جشنواره فیلم "روح الله" با معرفی برگزیدگان و با تقدیر از احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمیکیا، محمدعلی فارسی و عبدالله اسفندیاری به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، در آیین پایانی این جشنواره که شامگاه چهارشنبه 5 خرداد در اصفهان برگزار شد، ابتدا حجت الاسلام کمساری به نمایندگی از موسسه تنظیم و نشر آثار و اندیشههای امام خمینی در اصفهان از برگزارکنندگان جشنواره و شرکتکنندگان در این رویداد قدردانی و ابراز امیدواری کرد که این موسسه خادم اندیشه امام (ره) باشد.
در ادامه از نیکویی اولین مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام در اصفهان و مهندس عظیمیان شهردار وقت، مهندس جوادی دیگر شهردار وقت اصفهان، دکتر جمالی نژاد شهردار فعلی اصفهان و مهندس غلامی مدیر کل اداره راه و شهرسازی اصفهان تقدیر شد.
سپس محمد آفریده دبیر جشنواره در سخنان کوتاهی گفت: سی و اندی سال پیش بسیاری از ما تحت تاثیر امام (ره) وارد سینما شدیم و همچنان چند جمله از ایشان در ذهنم مانده است، از جمله اینکه ارزش هر کاری پیش خدا محفوظ است.
در ادامه حجت الاسلام کمساری، رییس شورای سیاستگذاری جشنواره و نماینده موسسه تنظیم و نشر آثار امام در تهران، گزارش مکتوبی را درباره برپایی این جشنواره ارائه کرد.
وی با ابراز خرسندی از حضور افتخارآفرین سینمای ایران در خارج از کشور به موفقیت اخیر فیلم «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی اشاره کرد.
کمساری در ادامه این متن به وجوه سرگرمکنندگی و نیز تعهد اجتماعی سینما پرداخت و یادآور شد: سینمای پیش از انقلاب بیشتر سرگرم کننده بود اما چند فیلم درخشان هم داشت اما اوایل انقلاب نظراتی افراطی نسبت به سینما ابراز شد که سخنان امام (ره) در آینده این هنر تاثیرگذار بود.
وی در بخش دیگری از این متن آورده بود که امام ضمن نکوهش روند سینمای پیش از انقلاب همواره تاکید داشت که با اصل سینما مخالف نیستیم و بر وجه آموزشی و تاثیر آن بر رشد معنوی انسان تاکید داشت.
کمساری در بخش دیگری از متن خود به یکی از نظرات جوادی آملی اشاره کرد و افزود: ایشان فرمودهاند اگر در دوران ما پیامبری مبعوث میشد، معجزهاش دوربین بود.
وی در بخش پایانی متناش نوشته بود که جشنواره روح الله به دور از همه غوغاسازیها تلاش میکند با بهره گیری از تجربه و دانش اساسی و با حمایت از نسل جوان به اندیشههای امام (ره) توجه داشته باشد.
در ادامه برنامه، بزرگداشت چند فیلمساز برپا شد؛ ابتدا بزرگداشت عبدالله اسفندیاری دبیر 4 دوره پیشین جشنواره روح الله که با نام «آینه و آفتاب» برگزار شده بود با حضور علیرضا تابش مدیر بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.
اسفندیاری در سخنان کوتاهی گفت: خوشحالم جشنواره ادامه پیدا کرده و نام آن به روح الله تبدیل شده است. امیدوارم هر کاری که در کشور ما انجام میشود به ریشهها و پیشینه آن نیز توجه داشته باشیم. صداقت و شجاعت را از امام بیاموزیم و آن را در کارهایمان رعایت کنیم.
سپس بزرگداشت محمدعلی فارسی دیگر فیلمساز با حضور محمدمهدی طباطبایی نژاد مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و با همراهی مدیر بیمه آسیا برگزار شد.
در ادامه با حضور استاندارد و شهردار اصفهان احمدرضا درویش دیگر فیلمساز مورد تقدیر قرار گرفت.
درویش در سخن کوتاهی گفت: بنده در مقابل همه شما و به ویژه در برابر کسی که آثارش بر تارک سینمای ایران می درخشد، «ابراهیم حاتمی کیا»، کوچکترین هستم.
در آخرین بخش تجلیلها ابراهیم حاتمی کیا با حضور دکتر طه هاشمی معاون دانشگاه آزاد اسلامی و حجت الاسلام کمساری رییس شورای سیاست گذاری جشنواره تقدیر شد.
به گزارش ایسنا، در این برنامه حجت الاسلام والمسلمین طه هاشمی که از حامیان جشنواره بود در سخنانی گفت: از من انتظار صحبتهای فنی و سینمایی نداشته باشید چون در این زمینه کارشناس نیستم. اما در دوره اصلاحات و زمان آقای خاتمی به دلیل مسئولیتی که در وزارت ارشاد داشتم تماشاگر فیلمهای زیادی بودم.
وی یادآور شد: پیش از انقلاب در دوره دانش آموزی سینما می رفتم اما نمی دانم سینمای ما آن زمان چقدر در دنیا مطرح بوده است ولی بعد از انقلاب بی تردید سینمای جدیدی با مختصات تازه شکل گرفت که برخاسته از نوع نگاه انقلاب به انسانیت و جهان بود.
هاشمی خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب تولد جدیدی در سینمای ایران اتفاق افتاد و سینمای ما حرف تازهای در جهان داشت، به طوری که در دنیا بسیار مطرح شد و خوشبختانه به تازگی هم در جشنواره کن موفقیت خوبی داشتهایم.
او در عین حال به برخی تنگنظریها درباره سینمای ایران اشاره کرد و افزود: عدهای حسود هستند و مطرح شدن نام ایران را در جهان برنمیتابند، به همین دلیل با سینما مخالفت میکنند. در حالی که به طور طبیعی مطرح شدن نام ایران به ویژه در امور فرهنگی مایه غرور است.
وی ادامه داد: سینمایی که با مختصات تازه و بعد از انقلاب متولد شد از دو سو مورد تهدید بوده و هست. اول گروهی که میکوشند از سینمای هالیوود الگو بردارند و دیگر گروهی که به طور کلی با سینما و با کلیت هنر مخالف هستند و گاهی هم به اسم دین مخالفت میورزند. آنها این همه هنرمندی خداوند را نمیبینند و به اسم دین با هنر مخالفت میکنند.
طه هاشمی متذکر شد: هر دو گروه دو تیغه یک قیچی هستند که سینمای با تفکر آرمانی مورد نظر امام را تهدید میکنند و رسالت جشنواره روح الله پرداختن به این سینماست.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه نیمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی متعلق به دانشگاه آزاد هستند افزود: دریایی از استعداد در دانشگاه وجود دارد و ما میتوانیم این استعدادها را در اختیار هنرمندان بگذاریم تا آنان را به هنرمندانی توانمند تبدیل کنند.
او در پایان صحبتش مطرح کرد: در دانشگاه آزاد سالنهای زیادی داریم، به ویژه در شهرهایی که سالن سینما ندارند، می توانیم سالنهای دانشگاه را تغییر کاربری بدهیم تا مردم بتوانند در این سالنها فیلم ببینند.
در بخش پایانی برنامه با حضور هیات داوران متشکل از مریلا زارعی، ابوالفضل جلیلی، فرشته طائرپور، محمدحسین حقیقی و محمد آفریده دبیر جشنواره جایزه برگزیدگان اهدا شد.
ابوالفضل جلیلی در سخنان کوتاهی گفت: اصل جشنواره متعلق به جوانان است بنابراین برگزیدگان را خیلی تشویق کنید.
او خطاب به جوانان حاضر در برنامه گفت: این جشنواره برای این درست شده که شما جوانان درباره انقلاب و امام فیلم بسازید و با صداقت حرفهایتان را بزنید، اگر شما در این برنامه حرف نزنید فقط بزرگترها حرف میزنند.
وی به هنگام اهدای جایزه به یکی از برگزیدگان جشنواره اضافه کرد: ایشان جوان بسیار با استعدادی است و نیمه شعبان هم ازدواج کرده است و امیدوارم آمار ازدواج در کشور ما بالا برود چون در حال حاضر مشکل بزرگی در این زمینه داریم.
جلیلی از حاضران خواست تا برای بالارفتن آمار ازدواج یک صلوات بفرستند!
در ادامه برنامه فرشته طائرپور دیگر عضو هیات داوران نیز گفت: روز اولی که برای داوری جشنواره دعوت شدم بزرگترین پرسشی که برایم ایجاد شد نام جشنواره بود و فکر می کردم ای کاش یکی از سخنان امام (ره) را برای نامگذاری جشنواره انتخاب می کردم.
این تهیه کننده سینما خاطرنشان کرد: مثلا جمله مشهوری دارد، «میزان رای ملت است» و ای کاش می شد با الهام از این جمله نامی برای جشنواره پیدا کرد.
طائرپور افزود: در دهه 60 دو گروه اجتماعی داشتیم؛ اول گروهی که در این دهه زاده شدند. جوانانی که تلاشگر و با استعداد و با سواد هستند و اگر مسئولان همه عمرشان صرف خدمترسانی به این جوانان کنند کار زیادی نکردهاند.
وی ادامه داد: گروه دیگر هم همسن و سالهای من هستند، کسانی که دهه 60 جوان بودهاند و تحت تاثیر آن دهه متحول شدهاند.
طائرپور ابراز امیدواری کرد: جشنواره روح الله هر سال به ابعاد مختلف اندیشههای امام نزدیک شود، ابعادی مانند رابطه امام با همسر و فرزندانش و ... .
این سینماگر خاطرنشان کرد: این موضوع به ویژه برای نسلی که از امام خاطرهای ندارد بسیار مهم است.
او در عین حال ابراز تاسف کرد که هنوز فیلمی درباره امام (ره) ساخته نشده تا بتواند به شکل هنرمندانهای زندگی و افکار ایشان را به تفسیر بکشد.
طائرپور گفت: امیدوارم فیلم ساختن درباره امام (ره) از دست کسانی که فقط شعار میدهند خارج شود و به دست هنرمندانی برسد که میتوانند فیلمهای ناب بسازند.
در پایان برنامه از امیر تاجیک مدیر شبکه مستند و یکی دیگر از حامیان جشنوارهی فیلم "روح الله" نیز تقدیر شد.
انتهای پیام