معاون اداره کل میراث فرهنگی استان:

فقط سه بنای تاریخی خراسان‌شمالی دارای سند هستند

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌شمالی گفت: در حال حاضر فقط سه بنای تاریخی موجود در استان دارای سند است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌شمالی گفت: در حال حاضر فقط سه بنای تاریخی موجود در استان دارای سند است.

علی اکبر وحدتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی، با اشاره به وجود 1300 بنای تاریخی در استان تاکید کرد: نیازی به گرفتن سند برای تمامی آثار تاریخی وجود ندارد.

وی توضیح داد: مهمترین هدف دولت از اخذ سند برای بناهای تاریخی بر این است تا امر مرمت یک بنای تاریخی را با نظارت این اداره کل برعهده بخش خصوصی قرار دهند و بعد از اینکه مرمت به اتمام رسید مدیریت آن بنا به مدت چند سال به همان بخش خصوصی واگذار شود. این امر سبب می‌شود تا آن بنا یک حامی و محافظ داشته باشد. به عنوان مثال چنین طرحی برای رباط قره بیل اجرایی شده است. علاوه بر آنکه این اثر تاریخی تبدیل به یک مجتمع خدماتی رفاهی برای مسافران شده است این بنا توسط بخش خصوصی حفظ و نگهداری می‌شود.

وحدتی در پاسخ به این سوال که طبق گفته یکی از مسئولان، اوقاف یکی از مدعیان آثار تاریخی استان است، اظهار کرد: بیشتر بناهای تاریخی مربوط به اوقاف است و شامل مکان‌هایی همچون امام زاده‌هاست که نمی‌شود چنین طرحی را در آنجا اجرایی کرد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چه تعداد بنای تاریخی موجود در استان نیازمند اخذ سند برای واگذاری به بخش خصوصی هستند، بیان کرد: این اماکن با توجه به شرایط جامعه واگذار می‌شود و رقم دقیقی در این خصوص در دست نیست.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 95022918521
  • خبرنگار :