زمانی که محمدعلی کلی قهرمان بوکس جهان در سال 1372 برای دیدار از کشورمان و زیارت حرم امام رضا(ع) برای تقاضای شفا جهت بیماری پارکینسونش وارد تهران شد، همه نگاهها به او معطوف بود.
به گزارش ایسنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: سفر او به مشهدالرضا و زیارت بارگاه ملکوتی امام رضا فرصتی به مسئولان روزنامه خراسان داد تا با قهرمان مسلمان و آمریکایی جهان گفتوگویی متفاوت داشته باشد؛ گفتوگویی که حالا پس از گذشت 23 سال و یک روز پس از درگذشت او خواندنش خاطره بازی و نوستالژی ماندگار است.
«ساعت 18 و 15 دقیقه روز شنبه هفته جاری هواپیمای حامل محمدعلی کلی قهرمان نامی و سنگین وزن بوکس حرفهای جهان در فرودگاه مشهد به زمین نشست. کلی برای علاقهمندان به ورزش در ایران و جهان نامی بس آشناست. محمدعلی دوستداشتنی سخت بیمار است و مدتهاست که از عارضه مغزی پارکینسون به شدت رنج میبرد. او به ایران اسلامی آمده است تا ضمن دیدار از کشوری که به قول خودش تنها کشوری است که ظاهر و باطن اسلامی دارد از بارگاه ملکوتی حضرت ثامنالحجج(ع) تقاضای شفا و بهبودی نماید.
هنگامی که در فرودگاه مشهد محمدعلی بر پلکان هواپیما نمودار شد و با تنی رنجور و اعصابی فرسوده تکیه داده بر بازوان همراهان از پلکان فرود آمد دیدم و دیدند که تناور قامتش از برگ و بر نشانی ندارد. در هتل ابتدا قرار بود بعد از صرف شام «کلی» به زیارت مرقد مطهر حضرت رضا(ع) شرفیاب شود که به دلیل کسالت مفرط وی برنامه لغو شد و بالاخره با پیگیریهای به عمل آمده و ابراز محبت و مساعدت تنی چند از مسئولین و هیأت همراه قرار شد صبح یکشنبه دبیر سرویس ورزش روزنامه خراسان یک مصاحبه اختصاصی با «محمدعلی کلی» داشته باشد که میسر گردید.
متن ذیل خلاصه گفتوگوهای به عمل آمده با قهرمان قرن است. سرویس ورزشی روزنامه خراسان آرزومند است که محمدعلی با توسل به بارگاه ملائک پاسبان رضوی شفای عاجل از حضرت رضا(ع) بگیرد و همچنان به عنوان یک ورزشکار مسلمان در خدمت و اشاعه دین مبین اسلام کوشا و توانا باشد. چنین باد.
به عنوان اولین سوال از کلی میپرسیم انگیزه سفرتان به ایران اسلامی چه بوده است و پاسخ میشنویم: «نخست برای تشرف به حرم هشتمین امام شیعیان جهان و درخواست شفا یافتن چون مدتهاست از نوعی بیماری مغزی به نام پارکینسون رنج میبرم و این اواخر شدت بیشتری پیدا کرده است و دیگر دیدن کشور شما و آشنایی با مردمی که در قرن اخیر اسلام را در جهان اعتبار تازهای بخشیدند بود.»
از او میپرسم که لحظه ورود به ایران تاکنون چه برنامههایی داشتید و میشنویم «من با همراهانم روز سهشنبه گذشته وارد کشور شما شدیم، روز چهارشنبه با رئیس سازمان ورزش ایران ملاقات و گفتوگویی انجام شد و روز پنجشنبه در تلویزیون تهران میزگرد کوتاهی داشتم و بعدازظهر همان روز برای ادای احترام و زیارت به مرقد امام خمینی رفتیم و روز بعد من و دوستان همراهم در نماز جمعه شرکت کردیم و بعدازظهرش به اولین دوره مسابقات بینالمللی حفط و قرائت قرآن کریم رفتیم. روز شنبه از نمایشگاه بینالمللی کتاب دیدن کردیم و عصر همان روز به شهریار و رباط کریم رفتیم و با مردم مسلمان و مستضعف این مناطق دیدار داشتیم و بعدازظهرش به مشهد آمدیم و اینک در خدمت شما پابوس امام رضا(ع) هستیم و امروز هم قرار است از موزه آستان قدس رضوی دیدار کنیم و جهت تبرک نهار را میهمان حضرت باشیم و بعد از ظهر هم به تهران عزیمت کنیم.»
از محمدعلی کلی میپرسیم چه خاطرهای از آمدنتان به ایران دارید و جواب میشنویم: «در مرقد امام خمینی مردم زیادی بودند و فضای معنوی و خوبی آن جا حکمفرما بود مردم در آنجا شعار مرگ بر آمریکا میدادند. من گفتم بگویید مرگ بر کلینتون نه مرگ بر آمریکا میدانید حدود 10 سال پیش وقتی که انقلاب شما به ثمر نشسته بود من تصویری از امام خمینی را در تلویزیون لبنان دیدم و آن هنگام احساس میکردم قویترین مرد جهان هستم و هیچ رقیبی را برای خود نمیشناختم اما با دیدن چهره امام خمینی و تحول عظیمی که ایشان ایجاد کرده بود خودم را مقابل ایشان چون پر کاهی مقابل کوهی یافتم.»
از کلی میپرسیم چگونه شد که به دین مبین اسلام گرویدید و او پاسخ میدهد: «نژاد سیاه در آمریکا همیشه مورد ظلم قرار گرفته است و دین اسلام در میان سیاهپوستان آمریکا طرفداران زیادی دارد. چهرههای شاخصی همچون لوترکینگ در نهضت آزادیبخش سیاهان آمریکا نقش زیادی داشته و دارند. من بعد از مطالعه در ادیان به دین اسلام مشرف شدم یادم میآید سال 1962 اسلام آوردم و در اولین مسابقه خود روی رینگ بوکس اعلام کردم من دیگر کاسیوس نیستم، من دیگر مشروب نمیخورم من محمدعلی هستم یک مسلمان معتقد به اصول اسلام.»
از کلی میخواهیم از خود مسابقاتش بگوید که پس از چند لحظه استراحت میگوید: «اسم اولیه من کاسیوس مارسلوس کلی بود متولد 17 ژانویه سال 1942 هستم و اکنون درست 50 سال و یک ماه دارم در ایالت کنتاکی در شهری به نام لوئیس ویل به دنیا آمدم. سه بار ازدواج کردهام حاصل آن هفت دختر و دو پسر است. دو برادر هم دارم که در قید حیات هستند. از دوران کودکیام به بوکس خیلی علاقه داشتم و مرتب تمرین میکردم و چندینبار در ایام جوانی دچار شکستگی فک و بینی شدم ولی علاقه زیادم به بوکس سرانجام مرا به ورطه قهرمانی کشید. دوران افتخار ورزشی من پس از ناکاوت کردن چارلزسونی لیستون قهرمان معروف آغاز شد. من او را در هفتمین راند شکست دادم و بعد از آن «ارنی ترل» را در شهر هوستون ایالت تگزاس شکست دادم و به عنوان قهرمانی بوکس سنگینوزن جهان نائل شدم. در دنیا تاکنون من و جک جانسون توانستهایم شهرت و محبوبیت فوقالعادهای کسب کنیم.»
انتهای پیام