مدیرعامل منطقه ویژه دوغارون از جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی به منظور سرمایهگذاری در منطقه ویژه دوغارون خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، ناصرالدین گرامی ظهر امروز 27 اردیبهشت ماه در نشست خبری، در خصوص طرح اجرایی فاز دوم 1500 هکتار منطقه دوغارون عنوان کرد: پس از گذشت حدود 5 سال از اقدامات مختلف از بدو تاسیس منطقه برای تحصیل زمین تخصصی از ابتدای سال جاری با پیگیری فراوان موضوع مورد توافق قرار گرفت و بدین ترتیب در آخرین روزهای پایانی سال جاری بزرگترین مانع تحویل زمین و توسعه منطقه حل و فصل شد.
وی ادامه داد: برابر هماهنگی با مشاور طرح فاز دوم به گونهای که صنایع و واحدهای متقاضی و اولویتهای مورد نظر رعایت شود در دست مطالعه و تهیه بود و از خرداد ماه سال 95 امکان واگذاری به بخش خصوصی فراهم میشود.
گرامی در خصوص مزیتهای محور شرق اظهار کرد: توسعه بندر چابهار ، افزایش ضریب امنیت در منطقه، توسعه همهجانبه استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی و جنوبی از جمله مزیتهای این محور است.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد ترانزیت کالا از مرز دوغارون انجام میشود، اظهار کرد: 30 درصد مصرف کالای افغانستان از این مسیر تامین میشود و به همین دلیل مرز دوغارون به دلیل مسائل استراتژی یکی از معبرهای ترانزیتی است.
گرامی عنوان کرد: برای ساماندهی فعالیتهای تولیدی با محور صادرات در این منطقه امکان جذب سرمایهگذار از افغانستان، وجود زیرساختهای اصلی، ایجاد موقعیتهای ممتاز جغرافیایی در منطقه صفر مرزی، ایجاد اشتغال در منطقه مرزی و توسعه امنیت پایدار از جمله اقدامات انجام شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه دوغارون ضمن تاکید بر اینکه نرخ بیکاری در منطقه شرقی بیشتر از سایر مناطق است، افزود: با توجه به این موضوع ما نیازمند ایجاد اشتغال هستیم و هیچ راهکار دیگری وجود ندارد در همین راستا اهداف اصلی ما در منطقه دوغارون جذب سرمایه، حضور در بازار افغانستان، اشتغال پایدار، تامین هزینههای نیاز داخلی، ارتقاء تکنولوژی، فرآوری و بستهبندی و انبارداری است.
گرامی عنوان کرد: صادرات از منطقه ویژه دوغارون در سال 94 نسبت به سال 93 به لحاظ ارزشی 705 درصد رشد داشته است و ترانزیت از مبدا که در سال 93 صفر بوده در سال 94 به 2میلیون و 660 دلار رسیده است.
مدیرعامل منطقه ویژه دوغارون اظهار کرد: با توجه به این که برنامه ششم توسعه چیزی به جز اقتصاد مقاومتی نیست و این امر بسیار حائز اهمیت است، همکاریهای صورت گرفته در استانداری خراسان رضوی دو منطقه دوغارون و سرخس به عنوان اعضای کمیسیون اقتصاد مقاومتی تعیین شدند و ما امکان پیگیری امور خود را به صورت مستقیم از استانداری خواهیم داشت.
وی در مورد برنامههای ویژه دوغارون در سال جاری، گفت: اجرای طرح اجرایی فاز توسعه 1417 هکتاری، فراخوان برگزاری حصار کشی منطقه، ایجاد نمایشگاه دائمی کالا برای ارائه پتانسیلهای استان و افغانستان از جمله برنامههای ما در سال جاری است، همچنین شاه بیت مطالعات ما بحث تفویض اختیارات است که برای فعال کردن بخش خصوصی نیازمند اختیارات بیشتر هستیم و باید بدانیم که یک نسخه واحد برای همه مناطق ویژه کاربرد ندارد.
گرامی در خصوص سرمایهگذاری بخشهای مختلف اظهار کرد: کسانی که علاقهمند به سرمایهگذاری هستند می توانند طرحهای توجیهی خود را ارائه دهند و بعد از بررسی پروژهها اراضی لازم به آنها واگذار خواهد شد.
مدیرعامل منطقه ویژه دوغارون در ادامه در خصوص امنیت مناطق ویژه، اظهار کرد: امنیت تایباد و دوغارون از ظریب بالایی برخوردار است اتباع افغانی سالانه 700 میلیون دلار صرف درمان میکنند که از این مقدار 500 میلیون دلار را توسط هند دریافت میکنند که ما میتوانیم با توجه به مزیت مجاورت با این کشور این خدمات را به قیمت مناسبتری در اختیار افغانستان بگذاریم.
انتهای پیام