علی فرامرزی معتقد است: پرویز کلانتری توانست با شیرینی قلمش، کویر سرزمینمان را به جهانیان معرفی کند و از این نظر، حق بزرگی بر گردن فرهنگ و محیط زیست کشور دارد.
این هنرمند نقاش در گفتوگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، اظهار کرد: درگذشت پرویز کلانتری را نهتنها به جامعهی هنرهای تجسمی، بلکه به کل جامعه فرهنگی ایران تسلیت میگویم، چون فعالیتهای کلانتری در زمینهی مطبوعات، روزنامهنگاری، نقد هنر و نویسندگی ابعاد تازهای را به فرهنگ ما اضافه کرد. او شخصیت فرهنگی بزرگی بود و تواضعاش برای انجام فعالیتهای فرهنگی، یکی از ویژگیهای بارز شخصیتیاش بود.
او ادامه داد: در دورهای که پرویز کلانتری ریاست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برعهده داشت، توانست با کمک همکارانش کارهای خوب و باکیفیتی را در زمینهی تصویرگری کتاب کودکان انجام دهد. بعدها این کارها در اندازههای بزرگ روی دیوار گالریها رفتند.
این هنرمند همچنین بیان کرد: کلانتری توانست با شیرینی قلمش، کویر سرزمینمان را به جهانیان معرفی کند. نگاه او به کویر یک نگاه کاملا ایرانی است. این نگاه بعدها روی آثار کسانی که در این زمینه کار میکردند، تأثیر زیادی گذاشت.
فرامرزی اضافه کرد: از این نظر او حق بزرگی بر گردن فرهنگ ایران و محیط زیست دارد.
به گزارش ایسنا، پرویز کلانتری، نقاش و تصویرگر پیشکسوت، شامگاه 31 اردیبهشتماه پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن 85 سالگی درگذشت.
کلانتری، هنرمند نقاش، نویسنده و روزنامهنگار، متولد سال 1310 در زنجان و دانشآموختهی دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شرکت در نمایشگاههای گروهی و انفرادی متعدد در داخل و خارج از ایران و انتشار چند مجموعه داستان، بخشی از فعالیتهای کلانتری بود. همچنین یکی از آثارش در فهرست تمبرهای ویژهی سازمان ملل به چاپ رسیده و تابلوی مشهور «شهر ایرانی» او در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
او بهجز نقاشی و تصویرگری، داستاننویسی و روزنامهنگاری را نیز تجربه کرد و فعالیتهای هنری مختلفی را در کارنامهی کاری خود به ثبت رساند.
انتهای پیام