وزیر راه و شهرسازی ضمن تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی درباره ارایه تسهیلات بانکی در حوزه مسکن اعلام کرد: شاید در این اقدام نیاز به ایجاد پایگاهی در دفاتر تسهیلگری برای بانک مسکن داشته باشیم که مردم از همین طریق اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کرده و دیگر برای این کار به بانک مراجعه نکنند.
به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در هفدهمین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که در وزارت راه وشهرسازی برگزار شد اعلام کرد: متاسفانه در حال حاضر مدیران و کاربران اطلاعات کمی در خصوص تسهیلات بانکی در حوزه مسکن دارند که باید اطلاع رسانی کافی را در این زمینه داشته باشیم.
وی در ادامه با تاکید بر برگزاری جلسات و گفتگوهای چهره به چهره با حضور مسئولان هر بخش در حوزه مسکن و همچنین مدیران در سطح کشور بیان کرد: باید این جلسات به صورت مرتب با حضور استانداران، معاونان، مدیران کل و مسئولین منطقهای بانکها برگزار شود و در خصوص بحثهای جزئی در این زمینه و انواع فعالیتهای مشتریها و نوع مسیری که باید طی کنند، توضیحاتی ارائه شود.
آخوندی با اشاره به این مطلب که بانک مسکن باید بحث اطلاعرسانی عمومی را به جد پیگیری کند اضافه کرد: باید در این مسیر برگزاری جلسات در ستادها را سازماندهی و این مسئله را به تمامی بخشهای ذیربط ابلاغ کنید؛ به گونهای که مدیران بانکهای مسکن در استانهایشان در جلسات حضور یابند و درباره تمامی نکات مطالبی را عنوان کنند.
وزیر راه وشهرسازی در اینباره افزود: به عقیده من تبلیغات عمومی خوبی در صدا وسیما و عرصههای مختلف تاکنون طراحی نشده و اطلاعرسانی که مهمترین نقش در این حوزه را ایفا میکند به خوبی اجرا نشده است. سخنان و تصمیمات ما در این جلسات در بسته باید به اطلاع مردم و متقاضیان برسد. ما باید اطلاعرسانی متمرکز و وسیع در این حوزه داشته باشیم.
وی در ادامه پرداختن به حوزه پسانداز را در این بخش با اهمیتی قابل توجه خواند و گفت: ما با سیستم یارانهها که به منابع دولتی وابسته است مشکلی نداریم، نکته مهم در این زمینه آن است که در حال حاضر دولت منابعی ندارد و در صورت طرح و ایجاد مدلهای وابسته به دولت بار دیگر با مدلهای ناپایداری روبهرو خواهیم شد؛ لذا بحث عمده ما در این حوزه آن است که در سایر نقاط شهر برای کسانی که میخواهند تسهیلاتی دریافت کنند شرایطی فراهم کنیم. به طور مثال در این حوزه تسهیلاتی برای زوجین و خانه اولیها مقرر شده که تنها در بافتهای فرسوده برای آن استثنایی قائل شدیم، به گونهای که در این مناطق نیازی به خانه اولی بودن نیست، همینکه متقاضیان تصمیم به نوسازی واحدهای خود داشته باشند کافی است.
عضو کابینه دولت یازدهم این اقدام را امتیازی بزرگ تلقی کرد و ادامه داد: ما باید با بهرهگیری از اطلاعرسانی مناسب به سمت بحث پسانداز برویم چراکه سود بازپرداخت در این سیستم کم و بالغ بر ۱۳ درصد است و اگر قرار باشد این درصد مقداری دیگر کاهش پیدا کند در حقیقت نزدیک به سیستم قرضالحسنه میشود، ما باید در این مسیر ضمن توجیه تمامی دفاتر تسهیلگری اطلاعات کامل را در اختیار مردم بگذاریم.
آخوندی در این خصوص اضافه کرد: شاید در این اقدام نیاز به ایجاد پایگاهی در دفاتر تسهیلگری برای بانک مسکن داشته باشیم که مردم از همین طریق اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کرده و دیگر برای این کار به بانک مراجعه نکنند.
وزیر راه وشهرسازی با اشاره به تجربه بحث یارانه در این زمینه اظهار کرد: ما در حال حاضر هزار میلیارد تومان تعهدات انجام نشده در حوزه مناطق روستایی در بحث یارانهها داریم که من همیشه نگران آن هستم که اگر این مبلغ اجرایی نشود، هزینهها افزایش پیدا کند. ما اگر بتوانیم مردم را به سمت پسانداز تشویق کنیم در جهت مدل پایدارتری حرکت کردهایم. به عقیده من ما باید بار دیگر این فرایند را از منظر متقاضی و سهولت دسترسی آن به تسهیلات بازنگری و بازخوانی کنیم تا اگر مشکلی در آن وجود دارد رفع کرده و به حل آن بپردازیم.
وی اضافه کرد: اگر شما یک فرآیند را از دید متقاضی نگاه کنید در آنجا میتوانید مشکلات را شناسایی کرده و اگر نواقصی وجود داشته باشد روی آن مشترکا تصمیمگیری کنید. ما امروز میتوانیم تمامی ستادها در استانها را مکلف کنیم در هر شهری هستند یک پروژه را ظرف ۳ ماه به صورت نمونه اجرا کنند. این پروژه میتواند به صورت صندوق پسانداز محلهای یا یک پروژه در حد ۵۰ یا ۱۰۰ واحدی باشد که رقم آن خیلی مهم نخواهد بود در حقیقت در این اقدام یک مشارکت محلی انجام میشود که بانک مسکن این فرآیند را طی خواهد کرد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید در اینباره بیان کرد: در واقع در این اقدام همه استانها ظرف ۳ ماه یک پروژه نمونه را اجرا میکنند که این پروژه از وضعیت مرکزی خارج شده و در شهرستانها نیز ورود پیدا میکند، در طی این فرآیند تعداد واحدها مهم نیست بلکه مشارکت شهردار، استاندار، بانک محل، مدیران کل و مردم اهمیت دارد که از این طریق بتوانند فعالیتهای مربوط به این بخش را انجام دهند.
به گفته وی بانک نیز میتواند به شعب خود اعلام کند که ضمن پیگیری این اقدام مشارکتی، مسئله را از سوی شهرداریها و فرمانداریهای استان خود دنبال کنند.
براساس گزارش وزارت راه و شهرسازی، آخوندی در طول سخنان خود ضمن بیان این مطلب که باید در ابتدا از جهت تأثیرگذاری این طرح در این حوزه نوعی طبقهبندی قائل شویم گفت: با این اقدام ممکن است بتوانیم بیشترین تحریک را در بخش مسکن چه در جنبه عمومی و چه در مورد بافتهای فرسوده ایجاد کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان کرد: ما باید طی فرصتی کوتاه ضمن آنالیز مسائل و مقررات در اولین فرصت مشترک، جلسهای با حضور شهرداران و معاونین عمرانی و همکاران ما در بانک و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برگزار کرده و بتوانیم به یک مجموعه اقدامات عملی در سال جاری دست پیدا کنیم. در گذشته نیز این نشست مشترک در خصوص موضوعات بافت تاریخی برگزار کردیم که خوشبختانه تاثیرات خوبی به همراه داشت.
وی ادامه داد: من اطمینان دارم که خیلی سریعتر از آنچه که فکر میکنیم میتوانیم به هدف خود برسیم البته این مسئله مستلزم آن است که با دستهبندی جلو برویم و روز به روز تعداد مخاطبان خود را افزایش دهیم.
انتهای پیام