قائم مقام مدیرعامل خانه سینما با ارائه توضیحاتی درباره بیمه اعضای این تشکل تأکید کرد: اعضای خانه سینما میتوانند بدون برخورداری از بیمه تأمین اجتماعی، از بیمه تکمیلی بهرهمند شوند.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، ناصر عنصری، در نشستی که روز 8 خردادماه در خانه سینما برگزار شد، توضیحات مبسوطی را درباره بیمه جدید تکمیلی خانه سینما در سال جاری ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: بیمه در کل، شامل دو بخش تأمین اجتماعی و تکمیلی است که بیمه تأمین اجتماعی از طریق صندوق اعتباری هنر انجام میشود اما از آنجا که این صندوق به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار و مدعی است که این بدهی باید توسط وزارت ارشاد پرداخت شود، سازمان تأمین اجتماعی جلوی بیمه شدن افراد جدید را گرفته است.
عنصری اضافه کرد: ظاهرا این وضعیت ربطی به ما به عنوان خانه سینما ندارد اما به هر حال تلاش میکنیم این مشکل را حل کنیم و در حال مکاتبه هستیم، ضمن اینکه از طریق آقای حیدریان معاون فرهنگی وزیر مسئله را پیگیری میکنیم.
به گفته او؛ اگر این مشکل حل شود، مسئله بیمه خانه تئاتر و خانه موسیقی هم حل خواهد شد.
عنصری افزود: یکی از درخواستهای ما از تأمین اجتماعی این است که شعبه مستقلی را در خانه سینما ایجاد کند تا اعضای ما به آسانی بتوانند امور خود را پیگیری کنند و دردسر مراجعه به شعبات عمومی بیمه را نداشته باشند.
قائم مقام مدیرعامل خانه سینما با بیان اینکه بیش از 2000 نفر عضو بیمه شده وجود دارند، یادآور شد: تعدادی از این اعضا را صندوق اعتباری هنر از طریق بحث یارانهها بیمه میکند اما ما اطلاعات جزئی درباره این موضوع نداریم. ما فقط افراد را معرفی میکنیم و آنها تک، تک این افراد را بیمه میکنند.
عنصری در ادامه با اشاره به بیمه تکمیلی «آرمان» که سال گذشته طرف قرارداد با خانه سینما بود، یادآور شد: سال گذشته نسبت به نوع بیمه آرمان و نحوه سرویسدهی آن اعتراض داشتیم و انجمنهای متعدد خانه سینما نسبت به این وضعیت معترض بودند به همین دلیل از همان زمان تصمیم گرفتیم خودمان بیمه تکمیلی را به عهده بگیریم. البته میدانستیم مقاومتها و مخالفتهایی انجام میشود و تصور ما این بود که آقای جنتی وزیر فرهنگ از مخالفان این تصمیم باشد.
عضو کانون تهیهکنندگان سینما اضافه کرد: بعد از جلسهای که با آقای جنتی برگزار کردیم، وقتی ایشان استدلالهای ما را شنید پیشنهادمان را پذیرفت و به آقای ارجمندی مدیر صندوق اعتباری هنر دستور همکاری داد.
عنصری درباره اعتراض خانه سینما به نحوه سرویسدهی صندوق اعتباری هنر توضیح داد: این صندوق کاملا اداری با قضیه برخورد میکرد و تعداد مراجعهکنندگان زیادی داشت. بعد از اعتراض اعضایمان مسئله را با آقای ایوبی رئیس سازمان سینمایی هم مطرح کردیم تا بیمه تکمیلی را مستقل از صندوق انجام دهیم. ایشان در آغاز به دلیل مسائل مالی نگرانی داشت اما به آقای ایوبی اطمینان دادیم صرفهجویی خواهیم کرد و بیمه بسیار خوبی را هم پیدا میکنیم تا نگرانی ایشان برطرف شود و این چنین بود که خانه سینما خود بخشی از تأمین هزینه را بر عهده گرفت و نهایتا آقای ایوبی هم قول همکاری و پیگیری داد.
به گفته او؛ بیش از سه میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی برآورد شده است که ایوبی قول تأمین حدود دو میلیارد آن را داده و مابقی این مبلغ از طریق پرداخت حق عضویت بیمه اعضا و دیگر صرفهجوییهایی که خانه سینما انجام میدهد، تأمین خواهد شد.
عنصری درباره سقف بیمه اعضا نیز گفت: اگر تعداد اعضای متقاضی بیمه کمتر از سه هزار و 500 نفر باشد دچار مشکل میشویم اما هر چه این افراد بیشتر شود بیشتر استقبال میکنیم و سقفی نداریم اما پیشبینیمان حدود چهار هزار نفر است.
وی درآمدزایی را یکی از مشکلات صندوق اعتباری هنر برشمرد و تصریح کرد: قرار شد صندوق برای پرداخت بدهیهایش درآمدزایی کند اما همین مسئله مشکلاتی را بوجود آورد، هر چند ما در جریان جزئیات آن نیستیم. پیش از این پول را به تشکلهای هنری مثل خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی میدادند و آنها خودشان اعضا را بیمه میکردند اما وقتی به صندوق اعتباری تبدیل شد، قرار شد این صندوق درآمدزایی کند و از همان زمان که وارد مسائل اقتصادی شد مشکلات هم آغاز شد. البته ما از میزان موفقیتاش در مسائل اقتصادی بیخبریم چون عضو هیأت امنای صندوق نیستیم اما از نتایجی که به دست آمده متوجه شدهایم که ظاهرا صندوق در این زمینه خیلی موفق نبوده است، چون اگر موفق بود مشکل بیمه ما را حل میکرد.
این تهیهکننده سینما درباره شرکت جدیدی که طرف قرارداد بیمه خانه سینماست گفت: شرکت "آسماری" اعضای ما را تحت پوشش بیمه SOS قرار میدهند که بیمه خوشنامی است و ما بعد از کارشناسیهای زیاد به این گزینه رسیدیم که به لحاظ قیمت شرایط مناسبی دارد و از شهرت خوبی هم در سرویسدهی مناسب برخوردار است.
به گفته او، این بیمه اعضا را از اول خرداد تحت پوشش قرار داده است و اعضا میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که خانه سینما چگونه این صرفهجوییها را انجام میدهد، یادآور شد: سال گذشته از آنجا که تعدادی از اعضایمان امکان ثبت نام بیمه تکمیلی نداشتند، در طول سال به ما مراجعه میکردند و مبالغی را به عنوان تأمین هزینههای درمان به صورت بلاعوض دریافت میکردند اما امسال از تمام دوستان صنوف خواستهایم اعضایشان را تشویق کنند تا همه بیمه شوند، زیرا یکی از گرفتاریهای ما کم توجهی اهالی سینما به بیمه است که معمولا اموری مانند کار زیاد، دور بودن از مرکز، نداشتن منابع مالی و... را بهانههایی برای بیمه نکردن خود عنوان میکنند. در حالی که در بزنگاههای ناجور و به دلیل هزینههای بالای درمان خود و دیگران را گرفتار میکنند اما امسال هیچ هزینه جانبی برای درمان نمیدهیم و همه باید بیمه شوند. به این ترتیب بخشی از صرفهجوییهای خانه سینما به این شکل انجام خواهد شد.
عنصری با ارائه توضیحاتی درباره رقم تعرفه بیمه امسال و مقایسه آن با سال گذشته افزود: رقم بیمه امسال برای هر عضو 100 هزار تومان به صورت سالانه است و برای افراد تحت تکلف نیز مبلغ 180 هزار تومان به طور سالانه در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: مفری ایجاد کردهایم تا افرادی را که بیمه تأمین اجتماعی نیستند هم از بیمه تکمیلی برخوردار شوند اما شرطش این است که این افراد حتما اهالی سینما باشند، حتی اگر عضو خانه سینما هم نباشند مهم نیست ولی باید در سینما فعال باشند.
قائم مقام مدیرعامل خانه سینما سپس با ارائه توضیحاتی درباره معافیت مالیاتی خاطرنشان کرد: هر سال اداره مالیات پایان تیر ماه را زمان نهایی اظهارنامه مالیاتی اعلام میکرد اما امسال پایان خردادماه را اعلام کردهاند و امسال نیز تیم متخصصی را در خانه سینما مستقر میکنیم تا پاسخگوی مراجعات اعضا باشند. مسئول این تیم خانم زینت رضا رئیس انجمن منشیان صحنه است و در حال حاضر فقط منتظر تعدادی آیپی هستیم و به محض اینکه این شرط تأمین شود، پاسخگوی مراجعات اعضا خواهیم بود.
عنصری تأکید کرد: اصرار داریم همه اعضا این اظهارنامهها را پر کنند، زیرا گرفتاریهای مالی جزو مسائل سخت خواهد بود.
به گفته او برای ثبت نام بیمه نیز تیمی در ساختمان شماره 2 خانه سینما واقع در خیابان وصال مستقر شده و اعضا هم در جریان این موضوع هستند.
وی از ارتقاء سطح دانش اعضای خانه سینما به عنوان یکی از برنامههای امسال نام برد و توضیح داد: از انجمنها خواستهایم با برگزاری کارگاهها، همایشها و سمینارهای تخصصی در جهت ارتقاء کیفی تخصص اعضایشان تلاش کنند. در همین راستا کارگاه اکسل ویژه انجمن دستیاران کارگردان برگزار میشود ضمن اینکه مشغول برنامهریزی کارگاهی برای معرفی شیوه جدید چهرهپردازی هستیم.
عنصری گفت: این کارگاهها با حضور استادان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد که البته برای برپایی آن به منابع مالی نیاز داریم و تلاش میکنیم این منابع را از جاهای مختلف تأمین کنیم.
او در این نشست جزئیاتی درباره تعرفههای پوشش بیمه SOS اعلام کرد و افزود: مبلغ فرانشیز برای خدمات مختلف 20 درصد تعریف شده است.
انتهای پیام