رییس کارگروه تشخیص و ارزیابی صلاحیت شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این که در سال مالی 93 ، هزار و 300 شرکت مشمول معافیتهای مالیاتی قرار گرفتند، گفت: بر اساس مذاکرات صورت گرفته شرکتهای دانش بنیان در مسیر سبز گمرکی قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، محمد صاحبکار خراسانی در حاشیه نشست صندوق نوآوری و شکوفایی با رؤسای پارکهای علم و فناوری در جمع خبرنگاران صدور مجوز ورود موقت کالا برای شرکتهای دانش بنیان را از خدمات جدید این کارگروه نام برد و افزود: تعاملات کالایی شرکتهای دانش بنیان با خارج از کشور یکی از مشکلات اصلی شرکتهای دانش بنیان است، از این رو به منظور تسهیل در این امر راهکارهایی ارائه شده است.
وی افزود: بر اساس قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان این شرکتها مشمول معافیتهای گمرکی میشوند که با مذاکرات صورت گرفته با مسؤولان گمرک جمهوری اسلامی ایران تسهیلاتی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
صاحبکار در این زمینه توضیح داد: شرکتهای دانشبنیانی که میخواهند خط تولید و یا ماشین آلاتی را از خارج وارد کنند، مشمول معافیتهای گمرکی میشوند. علاوه بر آن ورود مواد اولیه برای تحقیق و توسعه و یا وارد کردن نمونههای اولیه برای مهندسی معکوس جزو موارد معافیتهای گمرکی برای شرکتهای دانش بنیان محسوب میشود.
رییس کارگروه تشخیص ارزیابی صلاحیت شرکتهای دانش بنیان با تاکید بر این که مسیر گمرک دارای شیوههای سبز، زرد و قرمز هستند، یادآور شد: با مذاکرات صورت گرفته خدمات گمرکی شرکتهای دانش بنیان در مسیر سبز گمرکی قرار میگیرند، از این طریق ارزیابیهای گمرکی با سهولت و سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر این طرح در حال اجرا است، یادآور شد: در صورتی که شرکتی نمونه اولیهای را از کشوری خریداری و در داخل کشور تولید کند و مجددا اقدام به صادرات آن کند، مشمول تعرفههای گمرکی نمیشود؛ بر این اساس این دسته از شرکتها بدون پرداخت تعرفههای گمرکی میتوانند کالا و محصول را در مدت زمان خاصی از کشور صادر کنند.
صاحبکار با تاکید بر این که این اقدام با عنوان صدور موقت مطرح است، خاطرنشان کرد: این فرایند در گذشته برای بخشی از حوزههای صنعتی فعال بود و با پیگیریهای ما این صدور موقت نیز برای شرکتهای دانش بنیان فعال شد.
به گفته وی، این تعرفه برای شرکتهای دانش بنیانی که ماهیت صادراتی دارند، بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که کالا بدون پرداخت تعرفه گمرکی به کشور وارد و تبدیل به محصول خواهد شد و در یک زمان مشخص به سایر کشورها صادر میشود.
صاحبکار با بیان این که تا کنون 60 شرکت دانش بنیان از معافیتهای گمرکی بهرهمند شدهاند، افزود: تا کنون 400 شرکت در صف دانش بنیان شدن قرار دارند که این تعداد از ارزیابیهای 5 هزار شرکت هستند.
وی با اشاره به تسهیلات مالیاتی شرکتهای دانش بنیان گفت: در سال مالی 92، 50 شرکت و در سال مالی 93 ، 1300 شرکت مشمول معافیتهای مالیاتی شدند.
صاحبکار تصریح کرد: تعداد شرکتهای مشمول معافیتهای مالیاتی در سال 94، تا تیرماه امسال مشخص میشود.
انتهای پیام