به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه البرز، «مهدی فتحی» دیروز (دوشنبه 17خردادماه)، در نشست خبری مشترک رونمایی از ویژهنامه محیط طبیعی استان که در شهرداری کرج برگزار شد، گفت: طی سال های گذشته شاهد ورود بیرویه دام به مراتع استان بودیم.
وی ادامه داد: ورود و چرای بیرویه دام در مراتع استان باعث از میان رفتن عرصههای طبیعی و به خطر افتادن برخی گونههای گیاهی خودرو شده بود.
فتحی با اشاره به آسیبهای ناشی از کاهش پوشش گیاهی در مراتع خاطرنشان کرد: کاهش پوشش گیاهی مراتع خطراتی از جمله افزایش احتمال وقوع سیلاب را درپی دارد که این امر باعث خسارت مالی و جانی زیادی به مردم میشود.
وی ادامه داد: برای مقابله با این روند از اواخر سال 93 برنامهای برای جلوگیری از ورود دام غیر مجاز به مراتع استان اجرایی شد.
این مسئول توضیح داد: اجرای این برنامه در طول این مدت باعث کاهش 60 درصدی ورود دام به عرصه های منابع طبیعی شده است.
فتحی تصریح کرد: هماکنون در ورودی عرصههای طبیعی استان ایستگاههایی دایر و مأمورانی در آن مستقر شدهاند که این افراد از ورود دامهای غیرمجاز به مراتع جلوگیری میکنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به ضرورت کنترل سیلابهای شهری اشاره کرد و گفت: بارش باران به خودی خود بد نیست و موهبتی الهی محسوب میشود، اما این موهبت زمانی دردسرساز میشود که امکانات و زیرساختهای لازم برای کنترل آبهای سطحی ناشی از بارندگی وجود نداشته باشد.
معاون مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز تصریح کرد: در شرایط فعلی که با مشکل کمبود آب مواجه هستیم خبرهایی در خصوص وقوع سیل در مناطقی از کشور و استان میشنویم که این امر به دلیل عدم مدیریت در کنترل آبهای جاری شده اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: کنترل سیلابهای شهری تنها از عهده منابع طبیعی و شهرداری برنمیآید و نیازمند تعامل و همکاری ترکیبی بین دستگاههای مختلف است.
انتهای پیام