در چنین شرایطی بازچرخانی پساب میتواند نسبت به انتقال آب صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد. همچنین باید سیستم آبیاری کشاورزی از روش سنتی و قدیمی غرقابی به قطرهای، بارانی تغییر یابد. در این صورت احتیاجی به انتقال آب نخواهیم داشت.
این کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با بیان اینکه انتقال آب دریای خزر به سمنان از نظر محیط زیستی لطمات بسیاری به دنبال دارد، اظهار کرد: مقامات و مسئولان ارشد کشور به جای فکر کردن به یک استان باید به کل ایران فکر کنند در این صورت هرگز به فکر انتقال آب از خلیج فارس به یزد و از دریای خزر به استان سمنان نمیافتند.
انتهای پیام