مشاور کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی مطرح کرد

ضرورت تدوین برنامه اقدام عمل برای دریای خزر/هشدار کارشناسان نسبت به تجزیه محیط‌ زیست

مشاور کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی با تاکید بر این که محیط زیست در حال تجزیه شدن است، گفت: برای رفع مشکلات دریای خزر باید کشورهای اطراف این دریا یک برنامه اقدام عمل منطقه‌ای تدوین کنند.

مشاور کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی با تاکید بر این که محیط زیست در حال تجزیه شدن است، گفت: برای رفع مشکلات دریای خزر باید کشورهای اطراف این دریا یک برنامه اقدام عمل منطقه‌ای تدوین کنند.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا محمد قاسم جان در کارگاه آموزشی تغییر اقلیم و دریای خزر با تاکید بر این که دنیا روبه گرمی می‌رود و انسان نقش بسیار اساسی در ایجاد این مشکلات دارد،‌ اظهار کرد: محیط زیست به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای در حال تجزیه شدن است و ما انسان‌ها مسؤول اضافه کردن گازهای گلخانه‌ای به محیط زیست و بهره کشی از آن به نفع خود هستیم.

وی تضمین اضافه نکردن این فشارها به محیط زیست را در گرو تدوین استراتژی و راهکارهای جهانی دانست و اضافه کرد: دریای خزر از اهمیت زیادی برای کشورهای اطراف و برای تمام کشورهای دنیا برخوردار است؛ چراکه دارای منابع بسیار غنی زیستی است.

قاسم جان تاکید کرد: بهتر است بیشتر از این خزر را آلوده نکنیم تا بتوانیم باز هم از منابع آن استفاده کنیم که خوشبختانه 5 کشور حاشیه دریای خزر به ویژه ایران، روسیه و قزاقستان از لحاظ علمی و مالی بسیار قوی هستند و می‌توانند اقدامات عملی خوبی را اجرایی کنند.

وی با تاکید بر ضرورت تدوین یک برنامه عملی برای شناسایی بیشتر دریای خزر، خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی باید بیش از پیش به اهمیت دریای خزر پی ببرند و به اهمیت علم برای سلامت اجتماعی و اقتصادی توجه کنند.

مشاور کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی از تدوین یک برنامه عملی در این کمیته، اظهار کرد: در کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی یک برنامه عملی داریم، اما کلی است و کشورها باید با توجه به شرایط منطقه‌ای یک برنامه اقدام عمل به صورت جداگانه تهیه کنند.

وی یادآور شد: تهیه این برنامه عمل نیاز به تائید کشورهای اسلامی دارد که این تائید تنها منوط به تائید شفاهی نیست؛ بلکه باید نسبت به تخصیص بودجه نیز اقدام کنند. دراین صورت با همکاری کشورهای اسلامی می‌توانیم برنامه عمل در خصوص اقیانوس‌ها و دریای خزر تا 10 سال آینده داشته باشیم که شامل مطالعات فضایی، شبیه سازی، زیست فناوری، منابع معدنی و انرژی خواهد بود.

وی با بیان این که نظر شخصی من این است که کشورهای اسلامی نیازمند همکاری قوی‌تر و تخصیص اعتبار بیشتری برای این منظور هستند، گفت: در غیر این صورت علم در این زمینه پیشرفت نخواهد کرد؛ زیرا آرزوهای بلند به ما کمک نمی‌کنند بلکه باید کار جدی در این زمینه صورت گیرد.

مشاور کمیته همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی با اشاره به برخی از آلودگی‌های موجود در دریای خزر خاطر نشان کرد: این که تاکنون کشورها موفق به رسیدن به راه حل واحد برای رفع این آلودگی‌ها نشده‌اند، به دلیل آن است که آنها به اهمیت علم برای توسعه اجتماعی، سلامت و اقتصادی جوامع واقف نشده‌اند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95021911545
  • خبرنگار : 30057