مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت بر لزوم تسلط شهرداران خوابگاه بر آییننامههای مصوب خوابگاهها تاکید کرد.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر جلال نژاد جواد در نشست تخصصی شهرداران خوابگاههای دانشجویی که با حضور تعدادی از معاونان دانشگاههای علوم پزشکی کشور و شهرداران خوابگاه دانشگاههای علوم پزشکی در محل صندوق رفاه دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد،با اشاره به ضرورت برگزاری این نشست تخصصی و بحث و تبادل نظر شهرداران خوابگاهها و مسؤلان دانشگاهها در جهت حل مشکلات خوابگاهها گفت: باید روی آییننامهها شورای صنفی و دستورالعمل وظایف شهرداران خوابگاهها بیشتر کار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اعضا و دبیران شورای صنفی دانشگاههای علوم پزشکی و شهرداران خوابگاهها باید تسلط کافی بر آییننامههای مصوب خوابگاهها داشته باشند.زیرا شهرداران و اعضای شورای صنفی بدون آگاهی از مقررات و ضوابط آیین نامهها و دستورالعملها نمیتوانند مدیریت و اشراف خوبی بر مسائل داشته باشند.اگر کسی به عنوان شهردار میخواهد خوابگاهی اداره کند حتما باید مقررات و شرایط اسکان را بداند و از آییننامهها با خبر باشد.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه بحث آییننامه شورای صنفی و دستورالعمل شهرداران خوابگاهها دو کار اساسی و چراغ راه است،افزود:در صورت بروز مشکل همه دانشگاهها میتوانند به این آییننامهها رجوع کنند.ما همه مسئولان دانشگاهها و دانشجویان خود را توجیه و توصیه کردهایم که باید این آییننامه را اجرا کنند و شهرداران خوابگاهها باید این آیین نامه و ضوابط خوابگاهی را حفظ و بر اساس مفاد آن حرکت کنند.
نژادجواد با اشاره به برنامه عملیاتی سال 95 دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد:در برنامه عملیاتی سال95 در دانشگاههای علوم پزشکی، پیشبینی فعالیت 80 شهردار در 80 خوابگاه را انجام دادیم و هیات امنای دانشگاهها این برنامه را تصویب کردند که در دانشگاههای بزرگ دو شهردار و در دانشگاههای کوچک یک شهردار طبق برنامهریزیهای به عمل آمده مسئولیت امور خوابگاهها را برعهده بگیرند.البته معاونت برنامهریزی وزارت بهداشت در حال پایش برنامههای عملیاتی در دانشگاه هاست.
وی با بیان اینکه جایگاه اجرایی برای بخش شورای صنفی و شهردار خوابگاه در برنامههای دانشگاههای علوم پزشکی دیده شده است، گفت: اگر این اتفاق رخ بدهد میتوان شاهد تحولات خوبی باشیم.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به شهرداران خوابگاههای دانشگاههای علوم پزشکی گفت: شهرداران باید به بدنه اجرایی دانشگاه لینک شوند و تعامل خود را با مسئولان دانشگاه تقویت کنند. وزارت بهداشت نیز در این مسیر آنها را حمایت خواهد کرد.
نژاد جواد با بیان اینکه در گزینش شهرداران خوابگاهها محدودیتی مبنی بر اینکه این افراد صرفا از اعضای شورای صنفی باشند اعمال نشده است افزود: شهردار خوابگاهها میتواند عضو شورای صنفی دانشگاه های علوم پزشکی نباشد.امیدوارم به زودی دستورالعمل شهرداران خوابگاهها اصلاح شود تا بتوانیم آن را اجرایی کنیم.
وی افزود: در دستورالمعل اجرایی شهرداران خوابگاهها وظایف شهردار و اقداماتی که باید یک شهردار در قبال یک خوابگاه انجام دهد ذکر شده است..در این دستورالعمل شهردار موظف است براساس مفاد آن عمل کند.اگر فردی در خوابگاه بود که اهل کار و فنی بود و مدیریت اجرایی خوبی در امور خوابگاهها داشت، حتی اگر عضو شورای صنفی نباشد میتواند مسئولیت شهردار خوابگاه را برعهده بگیرد .
در ادامه جلسه، دکتر ساسان موگهی، معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص واگذاری یک خوابگاه به شهردار اظهار کرد:در دانشگاه اهواز برای اینکه واگذاری مسئولیت و کلید یک خوابگاه را به شهردار سپرده شود، مشکلی وجود ندارد و حتی در برخی مواقع مسئولیت خوابگاه از دوش مسئولان خوابگاه برداشته میشود ولی آیا دانشجوی ما که رسالتش کسب علم و دانش است در عمر دانشجویی خود به لحاظ زمانی میتواند عهده دار خیلی از مسئولیتها شود؟بالاخره وظیفه اصلی دانشجویان درس خواندن و امور آموزشی و پژوهشی است و چطور میتوانند مسئولیت خوابگاه با همه ارکانش را در دست بگیرند.
وی با بیان اینکه باید حد و مرزی در خصوص انجام وظایف و مسئولیتهای شهرداران خوابگاهها تعیین کرد، گفت: با برعهده گرفتن برخی از امور و مسئولیتها به دانشجو موافقم اما درخصوص واگذاری مسئولیت کلیه امور خوابگاهی به دانشجو کمی زود است که تصمیم بگیریم. معتقدم در فاز نخست باید به دانشجویان تمرین شهردار بودن و وظایف یک شهردار کاربلد را آموخت. به نظر میرسد باید بخشی از امور را برعهده شهرداران بگذاریم با این شرط که مسئولیت امور اجرایی خوابگاهها را برعهده سرپرست خوابگاه که از نیروهای کادری و غیردانشجوست، بگذاریم. به نظرم باید شهردار خوابگاه نظارت مستقیم بر سرپرست خوابگاه داشته باشد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: شرایطی که در آن ناگهان مسئولیت کلیدی یک خوابگاه با حداقل 500 ساکن را به شهردار خوابگاه بدهیم منطقی به نظر نمیرسد البته ما با این طرح استقبال میکنیم اما این طرح مستلزم مطالعات و برنامهریزی های اولیه است.
داود پیرانی، شهردار خوابگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران نیز در این پانل تخصصی به بیان نظرات و پیشنهادات خود در خصوص وظایف شهردار و واگذاری مسئولیت به وی پرداخت و گفت:نباید از این نکته غافل شویم که رسالت اصلی ما دانشجویان کسب علم است نه اداره کردن یک خوابگاه مثلا 500 نفره در قالب شهردار و به نظر میرسد رزومه خوبی برای ما دانشجویان نباشد که در قالب شهردار خوابگاه نظارت و مسئولیت امور خوابگاه از جمله تاسیسات سرویس بهداشتی حفاظت فیزیکی نگهبانی .... را برعهده بگیریم اما اگر شهردار را به عنوان یک مدیراجرایی خوابگاه بدانیم که زیرنظر شورای صنفی فعالیت میکند میتوان شهردار خوابگاه را در جایگاهی متناسب با شان دانشجو پذیرفت و وظایف شهردار را در دستورالعمل شهرداران تعریف کرد.
پیرانی تصریح کرد: باید یک سیستم نظارتی بر خوابگاههای ما حاکم باشد و اعضای شورای صنفی برعملکرد شهردار خوابگاه نظارت کنند و دبیران شورای صنفی حتی در مواقعی تذکراتی به شهردار در قبال عدم انجام مسئولیت و تعهداتش بدهد و در صورتی که مشکل حل نشد به معاون دانشگاه موضوع را در میان بگذاریم.شهرداران خوابگاهها باید به عنوان بازوی کمکی دبیران صنفی عمل کنند و مکمل یکدیگر در امور خوابگاهها باشند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت، وی بر لزوم اعتمادسازی و انجام مسئولیتها به شهردار از سوی مسئولان و اعضای شورای صنفی تاکید کرد وگفت: ما به دنبال این نیستیم که شهردار خوابگاه تا ساعت 5 عصر سرکلاس درس باشد و بعد از آن تا 11 شب در خوابگاه به انجام مسئولیتش بپردازد بلکه باید تعامل دو سویه بین اعضا و دبیران شورای صنفی و شهرداران خوابگاه برقرار باشد .
انتهای پیام