مصائب لیگ برتر هندبال؛ واکنش فدراسیون به مشکلات چیست؟

پرونده‌ لیگ برتر هندبال مردان 94 در حالی بسته شد که توام با نارضایتی‌هایی از سوی بازیکنان بود.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیست‌وهشتمین دوره لیگ برتر هندبال 94 با تمام مشکلاتش به اتمام رسید. تغییرات اساسی در نحوه برگزاری لیگ هندبال بعد از 27 سال با مشکلاتی همراه بود. مشکلاتی چون پرداخت نشدن پول بازیکنان، انحلال تیم‌هایی با اسپانسر‌های قوی، سفر چند ملی‌پوش به عنوان لژیونر به سایر کشورها، طولانی شدن لیگ و در پی آن خستگی و آسیب بازیکنان هندبال از جمله مشکلات لیگ هندبال بودند.

مسابقات لیگ هندبال در دوره‌های پیشین دوره‌ای و به صورت رفت و برگشتی برگزار می‌شد، اما به یک باره با تغییرات زیادی همراه شد. برگزاری لیگ به صورت دوگروهی و با قانون محدودیت چهار بازیکن ملی در هر تیم، سبب شد تیم‌هایی با اسپانسر‌های قوی چون ثامن‌الحجج‌ها، هلدینگ و گهر زمین از ادامه لیگ انصراف دهند. تیم ثامن‌الحجج سبزوار عنوان قهرمانی لیگ سال گذشته را از آن خود کرد و می‌بایست به عنوان نماینده ایران در جام باشگاه‌های آسیا بازی می‌کند، اما حتی با این مشکلات پیش آمده در هندبال، ایران هیچ نماینده‌ای هم در جام باشگاه‌های آسیا نداشت.

انصراف این تیم‌ها همچنین سبب شد بازیکنان ملی‌پوش هندبال که در این تیم حضور داشتند بدون تیم بمانند. از جایی که تهران هیچ تیم و باشگاهی برای حضور در لیگ هندبال نداشت، تیمی با نام هیات هندبال تشکیل شد تا ملی‌پوشان جا مانده از لیگ در این تیم قرار بگیرند. ظاهرا از بازیکنان قرار گرفته در این تیم خواسته شده بود تا قراردادی سفید امضا کنند و منتظر پیدا شدن یک اسپانسر بمانند تا تیم از بلاتکلیفی در بیاید. از آن طرف ملی‌پوشان که با توجه به وعده‌های مسئولین فکر می‌کردند همه چیز درست است و اسپانسری برای این تیم پیدا خواهد شد قرارداد‌های خود را سفید امضا کردند و منتظر پیگیری فدراسیون ماندند.

این‌ها در حالی است که طبق قوانین موجود، قرارداد بازیکنان لیگ باید توسط بازیکن، باشگاه و یا تیم طرف قرارداد، هیات هندبال استان و در نهایت فدراسیون هندبال تایید و در نهایت کارت مسابقه برای بازیکن صادر ‌شود. اما با توجه به اینکه هیچ باشگاهی به عنوان متولی این تیم وجود ندارد و تنها بازیکنان یک قرارداد سفید را بدون درج مبلغ و بدون قید شدن نامی به عنوان باشگاه و یا تیم امضا کرده اند، حال سوال اینجاست که چطور مسئولان با آگاهی از قوانین آیین نامه، با وجود قراردادهای غیر قانونی نسبت به صدور کارت بازیکنان اقدام نموده اند؟ و حال که با پایان لیگ این ملی‌پوشان بدون دریافت حق و حقوق و با یک قرارداد سفید امضا بلاتکلیف مانده‌اند، چه کسی پاسخگوی آن‌ها خواهد بود؟

لیگ هندبال

بازیکنان تیم هیات هندبال و مربی این تیم در گفت‌و گو با ایسنا در مورد حضورشان در این تیم و قرارداد‌های سفید امضای خود اظهاراتی داشتند.

مربی تیم هیات هندبال: قرار بود اسپانسری پیدا شود

حمید صادقی در مورد تیم هیات هندبال گفت: از روز اول بازیکنان از شرایط این تیم آگاهی داشتند و از ابتدا به آ‌ن‌ها گفتیم قرارداد صفر امضا کنند تا یک اسپانسر پیدا شود و شرایط بهتر شود. قرار بر این بود که بعد از پیدا شدن اسپانسر پولی که از این طریق جذب می‌شود بین بازیکنان بر اساس درجه‌بندی بازیکنان تقسیم شود ولی متاسفانه تا همین امروز به جز مبلغی ناچیز بازیکنان چیزی دریافت نکرده‌اند. متاسفانه این اتفاق افتاده و امیدوارم این پول از سوی اسپانسر داده‌شود و به صورت عادلانه و بر اساس درجه‌بندی بازیکنان آن را بین آن‌ها تقسیم کنیم.

محسن باباصفری : بچه‌ها مردانگی کردند و برای حمایت از تیم در لیگ حضور یافتند

بازیکن کفش ملی با بیان اینکه بعد از گذشت 9 ماه از لیگ هنوز بازیکنان از نظر مالی حمایت نشده‌اند، گفت: این تیم با نام هیات هندبال در لیگ کنونی حضور یافت و از ابتدا هیچ بودجه‌ای حتی برای هزینه‌های ایاب ذهاب بازیکنان نداشت. با گذشت چند ماه از برگزاری لیگ، کفش ملی به عنوان اسپانسر به تیم آمد و تیم با نام کفش ملی ادامه داد ولی هنوز از نظر مالی حمایت نشده است و من تاکنون به شخصه تنها شش میلیون تومان، آن‌هم در دو نوبت دریافت کرده‌ام. برای حمایت از هندبال و تیم با قرارداد سفید در لیگ حضور یافتیم. تاکنون نیز حرفی از مبلغ قرارداد‌ها زده نشده‌ است و با این نحوی که پیش می‌رویم بعید می‌دانم قرارداد‌های ما تسویه شود. اگر قرارداد مالی امضا کرده بودیم و قرارداد قوی داشتیم که مبلغ در آن درج شده بود می‌توانستیم شکایت کنیم. بچه‌ها مردانگی کردند و برای حمایت از تیم در لیگ حضور یافتند به امید اینکه یک اسپانسر خوب این تیم را حمایت کند.

محمد سیاووشی: اجباری قرارداد سفید امضا کردیم حالا پولمان را نمی‌دهند

سیاووشی با بیان این که قرارداد را به اجبار سفید امضا کرده است، اظهار کرد: اول فصل قرارداد سفید امضا کردم ولی فدراسیون به من گفته ‌بود اگر قراردادم با نفت‌ به نتیجه برسد، سقف قرارداد را خواهم گرفت و اگر با این تیم نشد اسپانسری پیدا خواهند کرد که حداقل مبلغ قرارداد سال قبل را دریافت کنم. به من گفتند سفید امضا کن، بعد از معلوم شدن تیم ات چه نفت چه تیم دیگر مبلغ در قرارداد درج خواهد شد. اجباری قرارداد سفید بستم ولی راضی نبودم. سفید امضا کردیم چون قانون محدودیت سقف استفاده از چهار بازیکن ملی‌پوش، در ابتدای فصل از سوی فدراسیون اعمال شد و به این دلیل دو تیم ثامن‌الحجج (ع) از لیگ کناره‌گیری کردند و 30 بازیکن که اکثرا ملی‌پوش نیز بودند بدون تیم ماندند. همه بازیکنان صاحب زندگی و خانواده بودند. مجبورمان کردند سفید امضا کنیم و الان که به پایان لیگ رسیده‌ایم بجز یک مبلغ ناچیز چیزی دریافت نکرده‌ایم.

اما در حالی که با توجه به ماده 114 آیین نامه مسابقات لیگ هندبال 94 باید کلیه دستمزدهای بازیکنان اعم از نقدی و غیر نقدی در قرارداد‌ها ذکر شود، رییس و دبیر فدراسیون هندبال الزام ثبت مبلغ قرارداد را فقط در رعایت حقوق بازیکنان دانستند.

هندبال

رییس فدراسیون هندبال: در آیین نامه فدراسیون هندبال مبلغ قرارداد مطرح نیست

سیدابوالحسن مهدوی با بیان این که برای فدراسیون قرارداد مهم است نه مبلغ قرارداد، اظهار داشت: فدراسیون در این باشگاه و ثبت قراردادها هیچ نقش و دخالتی نداشته و نخواهد داشت. ما طبق مقررات فدراسیون نیاز به قرارداد داشتیم و طبق ضوابط مبلغ برای فدراسیون مهم نیست. مبلغ قراردادها از صفر ریال تا هزاران میلیون‌ ریال برای فدراسیون مهم نیست. بازیکنان خود خواسته‌اند که با قرارداد سفید بازی کنند. باشگاه‌های موجود تعدادی از بازیکنان را نتوانستند جذب کنند و این‌ بازیکنان بدون تیم مانده بودند. قرار بود چند اسپانسر پیدا شود و این بازیکنان را حمایت کند. بازیکنان خود جمع شدند و تیم هیات هندبال را جمع کردند و خود با مبلغ صفر ریال قرارداد‌ها را با اختیار خود امضا کردند و در مسابقات حضور یافتند. خود بازیکنان وقت گذاشتند خودشان جمع شدند و می‌دانستند که هیچ باشگاهی طرف حساب آن‌ها نیست. اکنون نیز جای شکایت وجود ندارد.

دبیر فدراسیون هندبال: قرارداد سفید امضاء در برخی موارد اجتناب ناپذیر است

فرامرز می‌آبادی در خصوص قراردادهای سفید امضای بازیکنان هندبال اظهارداشت: ثبت رقم قرارداد از قوانین فدراسیون است و عدم ثبت رقم در قرارداد به ضرر بازیکن است، فدراسیون به خاطر منافع بازیکن تاکید می‌کند که باید رقم توافق شده در قراردادهای بازیکنان ثبت شود و حتی موقع عقد قرارداد طبق ضابطه از بازیکن می‌خواهیم که حضورا موافقت خود را اعلام کند. ولی گاهی در شرایط استثنایی این اتفاق اجتناب ناپذیر است، مانند تیم‌های دولتی و یا شرایطی که خود بازیکنان می‌خواهند قراردادهایشان بدون عدد ثبت شود یا بدون دریافت وجه بازی کنند، اما در این صورت باید حداقل در قرارداد محل موجود را با خط تیره پرکنند تا سوءاستفاده از آن صورت نگیرد. شرایط این تیم نیز به گونه‌ای بود که خود بازیکنان علی‌رغم میل باطنی پذیرفتند که قراردادهایشان بدون رقم ثبت شود. از یک طرف بازیکنان این تیم ملی‌پوشان و دوستانی بودند که تیم نداشتند و راهی هم جز پذیرش این موضوع نبود، از طرفی هم طرف مقابل هیات هندبال نمی‌توانست عددی برای قراردادها مشخص کند. بنابراین بازیکنان به این نتیجه رسیدند که بدون مشخص شدن مبلغ و ثبت آن قراردادها را امضا کنند، تا شرایط تیم درست شود.

به گزارش ایسنا، مشکلات لیگ هندبال به قرارداد سفید امضای تیم هیات هندبال ختم نمی‌شود. سایر بازیکنان نیز از عدم پرداخت حقوق خود از سوی باشگاه‌ها گله و شکایت دارند.

بازیکنان هندبال در گفت‌وگو با ایسنا از عدم پرداخت دستمزدهای خود در لیگ گلایه‌هایی را ابراز داشتند.

بازیکن تیم هندبال پاس همدان: 6 ماه است دریافتی نداشتیم

حمیدرضا زنجیرساز با گله و شکایت در مورد عدم دریافت مبلغ قرارداد‌های بازیکنان هندبال گفت: کلا مبالغ قرارداد هندبالی‌ها در قیاس با سایر رشته‌های ورزشی رقمی نیست. شاید کل قراردادهای یک تیم هندبال با قرارداد یک بازیکن فوتبالی برابری کند ولی همین را نیز از ما دریغ می‌کنند. کل دریافتی ما در لیگ جاری 30 درصد کل قرارداد (برای شخص من 8 میلیون) آن‌هم در آبان‌ماه بوده است. حتی 25 درصد مبلغ قرارداد لیگ سال قبل را هنوز دریافت نکرده‌ام. وضعیت هندبال و تیم‌های باشگاهی و هندبالیست‌ها خیلی بد است. بازیکنان از راه هندبال زندگی می‌کنند ولی با این شرایط باید برای امرار معاش به کارهای دیگری رو بیاورند. منتظریم لیگ تمام شود تا به فدراسیون شکایت ‌کنیم هرچند که شاید نتیجه‌ای در بر نداشته باشد. چون فدراسیون ابتدا از باشگاه و تیم حمایت می‌کند و تیم برایش مهمتر است و پشت بازیکن خود را خالی می‌کند. ما بازیکنان هندبالی نمی‌دانیم از چه طریقی باید حق خود را بگیریم!

بازیکن هندبال تیم مس کرمان: شرایط بازیکنان هندبالی مناسب نیست

مهرداد صمصامی بزرگترین معضل موجود در هندبال را عدم حمایت مالی از بازیکنان عنوان و اظهار کرد: تیم‌هایی که اوت شدند و به پلی آف راه نیافتند، برای پرداخت مبلغ قرارداد‌های خود زیربار تعهد نمی‌روند. اگر لیگ دوره‌ای و رده‌بندی بود و تا روز آخر تیم‌ها به صورت یکسان بازی می‌کردند، باشگاه‌ها به تعهدات خود عمل می‌کردند و بازیکنان به حق خود می‌رسیدند. در سال جاری شرایط بازیکنان هندبال بسیار بد و همه تحت فشار بودند. بازیکنان مس در مجموع 55 درصد قراردادشان را آن‌هم کم کم دریافت کرده‌اند و امیدوارم 45 درصد مبلغ باقی‌مانده را مطابق قول باشگاه، در مدت باقی‌مانده تا آخر لیگ دریافت کنند. برخی بازیکنان هنوز مبلغ قرارداد‌های لیگ سال گذشته‌ی خود را دریافت‌ نکرده‌اند. شغل ما هندبال است و شغل دیگری نداریم.

بازیکن هندبال پاس همدان: گوشی برای شنیدن اعتراض هندبالیست‌ها نیست

بابک رحیمی در مورد مشکلاتی که باشگاه‌ها برای بازیکنان ایجاد می‌کنند گفت: اکثر تیم‌ها 10 درصد قرارداد را به عنوان مالیات و 15 تا 20 درصد قرارداد را نیز بدون دلیل کم می‌کنند. هرچقدر هم که ما بازیکنان برای دریافت مبلغ قراردادهای خود به فدراسیون هندبال اعتراض کنیم گوشی برای شنیدن حرف‌هایمان وجود ندارد. این مشکلات به دلیل ضعف فدراسیون است. اگر فدراسیون برای انتخاب اسپانسرهای لیگ، گزینه‌های مناسب انتخاب کند و از باشگاه‌ها برای پرداخت مطالبات بازیکنان وثیقه دریافت کند و در صورت عدم پرداخت مطالبات از آن وثیقه کم کند شاهد این‌گونه اتفاقات نیستیم. فدراسیون می‌ترسد اسپانسر‌های خود را از دست بدهد، ولی نمی‌داند با این کار که سال‌هاست آن را تکرار می‌کند، سبب شده‌ که برخی تیم‌ها که بودجه درستی ندارند موقعیت حضور در لیگ هندبال را داشته باشند.

بازیکن تیم هندبال سنگ آهن بافق: دو فصل برای بافق بازی کردم پول یک فصل را گرفتم

مسلم کاظمی در خصوص مبالغ قرارداد بازیکنان تیم بافق یزد گفت: تا آخرین بازی که در تیم بافق داشتیم، باشگاه فقط 30 درصد مبلغ قرارداد را به بازیکنان پرداخت کرده است و 70 درصد قرارداد بازیکنان مانده است. حتی 30 درصد قرارداد سال قبل را از این باشگاه دریافت نکرده‌ام. اکثر تیم‌ها وضعیت این‌چنینی دارند و بار فشار مالی خیلی شدیدی بر روی بازیکنان وارد کرده‌اند و این مشکلات سبب شده که کیفیت لیگ خیلی کم شود. دو سال برای باشگاه سنگ‌آهن بازی کرده‌ام اما پول یک سال را دریافت کرده‌ام. این‌ها در حالی است که یکی از قوانین فدراسیون هندبال این‌ است که هر تیمی که قرارداد بازیکن را تسویه نکند اجازه شرکت در لیگ را نداشته باشد ولی این عملی نشده است.

به گزارش ایسنا، باید منتظر ماند و دید فدراسیون هندبال چه حمایتی از بازیکنان معترض می‌کند و آیا برای سالهای بعد باز هم به تیمهای بدهکار اجازه حضور در لیگ را می‌دهد یا خیر. باید دید فدراسیون هندبال چه ضمانتی از تیمهای بدقول برای حضور در مسابقات بعدی می‌گیرد و در این میان پشت ورزشکاران خواهد ایستاد یا از تیمهای بدقول حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 95031005905
  • خبرنگار : 71552