معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از برگزاری جشنواره های منطقه ای غذا در استان های کشور خبر داد و گفت: پای سفره ایرانی به صنعت گردشگری باز می شود.
به گزارش ایسنا، مرتضی رحمانی موحد با اشاره به اهمیت نقش غذاهای ملی و محلی منطبق بر اقلیم و فرهنگ متنوع ایرانی و به کارگیری این ظرفیت در صنعت گردشگری کشور، اظهار کرد: با اجرای نخستین جشنواره منطقه ای در شهر رامسر استان مازندران که از 30 تیر تا یکم مرداد ماه امسال، برپا می شود، برگزاری جشنواره های منطقه ای غذا در استان های کشور تداوم خواهد داشت.
وی با بیان اینکه گردشگری و غذا هر دو صنایع مستقلی به شمار می آیند و برقراری پیوند میان این دو ظرفیت منطبق بر رویکرد ورود سفره ایرانی به صنعت گردشگری در رأس سیاست گذاری سازمان قرار دارد، افزود: ایده برگزاری «جشنواره غذا» پس از بررسی نتایج «همایش گردشگری غذا» در حاشیه نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران در سال گذشته شکل گرفت که بلافاصله با تشکیل شورای سیاست گذاری متشکل از استادان و صاحبنظران پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشکده مردم شناسی، موسسات فعال در حوزه غذا و نوشیدنی و مدرسین آشپزی، موضوع مربوطه و روند برگزاری، تاثیرات و بهره برداری بهینه از این اقدام در دستور کار قرار گرفت.
رحمانی موحد افزود: در نهایت براساس پیشنهادات صورت گرفته مقرر شد به منظور تحقق دلایلی از جمله تقویت بنیان های فرهنگی مناطق مختلف، تدوین استانداردهای خوراک، تاکید بر فرآیند ثبت غذا به عنوان یکی از جاذبه های فرهنگی کشور و از عوامل تاثیرگذار توسعه صنعت گردشگری، تمرکز بر تنوع غذاهای ایرانی، احصاء، حفظ و احیای غذاهای محلی و نیز بررسی پیش نیازهای مورد نیاز برای سرو این غذاها در رستوران ها و مراکز اقامتی، جشنواره های منطقه ای در استان های کشور با موضوع «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» برگزار شود.
معاون گردشگری اظهار کرد: بر این اساس، شاخص های فرهنگی، قومی و اقلیمی 8 منطقه برای برگزاری جشنواره منطقه ای تعیین شد و همچنین برگزاری کلیه جشنواره های خوراک توسط بخش خصوصی، با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تمرکز بر موضوعات گوناگونی همچون مسابقات آشپزی، کارگاه های آموزشی و برنامه های فرهنگی متنوع با رویکرد غذاهای سنتی مناطق مختلف در برنامه های پیش رو قرار گرفت.
وی با اعتقاد بر این که تحقق این رویداد و استفاده از گنجینه های فرهنگی خود در زمینه غذا می تواند بر دارایی های گردشگری کشور بیافزاید، گفت: فضای مساعدی ایجاد خواهد شد تا خوراک ایرانی را به بستری عمومی تبدیل کنیم و همچون سایر کشورهای موفق در این عرصه با استفاده بهینه از این ظرفیت، یکی از مهم ترین شاخه های صنعت گردشگری را فعال کنیم.
این مقام مسؤول با بیان اینکه هم اکنون موضوع معرفی غذاهای ملی و محلی در تمام دنیا به شدت در حال پیگیری است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه اقلیم متنوع و فرهنگ ایرانی در اقصی نقاط کشور غذاهای متنوعی را پدید آورده است، اما غذاهای محلی در حال فراموشی هستند و لازم است برای حفاظت از آنها اقدام شود. لازم است که این موضوع به جدیت مورد پیگیری قرار گیرد.
معاون گردشگری بیان کرد: ما سفره های متعددی همانند سفره هفت سین، نذری، یلدا و ... در فرهنگ بومی خود می گشاییم، با این وجود مهمترین بخش بندی سفره های ایرانی بر اساس نگاه تخصصی موجود سفره ملی و سفره محلی است که هر کدام با دارا بودن ویژگی ها، سبک متمایز، خواص دارویی و شفا بخشی در جشنواره های منطقه ای غذای استان های مختلف انعکاسی با شکوه خواهند داشت.
طبق اظهارات رحمانی موحد، قرار است در هشت جشنواره منطقه ای، استانداردها و شاخص های گردشگری غذا (food tourism) تهیه و به صورت ملی اجرایی شود.
انتهای پیام