محققان پی بردند

درختان موجب تشکیل ابر می شوند

فیزیکدانان موسسه CERN از یک اتاقک ابر استفاده کردند تا دریابند که آیا آئروسل‌ها- ذراتی که به عنوان هسته اولیه برای تشکیل ابر عمل می‌کنند- می‌توانند به واسطه بخارهایی که به وسیله درختان منتشر می‌شوند تشکیل شوند یا نه.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان و به نقل از پاپیولار ساینس،‌ محققان موسسه تحقیقات هسته‌ای اروپا(CERN) می‌گویند که احتمالا اتمسفر اولیه زمین قبل از انقلاب صنعتی بسیار ابری‌تر از امروز بوده است.

پیش از این محققان تصور می‌کردند که وجود سولفونیک اسید که به لطف سوزاندن سوخت‌های فسیلی از فراوانی بالایی در اتمسفر برخوردار است، برای تشکیل بیشتر ابرهایی که حول ذرات معلق تشکیل می‌شوند ضروری است. در اتاقک ابر مورد آزمایش ذرات توانستند بدون حضور اسید سولفونیک ابر تشکیل دهند. بخارات درختان می‌توانند با کمک بی‌نهایت تشعشع کیهانی که از فضا به درون اتمسفر زمین نفوذ پیدا می‌کنند، 10 بار سریع‌تر به ذرات بارورکننده ابر تبدیل شوند.

بخارات سیاره‌ای و تشعشعات کیهانی روش‌های طبیعی برای تولید آئروسل و در نتیجه تشکیل ابر محسوب می‌شوند. این یافته‌ها به تازگی در قالب دو مقاله در مجله Nature به چاپ رسیده و به محققان کمک کرده است درک بهتری از نحوه تاثیر انسان بر اقلیم و پوشش ابر این سیاره به دست آورند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۷ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95030703849
  • خبرنگار :