معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: دو کنه هیالوما و آگزودس که از طریق دامهای غیر مجاز به استان سیستان وبلوچستان وارد میشوند، قدرت خونخواری بسیاری دارند ودر هربار تخم ریزی بیش از هزار تخم میگذارند و اگر این تخمها آلوده به ویروس باشند، هر تخم ویروس زیادی را به انسان منتقل خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستان و بلوچستان، سید مهدی طباطبایی در سمینار آموزشی عفونتهای ویروسی اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خطرناکی است که در استان سیستان و بلوچستان و برخی از استانهای دیگر کشور گزارش شده است، این بیماری به علت گزش کنه، تماس با دامهای آلوده، گوشتهای آلوده و تماس با بیماران آلوده به انسان منتقل میشود.
دکتر سید حسن موسی کاظمی متخصص حشره شناسی پزشکی وعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: کنههای چسبیده به دامها نقش مهمی را در انتقال بیماری به انسان دارند و بهترین و مناسب ترین روش پیشگیری از بیماریهای واگیر در مرحله اول مبارزه با کنه است که اگر کنه به دامها چسبیده باشد، میتوان با حشره کشهای مناسب، اطراف دامها، اصطبلها، دامداریها و محل نگهداری دامها را سمپاشی کرد.
وی از هیالوما وآگزودس بعنوان دو کنه خاص استان سیستان وبلوچستان نام برد و افزود: این گروه کنهها در زمره کنههای سخت محسوب میشوند که قدرت خونخواری بسیاری دارند و در هربار تخم ریزی بیش از هزار تخم میگذارند و اگر این تخمها آلوده به ویروس باشند، هر تخم ویروس زیادی را به انسان منتقل میکند.
وی تصریح کرد: طبق بررسی بعمل آمده عمده کنههای هیالوما و آگزودس از طریق دامهای غیر مجاز که از مرز پاکستان وارد استان میشوند، به این منطقه وارد شدهاند.
انتهای پیام