دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ:

قراردادهای نفتی باید زمینه‌ساز انتقال فناوری به کشور باشند

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است، قراردادهای نفتی که با شرکت‌های خارجی منعقد می‌شوند باید زمینه‌ساز وارد کردن تکنولوژی این صنعت باشد.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معتقد است، قراردادهای نفتی که با شرکت‌های خارجی منعقد می‌شوند باید زمینه‌ساز وارد کردن تکنولوژی این صنعت باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان‌شرقی، جعفر توفیقی در همایش ستاد توسعه فناوری‌های نفت و گاز از سلسله همایش‌های تخصصی توسعه و تجاری‌سازی فناوری در تبریز با بیان اینکه امروز صنعت نفت با تکنولوژی شناخته می‌شود، گفت: برای اینکه این صنعت در کشور سرپا بماند، باید به تکنولوژی روز و بومی تکیه کند.

وی افزود: قراردادهای نفتی جدیدی که این روزها با کشورهای خارجی منعقد می‌شود، حضور شرکت‌های خارجی را در این صنعت اجتناب ناپذیر کرده است.

توفیقی به نبود واحدهای تحقیق و توسعه در بسیاری از صنایع بزرگ کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه در برخی از موارد وقتی شرکت خارجی برای ارائه تکنولوژی پیش قدم می‌شود، زیرساخت‌های مورد نیاز در شرکت‌های ما برای جذب این تکنولوژی وجود ندارد و این انتقال اتفاق نمیفتد.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: مهمترین دلیل عقب ماندگی‌ها غفلت، ناآگاهی و جهل در مورد مشکلات است، اما اگر ما بدانیم که مشکلاتی وجود دارد، می‌توانیم در مسیر آگاهی قرار دارد.

توفیقی ادامه داد: غفلت تاریخی در عرصه صنعت نفت در کشور ما وجود داشت و خوشبختانه امروز ما از این غفلت عبور کرده‌ایم و زمانی اقتصاد تک محصولی و خام فروشی در کشور ما حاکم بود و ما بر این مشکل نیز آگاهی کسب کرده‌ایم و این‌ها خود قدم‌های مثبتی هستند، اما امروز باید به سمت تکنولوژی صنعت نفت و فناوری‌های این صنعت حرکت کنیم؛ چرا که بقای این صنعت در گرو توجه به فناوری است.

وی با اشاره به ضرورت توجه به زنجیره ارزش نفت و گاز در کشور، بیان کرد: دیگر اقتصاد دولتی جوابگوی بازارهای جهانی نیست و بخش خصوصی باید پای کار بیابد و موتور محرکه صنعت نفت و گاز شود.

وزیر اسبق علوم با اشاره به نمونه‌هایی از شرکت‌های خصوصی بزرگ دنیا که حجم اقتصادی نزدیک به کشور ما را دارند گفت: در بررسی 15 شرکت بزرگ دنیا متوجه می‌شویم که تنها یک شرکت از این شرکت‌ها حجم اقتصادی نزدیک به حجم اقتصادی کشور ما را دارد و ثبت اختراع و فناوری در این شرکت‌ها حرف اول را می‌زند.

توفیقی متذکر شد: متاسفانه کشورهای اروپایی از مزایای نفت و گازمان بیشتر از ما بهره‌مند شده‌اند؛ چرا که امروز دیگر مهم نیست نفت و گاز در کدام کشور وجود دارد، مهم فناوری است که در دست کدام کشور است.

وی با اشاره به فعالیت ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ گفت: مخاطب ما در این ستاد دولت نیست؛ چرا که دولت نه می‌تواند فناوری را توسعه دهد و نه می تواند تکنولوژی را خریداری کند بلکه مخاطبان ما بخش خصوصی و فعالان عرصه فناوری نفت و گاز هستند و ما تلاش می‌کنیم زنجیره دانشگاهیان، فناوران و صنعتگران را به یکدیگر وصل کنیم.

وی، نیاز امروز صنعت نفت کشور را طراحی و ساخت محصولات فناورانه دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از فعالان این عرصه به سمت مهندسی معکوس رفته‌اند، اما امروز باید به سمت توسعه فناوری حرکت کنیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع نفت، گاز و زغال سنگ ادامه داد: نبود استانداردهای مورد نیاز محصولات دانش بنیان در صنعت نفت دیگر مشکل فعالان این عرصه است که ما تلاش می‌کنیم تا آنها را در این مسیر همراهی کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95022113328
  • خبرنگار :

برچسب‌ها