به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خلیج فارس، رئیس اداره محیط زیست شهرستان میناب در این خصوص گفت: منطقه حفاظت شده تیاب یکی از مهمترین اکوسیستمهای جنگل حرا را داراست، علاوه بر این درختان حرای این منطقه زیستگاه زمستانگذرانی مهمی برای گونههایی از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و زیستگاه مناسب تخم ریزی و پرورش نوزادان ماهیان تجاری، سختپوستان، میگوها، صدفها، دو کفهایها و سایر آبزیان بوده و از نظر شیلاتی دارای اهمیت بسزایی است.
سهراب پشتاره افزود: جنگلهای حرا دارای ارزشهای مهمی جهت تفرج و گردشگری هستند، از مهمترین فعالیتهای گردشگری جنگلهای مانگرو تفرج از طریق فعالیتهای قایقرانی است. یکی دیگر از فعالیتهای گردشگری منطقه فعالیت پرندهنگری برای علاقمندان به طبیعت است، وجود این جنگلها و طبیعت زیبای آن عامل مهمی در جهت جذب علاقمندان به طبیعت بوده است.
وی در زمینه عوامل تهدیدکننده این تالاب گفت: قطع درختان حرا برای سوخت یاتعلیف دام ، آلودگیهای نفتی و تا حدودی هم آلودگی ناشی ازفاضلاب شهر بندرعباس و همچنین توسعه فزاینده صنعت پرورش میگو از عوامل تهدید کننده این تالاب محسوب می شود.
پشتاره عنوان کرد: مصب رودخانههای شور، شیرین و میناب ناحیه زمستان گذرانی مهمی برای پرندگان آبزی وکنار آبزی ازجمله صدف خور، گیلانشاه بزرگ وپلیکان پا خاکستری وچندین گونه دیگر محسوب میشود و زیستگاه جوجهآوری گونههایی از تیره حواصیلها همانند حواصیل بزرگ و حواصیل هندی است.
وی در زمینه حفاظت از گونههای پرندگان در سطح شهرستان نیز اشارهای کرد و گفت: نگهبانان جنگل با تمام وجود با شکار مبارزه میکنند، اما هنوز حیوانات بیشماری توسط شکارچیان نابود میشوند، در این راستا باید از وضعیت بد عملکرد اجتماعی برای کمبود آگاهی در بین مردم گلایه کرد.
پشتاره خاطرنشان کرد: فعالیتهایی از قبیل برپایی مسابقات نقاشی به مناسبتهای عمومی محیط زیستی برای عموم مردم توزیع و پخش بروشور نصب پارچه نوشتههای مربوط به محیط زیست، مسابقات نقاشی و خاطره نویسی در زمینه محیط زیست برای کودکان و نوجوانان در شهرستان با همکاری محیط زیست میناب صورت میگیرد.
انتهاي پیام