مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) ضمانتنامه صحا را معادل ضمانتنامههای بانکی و برای تمامی دستگاههای اجرایی معتبر دانست.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر علی وحدت، رییس هیات مدیره صحا در جمع فعالان صنعتی، اقتصادی و دانشگاهی حوزه الکترونیک استان اصفهان که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، با بیان اینکه در شرایط موجود دنیا، باید به سمت صنایع پیشرفته و دارای ارزش افزوده بالا حرکت کرد، گفت: در این راستا صنایع الکترونیک هسته اصلی صنایع پیشرفته را تشکیل میدهند، به طوریکه بیش از ٦٠ درصد سهم اسمی صنایع پیشرفته را حوزه الکترونیک پوشش میدهد و با تقویت این صنعت میتوان شاهد تولیدات با ارزش افزوده بالا و ویژگی سازگاری با محیط زیست بود.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) با اشاره به پتانسیلهای موجود در صنعت الکترونیک کشور اظهار کرد: بهترین و فعالترین دانش آموزان برای ادامه تحصیل در دانشگاهها وارد رشتههای مرتبط با حوزه الکترونیک از جمله برق و کامپیوتر میشوند؛ اما متاسفانه بر اساس آمار تنها حدود سه درصد از تولیدات صنعتی کشور به حوزه الکترونیک تعلق دارد، این درحالی است که با این پتانسیل باید سهم جدیتری در اقتصاد داشته باشند.
وحدت خاطرنشان کرد: سه هزار شرکت دانش بنیان و سه هزار شرکت فناور در پارکهای علم و فناوری کشور باید بتوانند صنایع بالادستی را از نظر نفوذ فناوری در آنها ارتقا دهند که بخش مهمی از آنها قطعا حوزه الکترونیک خواهد بود.
به گفته وی، رشد صنعت الکترونیک کشور بهترین راه ارتقای سطح صنایع از نظر میزان دانش بنیان بودن است.
وی با بیان اینکه با این نگاه صندوق حمایت از تحقیقات وتوسعه صنایع الکترونیک (صحا) در سال 1375 زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفت، گفت: وزرای صنعت، معدن و تجارت (رییس مجمع)، علوم، تحقیقات و فناوری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعضای مجمع صحا هستند و ارائه تسهیلات ارزان قیمت و با نرخ متغیر ٦ تا ١٨ درصد و صدور ضمانتنامههای معتبر از جمله مهمترین فعالیتهای صحا به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با افزایش 25 میلیون دلاری، سرمایه صندوق حمایت از تحقیقات وتوسعه صنایع الکترونیک (صحا) به هزار و 250 میلیارد ریال افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: امیدواریم که در سال جاری در برنامه ششم توسعه کشور باز شاهد افزایش سرمایه صحا جهت حمایت هم جانبه از فعالان صنعت الکترونیک کشور باشیم.
مدیرعامل صحا، حمایت از فرآیندهای تامین نیازهای آموزشی و تحقیقاتی صنایع و توسعه بخشهای تحقیق و توسعه شرکتها را از محورهای فعالیتهای صحا عنوان کرد و گفت: در این زمینه شرکتهایی که به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور سفارش پژوهشهای کاربردی دهند، هزینههای آنها به شکل تسهیلات تقبل میشود.
وحدت با بیان اینکه بر اساس آیین نامه تضمین برای معاملات دولتی، ضمانتهای صادره توسط صحا معادل ضمانتهای بانکی و برای تمامی دستگاههای اجرایی معتبر است، گفت: در همین راستا شرکتهای حوزه الکترونیک میتوانند برای شرکت در مناقصه و مزایده، حسن انجام کار و فعالیتهای گمرکی از ضمانتنامههای صحا استفاده کنند. همچنین موضوع اعتبار ضمانتنامههای صحا توسط اداره کل ذیحساب وزارت اقتصاد و دارایی به تمام ذیحسابان دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) خاطرنشان کرد: توسعه بازار، شرکت در نمایشگاهها، اخذ تائیدیههای فنی بینالمللی، جوینت شدن شرکتهای داخلی با شرکتهای خارجی جهت انتقال فناوری به کشور و تولید بدون کارخانه از دیگر حمایتهای جدید صحا به شمار می رود.
وی تصریح کرد: در راستای ارتباط موثر صنعت ودانشگاه، این صندوق همکاری مشترکی را با پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد فناوری و سایر مراکز دانشگاهی در دستور کار دارد که ضمن حمایت از شرکتهای نوپا و دانش بنیان امکان ارتباط موثر آنها را با بدنه اصلی صنعت کشور فراهم میکند.
مهندس احمدیه، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه اصفهان صنعتیترین استان با داشتن 9 هزار و 150 واحد تولیدی صنعتی با اشتغال 253 هزار نفر در سطح کشوراست، گفت: این استان با داشتن صنایع بزرگ ملی همچون مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن وتولید 50 درصد مصالح ساختمانی و 25 درصد صنایع نساجی، 20 درصد اشتغال این صنعت در کشور را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، استان اصفهان با داشتن 740 معدن فعال و ایجاد اشتغال 9 هزار و 800 نفر جایگاه سوم کشور را در اختیار دارد.
انتهای پیام