رئیس جهاددانشگاهی واحد کردستان گفت: با برنامهریزی مدون و منسجمی که برای برگزاری مناظرات دانشجویی در سطح استان صورت گرفته، برنامه ریزی برای برگزاری مداوم این مسابقات در سطح دانشگاههای استان در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، دکتر حمیدرضا مجردی، در سومین جلسه شورای هماهنگی برنامههای فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کردستان که با دستور کار برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویی در جهاددانشگاهی واحد کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه رسالت اصلی جهاددانشگاهی خدمت به دانشگاههاست، اظهار کرد: علیرغم اینکه جهاددانشگاهی در دانشگاه مستقر نیست، اما تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای این نهاد اعم از فضای فیزیکی، اعتبارات فرهنگی و نیروی انسانی با هدف کمک به جامعه علمی در خدمت دانشگاههای استان است.
وی افزود: هدف جهاددانشگاهی کمک به توسعه و پیشرفت دانشگاهها در حوزه پتانسیلهای موجود است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کردستان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر انجام فعالیتهای فرهنگی، عنوان کرد: بسیاری از مشکلات موجود در جامعه با حوزه فرهنگ گره خورده و برای رفع آنها لازم است در این حوزه کار بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به خلائی که در حاکم شدن گفتمان آزادانه در دانشگاهها وجود دارد، تصریح کرد: حاکم کردن این گفتمان در دانشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است که جهاددانشگاهی در این راستا اقدام به برگزاری مناظرات دانشجویی میکند.
دکتر مجردی برگزاری این مناظرات را در سطح استان و کشور ضروری دانست و گفت: با برنامهریزی مدون و منسجمی که برای برگزاری مناظرات دانشجویی در سطح استان صورت گرفته است پایه و بنیانی اساسی برای برگزاری مداوم آن در سطح دانشگاههای استان صورت میگیرد.
وی برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویی را گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ نقد و نقدپذیری در دانشگاهها و در میان دانشجویان عنوان کرد و آن را موجب از بین رفتن ترس دانشجویان در رابطه با اعلام نظرات شخصی دانست.
رئیس جهاددانشگاهی کردستان برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی را گامی موثر در راستای پر کردن خلاء گفتگوی سازنده دانست و خاطرنشان کرد: برگزاری موفق این مسابقات نیازمند همکاری مطلوب دانشگاههای استان است.
برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی کردستان در اردیبهشت ماه
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد کردستان از برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی در تاریخ 27 و 28 اردیبهشت ماه جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، اعظم شریفیان، نیز در این جلسه طی سخنانی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد کرسیهای آزاداندیشی و برگزاری مناظرات، اظهار کرد: جهاددانشگاهی به تاکیدات مقام معظم رهبری لبیک گفته و برگزاری مناظرات دانشجویی را از سال 1390 در دستور کار قرار داده است.
وی در رابطه با ساختار این مناظرات، افزود: این مناظرات در قالب تیمهای چهارنفره، شامل دو نفر مناظره کننده و دو نفر محقق برگزار میشود و یک نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز در کنار تیم ها حضور خواهد داشت.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان ادامه داد: برای برگزاری این مسابقه در سال جاری 136 گزاره پیشنهاد شده است که بر اساس نیاز استان 30 مورد از آنها برای برگزاری مناظره انتخاب میشود.
وی با اشاره به اینکه ثبت نام برای شرکت در مسابقه از اسفندماه آغاز شده است، تصریح کرد: تا کنون 17 تیم از دانشگاههای کردستان، علوم پزشکی، جامع علمی کاربردی و فرهنگیان سنندج برای حضور در مسابقه ثبت نام کردهاند.
شریفیان از برگزاری این مسابقات در 27 و 28 اردیبهشت ماه در دانشگاه کردستان خبر داد و افزود: در هر یک از مناظرات به تناسب موضوع مناظره، داورانی از اعضای هیئت علمی دانشگاه انتخاب شده و به داوری مسابقات میپردازند.
وی برگزاری موفق این مسابقات را نیازمند انجام اقدامات مشارکتی دانست و بر همکاری دانشگاهها در خصوص تامین هزینه برگزاری مسابقه و معرفی داورانی از اعضای هیئت علمی تاکید کرد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان، شعار «مناظره فرصتی برای یادگیری است» را شعار این مسابقات اعلام و خاطرنشان کرد: این مسابقه فرصت خوبی برای آشنایی دانشجویان با فضای نقادی بر اساس منطق و به دور از جدل و سفسطه و توهین است.
انتهای پیام