استاندار کرمانشاه گفت: از سرمایه گذاری داخلی و خارجی در استان حمایت میکنیم و بدون هیچ تعارفی برای سرمایه گذاران در استان کرمانشاه فرش قرمز پهن میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، اسدالله رازانی در دیدار با هیات اقتصادی استان ازمیر ترکیه که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه از گذشتههای دور یک تاریخ و فرهنگ مشترک، مردم ایران و ترکیه را به همدیگر پیوند میدهد، خاطرنشان ساخت: وقتی به گذشته رجوع میکنیم و حتی هزاره های قبل از میلاد روابط خوب و روشنی بین دو کشور وجود داشته و خوشبختانه پس از تاریخ اسلامی و به ویژه در سالیان اخیر این روابط گسترش یافته، بطوریکه این روابط نشان از عمق پیوند بین مردم آنها دارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر دین مبین اسلام، در زمینه عرفان اسلامی هم شخصیتی مانند مولوی فرهنگ ایران و ترکیه را به هم گره میزند، بگونه ای که امروز در سرزمین ترکیه اشعاری به زبان مشترک دو کشور بر تارک فرهنگ و عرفان جهان میدرخشد.
استاندار کرمانشاه گفت: خوشبختانه روابط بین دو کشور در سالهای اخیر به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تقویت و بهتر شده و به خصوص در دوران جنگ برادری و روابط خوب دو ملت را شاهد بودیم و امروز زمینه برای گسترش همکاری ها فراهم است.
وی در ادامه به موقعیت ممتاز استان کرمانشاه برای انجام هر گونه سرمایه گذاری از لحاظ محوریت و مرکزیت منطقه غرب ایران اشاره کرد و گفت: موقعیت ممتاز استان کرمانشاه فرصت هر گونه سرمایهگذاری را برای سرمایه گذاران فراهم می سازد و از نظر جمعیتی و اهمیتی که دولت برای کرمانشاه قائل است و همچنین با توجه به اینکه این استان مرکز منطقه غرب است تلاش برای انجام سرمایه گذاری بیشتر احساس می شود.
وی گفت: زمانی که کشور ایران فقط پنج ایالت بود کرمانشاه مرکز ایالت پنجم کشور بود و هم اکنون نیز برای استانهای کردستان، همدان، لرستان و ایلام مرکزیت منطقه غرب را دارد و از نظر همسایگی با کشور عراق بهترین دسترسی به بغداد در استان کرمانشاه وجود دارد و کوتاهترین منطقه برای رسیدن به کشور عراق این استان است. کرمانشاه هم به منطقه کردنشین و هم منطقه عربی کشور عراق دسترسی دارد.
استاندار کرمانشاه گفت: پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و خوزستان با عرق همسایه هستند، اما میزان صادرات استان کرمانشاه به تنهایی با آن چهار استان برابری می کند، بطوریکه در سال 1394 حتی با وجود حضور داعش در شمال عراق و کاهش صادرات، بالغ بر شش میلیارد دلار صادرات به کشور عراق صورت گرفت که سه میلیارد دلار آن از طریق کرمانشاه و مابقی توسط آن چهار استان انجام شد.
رازانی ادامه داد: دولت ایران برای توسعه کرمانشاه برنامه های عظیمی از جمله مهار و انتقال آب به مناطق گرمسیری در دست اجرا دارد که ظرف سه سال این پروژه به نتیجه خواهد رسید و دولت برای انجام آن شش میلیارد دلار به استان کرمانشاه اختصاص داده که تمامی زمینهای کشاورزی در قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب به آبی تبدیل خواهد شد و از سوی دیگر مشوق ها و تشویق های بزرگی توسط دولت برای سرمایه گذاری در استان کرمانشاه فراهم شده است.
وی افزود: در حال حاضر مهمترین و با اولویتترین کارها در استان کرمانشاه توسعه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال است، بنابراین از سرمایه گذاری های داخلی و خارجی به شدت استقبال می کنیم و بدون هیچ تعارفی برای سرمایه گذاری در استان کرمانشاه فرش قرمز پهن میشود.
رازانی همچنین از سفر رئیس جمهور به استان کرمانشاه پس از ماه مبارک رمضان خبر داد.
استاندار کرمانشاه همچنین با دفاع از عملکرد اتاق بازرگانی استان گفت: اتاق کرمانشاه هم نماینده بخش خصوصی و هم نماینده بخش دولتی است و کاملاً مورد حمایت مدیریت استان است.
وی در پایان گفت: امیدوارم هئیت اقتصادی استان ازمیر ترکیه که به کرمانشاه سفر کردهاند با خاطره خوبی کرمانشاه را ترک کنند و این سفر نتایج اثر بخشی برای مردم دو استان داشته باشد.
نایب رییس اتاق بازرگانی استان ازمیر ترکیه نیز گفت: این استان به صورت جدی خواستار همکاری با کرمانشاه در زمینه پتروشیمی است.
جونیت گولیت عصر افزود: 3666 شرکت ایرانی در ترکیه فعال است که ١٠٩ شرکت از آنها در ازمیر حضور دارند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ترکیه با بیان اینکه بر این باوریم که در دوره ای کوتاه مدت حجم مبادلات دو کشور باید به ٣٠ میلیارد دلار برسد، ادامه داد: در سفر به کرمانشاه در زمینه های نفتی، نساجی و پتروشیمی اطلاعات خوبی گرفتیم که در پتروشیمی فرصت بهتری دیده می شود.
وی به تفاهم نامه ای که بین اتاق های بازرگانی کرمانشاه و ازمیر امضا شد اشاره کرد و گفت: دو ااتاق بازرگانی ازمیر و کرمانشاه دست به دست هم می دهند و راه را برای تجار دو استان باز میکنند.
انتهای پیام