مخالفت اتحادیه عرب با مداخله نظامی در لیبی

نخست وزیر موقت لیبی در سخنرانی‌اش جریان نشست روز شنبه اتحادیه عرب، حمایت اعراب از کشورش را خواستار شد. وزرای حاضر در این نشست نیز مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی در لیبی بدون درخواست دولت توافق ملی اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه رای الیوم، فائز السراج، رئیس شورای ریاستی و نخست وزیر دولت توافق ملی لیبی در سخنرانی که در نشست فوق‌العاده شورای اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه داشت، از کشورهای عربی خواست از تلاش‌های لیبی در ایجاد نهادهای مدنی، نظامی و امنیتی کشور حمایت کرده، تجربیات لازم را در اختیار این کشور قرار داده و در تمامی زمینه‌ها شرایط را تسهیل کنند تا یک کشور قوی و تاثیرگذار در منطقه و جهان شکل بگیرد.

سراج در این نشست بر اهمیت ادامه حمایت کشورهای عربی از دولت توافق ملی لیبی به عنوان تنها دولت مشروع و خودداری از ارتباط با هرگونه تشکیلات موازی تاکید کرد.

رئیس شورای ریاستی لیبی در ادامه تحولات سیاسی این کشور و روند نشست‌های گفت‌وگوهای ملی در شهر صخیرات را که به امضای توافقنامه صلح و تشکیل دولت توافق ملی منجر شد شرح داد و تاکید کرد: چالش‌های موجود در لیبی نیازمند تسریع در روند بازسازی و ایجاد نهادهای رسمی دولتی است تا به این ترتیب دولت توافق ملی بتواند به وظایف ملی خود عمل کند.

وی از اقدام مسئولانه اکثر اعضای پارلمان در اعطای رای اعتماد به دولت توافق ملی تقدیر کرد.

سراج اوایل ماه جاری میلادی از نمایندگان دائم خواست از لیبی برای لغو تحریم‌ تسلیحاتی حمایت کنند تا این کشور بتواند با تروریسم و داعش مبارزه کند.وی گفت: عاقلانه نیست که جامعه جهانی مبارزه با تروریسم را تایید کند اما ما را از سلاح محروم سازد.

سراج تاکید کرد: لیبی به عنوان یک کشور عربی در راستای توسعه و تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و سرمایه‌گذاری با کشورهای عربی براساس اصل احترام متقابل تاکید دارد.

اتحادیه عرب نیز در بیانیه پایانی خود هرگونه دخالت نظامی در لیبی را به دلیل پیامدهای خطرناکش برای این کشور و منطقه رد و تاکید کرد: هر اقدام نظامی در راستای مبارزه با تروریسم در لیبی تنها باید با درخواست دولت توافق ملی و طبق منشور سازمان ملل انجام شود.

در این بیانیه تمامی بر عدم مداخله در امور داخلی لیبی و خودداری از استفاده رسانه‌ها برای تحریک علیه خشونت و تلاش برای ایجاد اختلال در روند سیاسی، حمایت از ارتش لیبی در عملیات‌هایش با گروه‌های تروریستی مختلف از جمله داعش، القاعده، انصار الشریعه و دیگر گروه‌های تروریستی تاکید شده است.

شورای اتحادیه عرب با استقبال از آغاز فعالیت شورای ریاستی لیبی در طرابلس، از کشورهای عرب خواست از دولت توافق ملی لیبی به عنوان تنها دولت مشروع در این کشور حمایت سیاسی، مادی و اخلاقی کرده و از تعامل با هرگونه تشکیلات موازی در این کشور خودداری ورزند.

همچنین در این بیانیه کشورهای عضو به کمک فوری به لیبی جهت ایجاد و راه اندازی نهادهای امنیتی، مدنی و نظامی این کشور و در اختیار گذاشتن تجربیات و امکانات لازم در زمنیه‌هایی که شورای امنیت در قطعنامه 2259 سال 2015 و قطعنامه 2278 سال 2016 مشخص کرده، دعوت شده‌اند.

شورای اتحادیه عرب در بیانیه مذکور از برگزاری نشست وزارتی در وین در تاریخ 16 مه جاری درباره لیبی و نتایج هشتمین نشست کشورهای همسایه در تونس در تاریخ 22 مارس گذشته تقدیر و بر اهمیت راهکار کشورهای همسایه در تقویت روند سازش سیاسی در لیبی تاکید کرد.

همچنین از دبیرکل اتحادیه عرب خواسته شد تماس‌ها و رایزنی‌هایی با نماینده دبیرکل سازمان ملل در لیبی و گروه‌های مختلف لیبیایی و نیز کشورهای همسایه در راستای کاهش مشکلاتی که در روند اجرای توافق سیاسی وجود دارد، برقرار کند.

اتحادیه عرب در پایان بر پایبندی خود به اصل احترام به وحدت و حاکمیت ملی لیبی و حفظ تمامیت ارضی این کشور تاکید کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۹ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95030905153
  • خبرنگار : 71496