نخستوزیر انگلیس تاکیدکرد، با توجه به جریان مذاکرات کنونی، احتمالا چندین دهه طول خواهد کشید تا ترکیه به اتحادیه اروپا ملحق شود و الحاق ترکیه به این بلوک احتمالا در سال 3000 صورت خواهد گرفت!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس گفت: از آن گذشته، انگلیس همانند دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا از حق وتو برخوردار است چرا که الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا یکی از عرصههای کلیدی است که در رفراندوم انگلیس درباره باقیماندن در این بلوک، مطرح میشود.
وی افزود: این مساله که ترکیه به زودی به اتحادیه اروپا ملحق خواهد شد، اصلا مطرح نیست آنکارا در سال 1987 میلادی درخواست الحاق خود به این بلوک را ارائه کرد. با توجه به میزان پیشرفت کنونی احتمالا در سال 3000 الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا صورت خواهد گرفت.
کامرون خواستار ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا است. براساس میانگین شش نظرسنجی اخیر وب سایت "انگلیس چه فکر میکند" یک ماه مانده به برگزاری رفراندوم 23 ژوئن سال جاری میلادی کمپین "ماندن در اتحادیه اروپا" 55 درصد آراء و کمپین "خروج از اتحادیه اروپا" 45 درصد آراء را از آن خود کرده است.
کامرون گفت: کمپین "خروج از اتحادیه اروپا" مغلطه کرده و ادعای نادرستی را در خصوص ترکیه مطرح میکند. ترکیه قرار نیست به اتحادیه اروپا ملحق شود. طرفداران کمپین "خروج از اتحادیه اروپا" اساسا میگویند به خروج از اتحادیه اروپا رای میدهند چراکه نمیتوانند مانع الحاق ترکیه به این بلوک شوند. این ادعا واقعیت ندارد. انگلیس و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص پیوستن یک کشور دیگر حق وتو دارند.
وی افزود: با توجه به پیشرفت کنونی، چندین دهه طول خواهد کشید تا الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا صورت گیرد حتی در آن مرحله نیز میتوانیم رای منفی بدهیم.
نایجل فاراژ، رهبر حزب " استقلال انگلیس" که با ماندن در اتحادیه اروپا و مهاجرت گسترده مخالف است، گفته: باز کردن مرزها با ترکیه یک فاجعه کامل برای کشور ما خواهد بود. با توجه به جمعیت 80 میلیون نفری ترکیه، مهاجرت به انگلیس غیرقابل کنترلتر خواهد شد.
انتهای پیام