مناظرات دانشجویی گامی در جهت ترویج فرهنگ نقدپذیری است

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان گیلان گفت: مسابقات مناظرات دانشجویی گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ نقد و نقدپذیری در دانشگاه‌ها و در میان دانشجویان است که موجب کسب اعتماد به نفس و توانمندی در ارائه و اعلام نظرات شخصی می‌شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان گیلان گفت: مسابقات مناظرات دانشجویی گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ نقد و نقدپذیری در دانشگاه‌ها و در میان دانشجویان است که موجب کسب اعتماد به نفس و توانمندی در ارائه و اعلام نظرات شخصی می‌شود.

معصومه نیک‌کار، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه گیلان، با اشاره به طرح موضوع برگزاری پنجمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی در سطح ملی در جلسات شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان گیلان از دی ماه سال گذشته، اظهار کرد: مناظره نوعی گفت‌وگوی علمی و میدانی برای بروز اندیشه‌ها و باورها است لذا برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی گامی موثر در راستای پر کردن خلاء گفت‌وگوی سازنده در محیط‌های دانشگاهی می‌باشد.

وی برگزاری مسابقات مناظرات دانشجویی را گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ نقد و نقدپذیری در دانشگاه‌ها و در میان دانشجویان عنوان کرد و آن را موجب کسب اعتماد به نفس و توانمندی در ارائه و اعلام نظرات شخصی دانست و افزود: برگزاری موفق این مسابقات نیازمند همکاری مطلوب دانشگاه‌های استان است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گیلان گفت: مسابقات مناظره با هدف التزام به اخلاق علمی، پرهیز از ورود به نزاع‌های غیر علمی در میان نسل جوان و نخبه کشور با اهتمام به روز آمدی و کارآمدی مباحث اجرا می‌شود.

نیک‌کار ادامه داد: حاکم کردن این گفتمان در دانشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است که جهاددانشگاهی در این راستا اقدام به برگزاری مناظرات دانشجویی می‌کند چرا که دوران دانشجویی فرصت مغتنمی است تا قالب مناظره و آداب گفت‌وگو را به درستی شناخت و از آن بهره بیشتری برد.

وی اضافه کرد:حاکمیت فضای علمی و پرهیز از عاطفه محوری در مناظره، فراهم کردن زمینه برای طرح اندیشه‌های دیگران، هم ترازی و صلاحیت علمی شرکت‌کنندگان در مناظره، رعایت ارزش‌های اخلاقی و انصاف، رعایت احترام متقابل و پرهیز از توهین به شخصیت مقابل و بیان شفاف نتیجه مبتنی بر دلایل از پیش طرح شده از جمله شرایط و آداب برگزاری مناظره است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد گیلان گفت: مسابقه مناظره دانشجویی به صورت گروهی برگزار می‌شود و هر گروه متشکل از چهار نفر دانشجو و یک سرپرست است که باید عضو هیئت علمی دانشگاه یا موسسات آموزش عالی باشد و هر چهار عضو گروه باید درباره موضوع تحقیق کنند.

نیک‌کار گفت: هر مسابقه سه داور از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دارد و بر اساس آیین‌نامه داوری و در قالب فرم‌های امتیازدهی قضاوت خواهند کرد، مسابقه در هر مرحله حذفی است و این شیوه تا رسیدن دو گروه به مرحله نهایی ادامه دارد و گروه‌های برتر به مرحله منطقه‌ای و سپس به مرحله کشوری راه می‌یابند، موفق به دریافت نشان خواجه نصیرالدین طوسی می‌شوند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد گیلان بیان کرد: دانشجویان علاقه‌مند برای حضور در این مسابقه می‌توانند به رشت، تقاطع نیایش، دفتر معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان گیلان مراجعه کنند یا با شماره 33362273 تماس بگیرند و همچنین می‌توانند از طریق کانال https://telegram.me/monazereh95 در جریان اخبار و اطلاعات برگزاری مسابقه قرار بگیرند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95023119450
  • خبرنگار :